Ретки се случаите како твојот, какви предмети сум имал по овој основ, какви хорори сум гледал при развод помеѓу брачните другари, толкава меѓусебна омраза со единствена цел кој на кој повеќе да му наштети... Жално и страшно...Јас се разведов за 2000ден мислам, за 2 недели се беше готово. Сосе ручек за славење што се откачив од бивши ме чинеше 100е. Сама си однесов барање, спогодбено, немавме имот, немавме ништо за делење и чао џаци.
Ова сум го приметил повеќе кај жените, како разумот и логиката да им се тотално исклучува и единствена цел им е сопругот во развод да го уништат најмногу што можат, а при тоа прават невидени трауми на децата и истите трпат најголема штета.Ретки се случаите како твојот, какви предмети сум имал по овој основ, какви хорори сум гледал при развод помеѓу брачните другари, толкава меѓусебна омраза со единствена цел кој на кој повеќе да му наштети... Жално и страшно...
Можеше да биде гадно, ама го седнав, му објаснив дека не сум среќна, не е среќен, може да има се што јас не можам да му пружам, широко му поле... Малку негодуваше, бев и неодговорна и лигла и безобразна и непостојана... Го седнав на еден убав муабет, не призна дека грешел, не инсистирав и се поздравивме. Можда имавме предност што немаше деца, имот и стекнати работи во брак. Сега да се разведувам ќе биде грдо, 3 деца, куќа изградена во брак, бизнис, вложувања, коли, стан во странство... Тешко на судијата што ќе не разведува. Шала на страна, не планирам да се разведам, ако не за друго какви колачи научил да праи, за нив и за најубавата пица што ми ја праиРетки се случаите како твојот, какви предмети сум имал по овој основ, какви хорори сум гледал при развод помеѓу брачните другари, толкава меѓусебна омраза со единствена цел кој на кој повеќе да му наштети... Жално и страшно...
Retki se zeni kaj koj logikata i razumot ne im se vodat prvenstveno od emocii.Ова сум го приметил повеќе кај жените, како разумот и логиката да им се тотално исклучува и единствена цел им е сопругот во развод да го уништат најмногу што можат, а при тоа прават невидени трауми на децата и истите трпат најголема штета.
Обидете се со групна психотерапија двајцата заедно кај психотерапевт. Одете видете до каде и што е работата. Дали се во прашање чувства, стрес итн. Работите не се смениле преку ноќ. Има нешто што се изгубило или се таложело подолго време.Jas sum na rab na razvod, ama neznam shto da pravam.... od edna strana imam chustvo deka ima shansi da ja opravime rabotata, od druga strana chustvata kaj nea se umreni i iako mi vika deka se bori da gi vrati, kaj zena toa skoro e nevozmozno da se sluchi....A imame dete 4 godishno u pichku mater.....nikogas ne veruvav deka vakvo neshto moze da mi se sluchi.....
Jas sum kriv....mnogu bev indiferenten....mozebi si ja imav sfateno zdravo za gotovo soprugava, zaboraviv da i obrnuvam vnimanie i da sum fokusiran na nea, a i karakterno sum takov, malku poladen. I porano taa ke bila taa koja ke se smiri prva, ako mozam taka da kazam, ama sega vekje ne, emociite i pominaa. Ne saka ni da ja dopram, ne i e ubavo. Jas donesov odluka deka ke napravam se shto treba da se spasi rabotava, se smenav preku nokj, se "razbudiv" ako taka mozam da kazam, pa sega ke vidime.Обидете се со групна психотерапија двајцата заедно кај психотерапевт. Одете видете до каде и што е работата. Дали се во прашање чувства, стрес итн. Работите не се смениле преку ноќ. Има нешто што се изгубило или се таложело подолго време.
Личи ко да има трета личност во приказната. Причините кои си ги наведил не се причина за ситуацијава.Jas sum kriv....mnogu bev indiferenten....mozebi si ja imav sfateno zdravo za gotovo soprugava, zaboraviv da i obrnuvam vnimanie i da sum fokusiran na nea, a i karakterno sum takov, malku poladen. I porano taa ke bila taa koja ke se smiri prva, ako mozam taka da kazam, ama sega vekje ne, emociite i pominaa. Ne saka ni da ja dopram, ne i e ubavo. Jas donesov odluka deka ke napravam se shto treba da se spasi rabotava, se smenav preku nokj, se "razbudiv" ako taka mozam da kazam, pa sega ke vidime.
Inache i jas sum da probame so psihoterapija, utre ke se javam da zakaAm i ke vidam ako se slozuva soprugata, da odime.... Vo brak sme 5 godini.
А кај мажите како е ситуцијата!??chustvata kaj nea se umreni i iako mi vika deka se bori da gi vrati, kaj zena toa skoro e nevozmozno da se sluchi.....
Баш така, има трета особа и сиромавиоф е исфрлен од играта. Остави тоа плус и рогови му набиваат а тој пак и самиот се мисли што е како е и сам си набива уште повеќе.Со 4 годишно дете не би требало да има луксуз да се лади и да и умираат чувства, ама такво е орото денес.