Блам држава

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Кое болгарофилче си ти дундарионе :pos:
па уште и вели или бугар или Србин ќе бидел, демек до толку ја погазува Македонштината.
За Колишевски ќе ми кажува тој на мене. Сите поети читај(бугари) на Голи Оток ги настегал. Македонски Херој! Замисли 800 мина бугарофили кај што кршат карпи, колку само Македонците полесно дишеле.
Точно е дека на Тито Македонците му биле слаба точка. Точно е дека Охрид му била омилена летна резиденција (вила Билјана). Точно е дека му верувал само на Колишевски, затоа што другите 16.000 и кусуро на островот, биле српски русофили, со тенденции уште во 60ти да ја распарчат Југославија.
Друго се е лага, посебно се што излегува од ова бугаров или иден Србин, времето ќе кажело. :цицки:
Има Issues.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
па уште и вели или бугар или Србин ќе бидел, демек до толку ја погазува Македонштината.
За Колишевски ќе ми кажува тој на мене. Сите поети читај(бугари) на Голи Оток ги настегал. Македонски Херој! Замисли 800 мина бугарофили кај што кршат карпи, колку само Македонците полесно дишеле.
Точно е дека на Тито Македонците му биле Слаба точка. Точно е дека Охрид му била омилена летна резиденција (вила Билјана). Точно е дека му верувал само на Колишевски, затоа што другите 16.000 и кусуро на островот, биле српски русофили, со тенденции уште во 60ти да ја распарчат Југославија.
Друго се е лага, посебно се што излегува од ова бугаров или иден Србин, времето ќе кажело. :цицки:
Има Issues.
Нормален ли си ти?
Тропаш тешки глупости и око не ти трепнува.
Знам доста приказни за луѓе кои биле пратени таму, од тука и голем срам е да ги нарекуваш бугарофили и да веруваш на етикетите од Колишевски.

Член од
14 јули 2017
Мислења
662
Поени од реакции
1.344
Можеби нема многу пари ваа држава, ама за да помогниме на нашите сестри бугарки и тоа како има охоохооо. Уствари, се извинувам на мојата грешка, не сте ви бугари бе, ви сте залутани Македонци, нели, еден народ две држави, македонски народ, Македонија и Бугарија држави. Не се секирајте браќа Македонци и Македонки од другата страна на границата, ќе не спое судбината во една држава МАКЕДОНИЈА!

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Нормален ли си ти?
Тропаш тешки глупости и око не ти трепнува.
Знам доста приказни за луѓе кои биле пратени таму, од тука и голем срам е да ги нарекуваш бугарофили и да веруваш на етикетите од Колишевски.
Сигурен сум дека знаеш многу луѓе кои биле пратени на vacation. Тука те верувам.
Ајде бе, барем и бугарите го виделе Јадранот.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
Сигурен сум дека знаеш многу луѓе кои биле пратени на vacation. Тука те верувам.
глуп си, но прошка ти давам
(затоа што дефитивно не знаеш за што збориш и набедуваш луѓе кои биле патриоти дека се бугарофили, покрај другите историски небулози кои ги истураш)

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
Нема расизам и омраза? Па ти дечко освен од дневна до wc и обратно сигурно повеќе во живот немаш прошетано.
Оди источна Германија и запрашај ги што мислат за Французите, воопшто што мислат за било кого. Поголеми националисти нема никаде да сретнеш ти гарантирам тоа.
Истото ти важи и за делови во Франција али бадијала да ти објаснуваме тука пошто очигледно подалеку од носот не гледаш и браниш ставови колку само да се оди контра.

Убаво ти кажаа погоре. Кажи барем за која дневница, ако е исплативо можеме и ние како тебе без проблем.
Пу јаз'к, не сме сите шетани како тебе...

Колкав ти е хонорарот за ова?
Абе човече, тоа што на таквите како тебе им е зинат г'зот за пари не значи оти сите сме такви. Додуша во Македонија поголем дел од луѓето се такви ама што да се прави, карактер ебаго.

Не бе зезам, пратен сум овде да ви го испитувам пулсот, анализа директно од терен ;)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Мојот прадедо 3 години бил на Голи Оток.

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
Mozebi. Ama pa tie Makedonci so BG-pasos odat vo Evropa da rabotat i gi cenat poradi toa. Dali doktoru, sestri, soferi ili vo ugostitelstvo. Cistokrvnite Bugari ovde gi "cenat" povekje kako agresivni pitaci, kradci ili lazni korisnici na socijalna pomos so prijaveni fiktivni 10 deca v'Blgarija. Razlikata e vo lugjeto ne vo hartijata.
Да бе, во кој свет живееш ти бе човече? Тоа Македонците се манекени да ти биле, најубави на свет. Сите доктори и инжинери, ниту еден терсене. Да не бев одблизу запознает со ситуацијата и ќе ти поверував.
Тоа што белосветски курви од скопјето се продаваат во Белград, Јадранот, Грција, Дубаи итн. нема врска.
Разбуди се од убавиот сон...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.422
Поени од реакции
24.590
Ама затоа многу Македонци одат во Софија и чекаат ред како првачиња таму за пасош. Изгледа дека патот кон ЕУ поминува преку 'нецивилизираната' Бугарија ;)
carevi ste vie, nego daj kazi mi, imam macor i koga e gladen mjauka isto ko bugarskive... ke mu dadate li na nego pasos isto? ako treba boris ke go prekrstam

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Мојот прадедо 3 години бил на Голи Оток.
Ако би противник на системот, имаш мое најискрено сочуство.
Ако лежел заради бугарски сентимент (како огрмоното мнозинство таму) не.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ако би противник на системот, имаш мое најискрено сочуство.
Ако лежел заради бугарски сентимент (како огрмоното мнозинство таму) не.
3 години лежел затоа што зборувал руски и пеел руски народни песни 50та! Бил партизан и комунист, пред тоа бил и во концентрационен логор 2-3 години. Неговиот татко се борел и во прва балканска и во WWI! Не бил ни Македонец, а уште помалку Бугар.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Да бе, во кој свет живееш ти бе човече? Тоа Македонците се манекени да ти биле, најубави на свет. Сите доктори и инжинери, ниту еден терсене. Да не бев одблизу запознает со ситуацијата и ќе ти поверував.
Тоа што белосветски курви од скопјето се продаваат во Белград, Јадранот, Грција, Дубаи итн. нема врска.
Posto ne razbiras Germanski za dzabe da ti pratam vesti kako toa Bugari i Rumunci mamele da izvlecat lazno socijalna pomos. Polno vesti, tema vo sobranie itn. Ako sakas ke ti pratam nema problem. Takvi vesti za Makedonci nema da najdes. Ako si Bugar samiot znaes mislam ne e nekoja tajna vo Bugarija kako moze da se izmamat zapadnite drzavi.
Автоматски споено мислење:

Da te prasam nesto. Vistina vo Plowdiw ima gradski del koj go vikate Dortmund? Deka od tuka mnogu se preseluvale vo Dortmund za da izmamat i da dobijat socijalna pomos. https://www.focus.de/politik/deutschland/streit-um-staatliche-unterstuetzung-bulgarischer-stadtteil-wird-dortmund-genannt-welche-auslaender-wie-viel-kindergeld-beziehen_id_9410329.html Sto narod ke bevte, cesni, kulturni i rabotlivi. Taka ama ne ve prepoznavaat niz EU.

Последно уредено:
Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Posto ne razbiras Germanski za dzabe da ti pratam vesti kako toa Bugari i Rumunci mamele da izvlecat lazno socijalna pomos. Polno vesti, tema vo sobranie itn. Ako sakas ke ti pratam nema problem. Takvi vesti za Makedonci nema da najdes. Ako si Bugar samiot znaes mislam ne e nekoja tajna vo Bugarija kako moze da se izmamat zapadnite drzavi.
Автоматски споено мислење:

Da te prasam nesto. Vistina vo Plowdiw ima gradski del koj go vikate Dortmund? Deka od tuka mnogu se preseluvale vo Dortmund za da izmamat i da dobijat socijalna pomos. https://www.focus.de/politik/deutschland/streit-um-staatliche-unterstuetzung-bulgarischer-stadtteil-wird-dortmund-genannt-welche-auslaender-wie-viel-kindergeld-beziehen_id_9410329.html Sto narod ke bevte, cesni, kulturni i rabotlivi. Taka ama ne ve prepoznavaat niz EU.
Jaz razbiram germanski , jiveem i vo Deutschland und Österreich i podobre ot tebe znam za schto se zboruva .Nedej da tresesch zeleni .Oti ne kajesch deka ide rech za cigani (Roma) i bulgarski turci. I vaschite cigani da imaa BG pasoschi i oni ke bee tuka.Albanzite ot Tetovo koi schwerzat droga, prostitutki ot Gevgelija i terat atentati ,makedonzi li sa?
I nema kak da se pischuva za makedonzi,oti i ti i site drugi ste so bugarski pasoschi i oficialno ste bugari:)
Ja kaji kak reagirat tuka kato kajesch Macedonien?? Te gledat 5 min. tapo i ti vikat....A, Griechenland. Ili kako smetat deka ste muslimi

Kajgana Shop

На врв Bottom