Блам држава

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Зашто бугарашите се секогаш волку грди и глупи, кое е објаснувањето за тоа? Едноставно ги познаваш на 2 километри нешто слично како шиптаpите.
Изгледа јас не сум албанец, пошто сум убав како каур, упм...

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Јас не го доживувам како упрпан. Повеќе би рекол, мрсно платен.
И тоа не му се дадени пари у кеса или префрлени на сметка, туку му е даден card blanche (од кој и да е), да ги преземе сите легални и илегални бизниси, се' додека не решат да го пуштат низ вода, а тоа е откако ќе ја заврши агендата на сите антимакедонски гнасотии.

Во врска со единицата Тигар, ќе го кажам следното. Во конфликтот од 2001-ва, тие луѓе први излегоа на фронт против шиптaрската иридента, која пред се' се базираше на увезени муџахедински единици од Косово и поддршка од локално население, но повеќе во смисол на јатаци, поткажувачи исл. Појма немаат од војување и храброст никогаш не им била јака страна на орките, објективно. Со сите маани и неинвестирање во одбрана (да не се лажеме, 90ти години бц и фрчко купуваа украсни коњи, уметнички слики и рејбан за полицијата, а после доста купуваше крајслери, а не оружје и опрема), ќе повторам, тренирани во оскудни услови, но од кадар кален во бившата држава, тие луѓе, вклучително и армиските специјални единици, оставаа многу, многу добар впечаток и по мотивираност и по знаење. Реално, можам да кажам дека шиптaрчево што вчера неќело да им се поклони, има и зошто. У тој конфликт имаше многу командни срања. Онаа главурда што сега преговара со татарите и што треба да гние у затвор за тендери у сред војна, не се координираше со Љубе Бошковски, само пошо бил од друга партија, а не да го стави националниот интерес како најважен и така гинеа и специјалци и резервисти. Ќе повторам, луѓето кои се вклучени во единицата заслужуваат поклон на колена за пожртвуваност, патриотизам, воени вештини и се' во тој дух.
После политичката капитулација, ова го пишувам според некоја општа логика, многу веројатно дека и оваа единица е „рамковно трансформирана“ и преполна со учко-исламистички кадар. Не тврдам, не познавам луѓе што работат таму, но очекувано е кадарот да не е каков што бил пред 20 години, во етничка смисла. А штом не се сите Македонци, пиши пропало...сегашниот претседател на собранието беше вработен во АРМ и после првиот ден кога имаше пукање на калето во Тетово, истиот облече униформа и отиде во ров да пука против тие со кој го делел лебот до вчера.
Еве, некој ако има информација за единицава, нека ме поправи. Секоја чест и за тие што денеска се во неа и не викам дека не треба да се почитуваат.

И не можам бе за овој да не напишам...видете си у фрижидер пакување од 250 грама путер колкаво е. 30 кила путер не се повеќе од 3 пакети, у гепек ќе ги сместиш...ги претставија како да се 30 тона кокаин запленети, скотови неспособни. Пу!
Во 2001 УЧК беше тотално поразена.Последниот удар требаше да им се зададе во Арачиново.Понатаму и самиот знаеш шо се дешаваше.Иначе за инвестирање во одбраната немаше да има никакве потреба ако ЈНА не повлечеше огромна количина на оружје и муниција.значи се работи за огромен број на тенкови,хиликоптери и авијација.А сеа работите на таа тема се уште полоши.На 133 место сме според јачина на војска.Катастрофа како и на секое друго поле.

Член од
3 март 2021
Мислења
579
Поени од реакции
995
Изгледа јас не сум албанец, пошто сум убав како каур, упм...
Абе другар мене мислиш ми е лесно што албанците се такви какви што се, јас би сакал сите да се манекени и со IQ барем 70+ а не да ми се повраќа кога ќе сретнам некој од нив во град.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Васил......гордоста на Бугарија
Има ли начин да го повлечеме нашето учество на Евросонг?
Во услови кога односите меѓу двете земји се во крајно лоша состојба, овај ја имаше the audacity да изјави дека баба му е бугарка и дека е горд граѓанин на Бугарија?
Турција и Босна не учествуваа на Евросонгот во Израел од религиско/политички причини. Годинава Белорусија е исклучена од исти причини. Зошто да не преземеме акција? Знаете ли дека проектот Евросонг го кошта македонскиот буџет околу 500.000 евра? Буџетот се полни преку такси од македонски граѓани, а овај се однесува како повеќе да сака да ја претставува Бугарија не Евросонг.
Нешто мора да се преземи. Ова не е океј.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Абе ми чуе за комуњарите, али едното е дефокус, другото беше продавање на националните интереси?
Да, интересно е како се протнува тоа. Едното е дефокус, а другото е афера. ВМРО реално имаат солидна пара и луѓе кои вршат солидна пропаганда, проблемот и е што ударните ликови им се нубови, а и од друга страна го имаат покрај СДС и Калето.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
I vmro taka pravese :pos:

Кому му е потребен Камчев во притвор?

Приведувањето на бизнисменот Јордан Камчев и одлуката да му се определи 30-дневен притвор се проследени со низа контроверзи, за кои медиумите попладнево (недела, 14 март) пишуваат анализи и полемики.
Првата контроверза потекнува од ноторната вистина дека утрово Камчев бил уапсен од полициските алфи кај „Александар Палас”, по што во полицискиот записник е запишано дека е лишен од слобода поради кривичното дело „изборни нерегуларности” од член 158 од Кривичниот законик.
Подоцна, во дел од медиумите (порталот Фронтлајн, на пример), можеше да се прочита дека целата работа во врска со „изборните нерегуларности” ја измислил уредникот на Плусинфо Бранко Героски, за да ги нападне медиумите и да го заштити Камчев.
Сепак, професионалните медиуми, како порталот 360 степени, на пример, увидоа дека во случајот е сторена крупна грешка, при што некој, случајно или намерно, го заменил членот 158 од Законот за кривична постапка, кој зборува за притворот, со членот 158 од КЗ, кој ги инкриминира изборните нерегуларности.
Судот одлучувал врз основа на службена белешка на Агенцијата за национална безбедност (АМБ), која наводно проценила дека Камчев се подготвува за бегство во Бугарија.
Според сознанијата на Плусинфо, таа информација е неточна. Камчев го проширувал ковид-центарот во Клиничката болница „Аџибадем Систина” и договарал вработување на 17 лица нов медицински персонал. Овие, но и други активности на притворениот, покажуваат дека немал намера да бега.
Камчев е во притвор поради службена белешка на разузнавачката служба напишана на една страница. Правен експерт за ова вели:
– Ова е како да сме се вратиле во 1946 година, кога со една дојава на ОЗНА луѓето завршуваа зад решетки.
И професорот Гордан Калајџиев го оспорува постапувањето на АНБ.
– Се прашувам по кој правен основ тајната полиција АНБ се бави со осомничени за криминал?! И кој наредил приведување на Камчев без да има барање на ЈО?! – напиша Калајџиев на Фејсбук.
Дел од медиумите притворот за Камчев го сметаат за обид на власта за дефокусирање на јавноста од актуелните скандали, а некои и како одмаздничка акција на алтуелната власт кон Камчев. Тие нагласуваат дека во судот не се презентирани конкретни сознанија за обид на Камчев за бегство и дека на бизнисмениот му е определен притвор врз основа на претпоставки на разузнавачи, што е крајно невообичаено, а според професорот Калајџиев, не е легално.
Порталот Нетпрес, на пример, шпекулира дека апсењето на Камчев е последица на личниот анимузитет на премиерот Зоран Заев кон бизнисменот. Порталот потсетува на една аудио-снимка објавена лани на социјалните мрежи, во која премиерот вели дека СЈО ќе „направи многу штета”, а тој лично се заканува на Камчев: „Мамето мамино ќе му го е…”
Конечно, се шпекулира и со фактот дека Камчев е фрлен во зандана пред неговото сведочење за аферата „Рекет 2″ за невладината организација „Меѓународен сојуз“. Според нашите сознанија, моќници од власта вршат силен притисок овој судски процес да биде окончан со ослободителни пресуди и така барем малку да се обели образот на поранешното СЈО и на неколку други ликови, чија вмешаност во аферата сериозно го оштетија имиџот на оваа власт.
Ako ne pa vmro da gi vratime :icon_lol:

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Има ли начин да го повлечеме нашето учество на Евросонг?
Во услови кога односите меѓу двете земји се во крајно лоша состојба, овај ја имаше the audacity да изјави дека баба му е бугарка и дека е горд граѓанин на Бугарија?
Турција и Босна не учествуваа на Евросонгот во Израел од религиско/политички причини. Годинава Белорусија е исклучена од исти причини. Зошто да не преземеме акција? Знаете ли дека проектот Евросонг го кошта македонскиот буџет околу 500.000 евра? Буџетот се полни преку такси од македонски граѓани, а овај се однесува како повеќе да сака да ја претставува Бугарија не Евросонг.
Нешто мора да се преземи. Ова не е океј.
Такмо така ,повлечете се ...
Ке и направите подарок на Захариева. Она и така цврка секи ден налево и надесно за говор на ораза , дискриминација ,прогонства и напади врз луѓе со бугарско потекло во Северна . За цвет ке додаде и открита хомофобиja и тормоз на луѓе од ЛГБТ заедницата и ке видиде датум през крив макарон.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
Такмо така ,повлечете се ...
Ке и направите подарок на Захариева. Она и така цврка секи ден налево и надесно за говор на ораза , дискриминација ,прогонства и напади врз луѓе со бугарско потекло во Северна . За цвет ке додаде и открита хомофобиja и тормоз на луѓе од ЛГБТ заедницата и ке видиде датум през крив макарон.
А да земете датумот и кај Захариева у шупак да си го напикате? :D

Мене ко ме прашуваш, не датум, ѕид од три метри со електрична ограда би направил со вас. За Бугарски туристи би вовел задолжително ректално тестирање за Корона.

Идете бе крадете радија од коли и курвајте се по бордели во Британија ви ебам гмизавците татарски. Искомплексирани до степен ко Тито на сите да им ги ебел мајките.

Последно уредено:
Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
А да земете датумот и кај Захариева у шупак да си го напикате? :D
На мене ми е се таа ако ште уште 100 години да чекате .... ама вие цвркате и виете -па датума , па Брисел, канцеларката ......

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
На мене ми е се таа ако ште уште 100 години да чекате .... ама вие цвркате и виете -па датума , па Брисел, канцеларката ......
Ќе помине и тоа не се секирај и Заев ќе помине. Ама многу мило ми е што омразата кон вас од сите генерации ќе биде забетонирана и сите тука на вас ќе гледаат како на клети непријателски говна. Тоа ќе ви остане како медал.

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Ќе помине и тоа не се секирај и Заев ќе помине. Ама многу мило ми е што омразата кон вас од сите генерации ќе биде забетонирана и сите тука на вас ќе гледаат како на клети непријателски говна. Тоа ќе ви остане како медал.
Тераj бе ,кого го интересира ова..

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.297
Поени од реакции
21.388
Кога неговите градат згради и менуваат ДУП-ови, тоа е градење модерна метропола. Кога градат другите, тоа е бетонска џунгла, урбана мафија, гушкање дрва, кубење коси, пеење "градот убав пак ќе никне". :LOL:

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Кога неговите градат згради и менуваат ДУП-ови, тоа е градење модерна метропола. Кога градат другите, тоа е бетонска џунгла, урбана мафија, гушкање дрва, кубење коси, пеење "градот убав пак ќе никне". :LOL:

Замараше пензионери на постојката кај НБРМ пошто се продале парцелите за евро квадрат и ќе никнеле грди зградишта тука... :kruna:

Kajgana Shop

На врв Bottom