Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Што чудно ти е ? Не очекуваш такво нешто од srbskite braca?
Srpskite braca cenzuriraat istorija kaj sho se gnasni, toa deka makedonci se juzni srbi im e otkazana teza od koga go priznaa nasite kosovo. Ne gi interesiraat Albanci u bagaz.
Mozes da primetis u poslednive 5 godini mikroskopsko srpsko politicko prisustvo, i toa najveke za vakcinive milostinja.
Osven ako ne si @puno pa ti ziveat rent free vo glava.

Има некој информација колкав надоместок ќе земаат попишувачите? Гледам во Прилеп рекордна бројка на пријавени кандидати. Јас не знам толку ли е висок надоместокот, па ризикуваат во време на пандемија да си ставаат трн во здрава нога.

Srpskite braca cenzuriraat istorija kaj sho se gnasni, toa deka makedonci se juzni srbi im e otkazana teza od koga go priznaa nasite kosovo. Ne gi interesiraat Albanci u bagaz.
Mozes da primetis u poslednive 5 godini mikroskopsko srpsko politicko prisustvo, i toa najveke za vakcinive milostinja.
Osven ako ne si @puno pa ti ziveat rent free vo glava.

Камо нивното влијание да беше само во политиката.
Србија и српските творби имаат значително влијание во Македонија, тоа влијание е особено застапено во културата на Македонците(јазик,музика,опседнатост со се што е српско и случувања во Србија итн)
Таквото влијание кое веќе преку 80 години го има во Македонија, го има направено Македонецот да е најсрбомански настроен.
Сепак ние сме народ што запаливме амбасада за нив.

Тажното е што сите Македонци ова го гледаат како нешто нормално и најсекојдневно, па затоа гледам ме ставаш во ќош со некоја корупка.

не знам ја они што како ризикуваат
ја глеам ја што помалку да ризикувам

Србија и српските творби имаат значително влијание во Македонија, тоа влијание е особено застапено во културата на Македонците(јазик,музика,опседнатост со се што е српско и случувања во Србија итн)
Таквото влијание кое веќе преку 80 години го има во Македонија, го има направено Македонецот да е најсрбомански настроен.

Тажното е што сите Македонци ова го гледаат како нешто нормално и најсекојдневно, па затоа гледам ме ставаш во ќош со некоја корупка.
Srpskata pop kultura e najdominantna opsto na cel Balkan a ne samo vo MK.
Poveke e vinovno 0 stimuliranje na makedonska muzika i kultura, dodeka imas eden ton finansii za deca da pisuvaat UCK i ONA tribute pesni.
Автоматски споено мислење:

Има некој информација колкав надоместок ќе земаат попишувачите? Гледам во Прилеп рекордна бројка на пријавени кандидати. Јас не знам толку ли е висок надоместокот, па ризикуваат во време на пандемија да си ставаат трн во здрава нога.
1000 dnevnica e.

мислам србоманството е намалено последниве 20 години, не дека го нема, претходно беше апла, а сега најинтерсно е што најсрбоманската популација во главно приврзаници на СДСС се најголеми приврзаници на договоров со Бугарија, цел живот кариери градеа на антибугарска основа и сега наеднаш исти народ биле, една историја, во уста се бацуваат.

Srpskata pop kultura e najdominantna opsto na cel Balkan a ne samo vo MK.
Тешко дека е застапена во Хрватска онака како што е тука.
Земја во која вакви работи се случуваат RODITELJI U ŠOKU Predsjednica Kolinda dubrovačkoj djeci u vrtiću dijelila srpske čokoladice (FOTO)
Poveke e vinovno 0 stimuliranje na makedonska muzika i kultura, dodeka imas eden ton finansii za deca da pisuvaat UCK i ONA tribute pesni.
Многу големи очекувања имаш од земјава затоа
мислам србоманството е намалено последниве 20 години, не дека го нема, претходно беше апла,
Се уште е застапено, сега со интернетов дури полесно им е да ја задоволат зависноста со Србија.

а сега најинтерсно е што најсрбоманската популација во главно приврзаници на СДСС се најголеми приврзаници на договоров со Бугарија, цел живот кариери градеа на антибугарска основа и сега наеднаш исти народ биле, една историја, во уста се бацуваат.

Така им годи знаеш, личниот интерес мора да си го бркаат. А националниот? Кој го ебе тој, има кој да мисли за тоа

Zosto vakvo prasanje koga eden od ovie narodi te priznava kako poseben narod so poseben jazik?
Веројатно сфатија Србите дека со прагматичност подобро ќе поминат отколку глупите агресивни Бугари. Затоа и народот, покрај Југославија, гледа на Србите како на браќа. Добар дел од нив, не сите. Реално, Србите на нас гледаат како на помало братче, со Даунов синдром. Не се замараат со нас, колку што ние понекогаш си мислиме.

Па кажете им на србите дека Стефан Душан е македонски цар ( ако дедо му и баба му са бугарски цареви , маjка му е бугарска принцеса , и жената исто ) , па де видим дали нема да се замарат и бидат агресивни со вас. Не само ке бидат агресивни ,ами ке ви срамнат от лицето на земјата. Ама вие на тех не смеете и копче да им кажете :D,имате генетска памет дека ви тепали како и турчин и бугарин не ви тепал.

Како сакаш врти го единствен независен дел од Македонија е делот кој беше под Српска управа т.е. Вардарска Македонија а не Пирин или Егеј.

Се дури бугарите не го вратат Пиринскиот дел со нив ќе биде само и само со лошо. Ако толку не сакаат и сме исти народ зашто едноставно не го вратат тој дел од Македонија па чим сме исти нели...

Исто така мора да се признае дека Србите се единствениот народ со кичма на Балканов кој им тераат инает на цел нато блок од пола милијарда и по се изгледа на крај ќе ги добијат преку КиМ.
Бугарите секогаш биле на губитничката страна и тој народ е туѓ на македонскиот, освен западниот нејзин дел во кој всушност живеат Македонци.

Како сакаш врти го единствен независен дел од Македонија е делот кој беше под Српска управа т.е. Вардарска Македонија а не Пирин или Егеј.

Се дури бугарите не го вратат Пиринскиот дел со нив ќе биде само и само со лошо. Ако
Коj сте вие та да ви се врати пиринскиот дел ? Правен субект ,дел от договор или нешто друго ? Ако треба да се врати на некоj субект то е Отоманската импрериja ама веке ja нема. :D
Вие си ги пазете западните покраjнини на вардарскиот дел следните 20 години и не берете гаjле за пиринскиот дел - многу си е добре и без вас.

Коj сте вие та да ви се врати пиринскиот дел ?

Епа пошто сте волку арогатни не мрчете после зошто Македонците ве мразат од дно на душа и не се обеспокојувајте кога ве викаат татари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom