Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
После овој статус уште колку има до крај
Дали уште го има статусот проверка од вицепрезидент или овој е последен Прегледај го приврзокот 287426
vo prosek se ceka 6-9meseci otkako ke ti dojde ovoj status, ama nesto e ukocena rabotata ne izdavaat ukazi veke 3 nedela.... da se nadevame deka ke pocnat, ima nekoj zastoj... i me plasi zastojot!

vo prosek se ceka 6-9meseci otkako ke ti dojde ovoj status, ama nesto e ukocena rabotata ne izdavaat ukazi veke 3 nedela.... da se nadevame deka ke pocnat, ima nekoj zastoj... i me plasi zastojot!
Kakov zastoj neli gledas imase za stranci dopuna ukaz ... I plus eden kup promeni od finalna na polozitelno kakov e ovoj eban zastoj so 100 promeni..... Ova ti e kako nevina e a 10 dusi ja ripat skrisum

Ima promena i preko konzulata/ambasade broj 7550/2019 u polozitelno.
@Altair75 proveri i ostale brojeve ti si vodio detaljnu evidenciju :)
Da, Supeeer... razraboti se komisijata, bravo :aplauz: :ајнапиво::aplauz: ima promeni na site sto moze da se sledat preku konzulat, potocno promena od finalna vo polozitelno ima kaj br. na prepiska 7296/2019, 7540/2019, 7548/2019 i od 7550 do 7567/2019 - SITE NA POLOZITELNO, osven 7566/2019, toj ima ovakov status:
  • Преписката Ви е разгледана от С'вета по гражданството и е взето решение да б'де прекратена. Лицето е б'лгарски гражданин на основание чл. 8 от Закона за б'лгарското гражданство.
Imam provereno preku konzulat do prepiska 7600/2019, ke gi proveram od 7600 do 8100, ako najdam nekoj sto e na finalna ke vi pisam ovde, kolku da imame predstava do kade se stignati promenite, konkretno mene me interesira promeni od finalna vo polozitelno, broevite sto se pred mene :pistoldz:. :гик: Ovie se isto na finalna, nema uste promeni:
8174/2019 - finalna
8176/2019 - finalna
8900/2019 - finalna
8901/2019 - finalna

9990/2019 do 10052 - finalna.
Vamoooooossss komisijo :oleee::masa::roker:

Kakov zastoj neli gledas imase za stranci dopuna ukaz ... I plus eden kup promeni od finalna na polozitelno kakov e ovoj eban zastoj so 100 promeni..... Ova ti e kako nevina e a 10 dusi a ripat skrisum
sonce, ima zastoj kaj viceprezidenta za ukazi i proglasuvanje za bugarski drzavjanin... za dr statusi si tece i ok, ama ukazi nema... ostaj ti dopuna

Значи овој е последен статус така?
После нека биде и година излегува државјанството така?
Автоматски споено мислење:

Morase da ima dopuna na ukazot 24...fali 23 ukaz za nas polozitelno sredina na juli jas ocekuvam da se objavi do 20 mesecov posto procitav deka pocnuva kampanja od 20 mesecov,a za vreme na izbori ne sum siguren deka ukazi davaat!

ova ti e status deka sovetot za drzavjanstvo se izjasnil pozitivno po tvoeto baranja i preporacuva na viceprezidenta da te proglasi za drzavjanin so ukaz! retko (skoro nikogas) viceprezidenta te stava na dopolnitelna proverka... se nadevam za 9meseci ke imas ukaz i toa ke ti e posledna faza, posle ide podoganje ukaz, maticen, adresa, slikanje

Morase da ima dopuna na ukazot 24...fali 23 ukaz za nas polozitelno sredina na juli jas ocekuvam da se objavi do 20 mesecov posto procitav deka pocnuva kampanja od 20 mesecov,a za vreme na izbori ne sum siguren deka ukazi davaat!
izbori ima ama parlamentarni, pretcedatelskite izbori se oktomvri 2021, taka da ukazite se kaj viceprezidenta.... ne vo monisterstvo za pravosudie

Dechki tie shto dobija ukaz br.9 na 12.02.2021 i treba da go podignete vo ambasada vo Sk..dali nekoj go zemal drzavjanstvoto?

Ve molam za info, kako e najdobro za adresa? Lege 6 ili pak da baram od familija sto zivee vo Sofija na nivna adresa da se prijavam?
Prasuvam za vozackata na koja adresa e polesno da se promeni od Mk vo Bg.
@mkdboy24
podobro ti e druga adres, ama toa semejstvo treba da ti dade notarska potvrda deka imas zakupeno prostor za ziveenje kaj niv!

ova ti e status deka sovetot za drzavjanstvo se izjasnil pozitivno po tvoeto baranja i preporacuva na viceprezidenta da te proglasi za drzavjanin so ukaz! retko (skoro nikogas) viceprezidenta te stava na dopolnitelna proverka... se nadevam za 9meseci ke imas ukaz i toa ke ti e posledna faza, posle ide podoganje ukaz, maticen, adresa, slikanje

izbori ima ama parlamentarni, pretcedatelskite izbori se oktomvri 2021, taka da ukazite se kaj viceprezidenta.... ne vo monisterstvo za pravosudie
Ти благодарам многу на исцрпните одговори

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom