Влада на Македонија

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Единствена работа во коjа би можел да си експерт е како тоа да не можеш да се пронаjдеш како посебен ентитет во среден век, наjдолго да бидеш османлиски каурин, после Чокалиjе, а накраj жител на тоа што наликува на источните, односно двоjазичните делови на Shqiperia etnike. Во таа област си цар, не можам да ти замерам.
Брендот Булгар, да се мери со брендот Македонец ти е исто ко петле да оди на натпревар по должина на курови со Магариња... Како да ти кажам....

Ниеден Балкански народ неможе својата историја да ја посложи без да го употреби зборот Македонија.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Знаеш колку ми е гајле за Мијалков. Може да е во Охрид на одмор или во Будимпешта или на Хаваи може да е 100 години во затвор во најмрачната келија во Идризово...се ми е исто што би рекле Швабите Is mir egal. Ништо не ми менува.

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Брендот Булгар, да се мери со брендот Македонец ти е исто ко петле да оди на натпревар по должина на курови со Магариња... Како да ти кажам....

Ниеден Балкански народ неможе својата историја да ја посложи без да го употреби зборот Македонија.
Ма не саму на Балконот , целиот свет исто.:)
Zeta Makedonia.jpg

Нестрана дека си снимен во некаков паралелен универзум , но от мене да знаеш - на запад от Београд брендот Македониja и македонец е асоциациja за Грциja,грк ,елин.
Никој ни не помислил да го поврзе со Вардарска, Северна или некое друго титовско творение и субјект.
Во Австриja(па и не саму таму )кога кажеш македонец сметат дека сте муслими и со темна кожа.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Прегледај го приврзокот 286899

Нестрана дека си снимен во некаков паралелен универзум , но от мене да знаеш - на запад от Београд брендот Македониja и македонец е асоциациja за Грциja,грк ,елин.
Никој ни не помислил да го поврзе со Вардарска, Северна или некое друго творение и субјект.
Па тоа е, сите го присвојуваат. И Бугарите и Србите и Грците, а сега најново и Албанците.

Тоа е затоа што историски неможете да најдете корен, без да се спомене Македонија како клучен дел од вашата историја. Поготово вие вулгарите, правите салто мортале со вашиот идентитет, кој е уствари погрешна западна интерпетација на зборот вулгар. Пошто западот грчката буква вита ја читал како бета.

И пази молим те претставник на народ, чије име се заснова на погрешна интерпретација на погрд збор, нашол да држи лекции и да се исмејува за брендот :)
Автоматски споено мислење:

после Чокалиjе,
Баш добар пример ти е ова... Да се кажеш Бугар ти е исто како јас сега да се кажувам Чокалија, а државата да сум ја нарекол Чокалидонија, и згора да се гордеам со тоа.

Значи да присвоиш погрд назив на држава која те мразела од дно на душа, па дури и да се гордееш со тоа. Салто мортале.

Последно уредено:
Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Прегледај го приврзокот 286899

Никој ни не помислил да го поврзе со Вардарска, Северна или некое друго титовско творение и субјект.
Во Австриja(па и не саму таму )кога кажеш македонец сметат дека сте муслими и со темна кожа.
Д-р
Д-р
Д-р

Д-р
Д-р
Доктор бе, титула доктор.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Д-р
Д-р
Д-р

Д-р
Д-р
Доктор бе, титула доктор.
Гледам разбирањето ви е, исто ко у времето кога бевте со Хитлер. Комшиско разбирање... Само морам да забележам дека сте далеку пред нив во злосторствата...Они на пример само ги стрелале жртвите, како тие во Ваташа, вие во Кленоец на кол сте ги боделе.

Али од друга страна за нијанса се пософистицирани во историјата...
Вие на пример уште не знаете зошто тие што тврдите дека се ваши предци имале Словенски имиња. Како на пример Богдан, Воисава, Јелена, Репош, Анѓелина, Влајка...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Гледам разбирањето ви е, исто ко у времето кога бевте со Хитлер. Комшиско разбирање... Само морам да забележам дека сте далеку пред нив во злосторствата...Они на пример само ги стрелале жртвите, како тие во Ваташа, вие во Кленоец на кол сте ги боделе.

Али од друга страна за нијанса се пософистицирани во историјата...
Вие на пример уште не знаете зошто тие што тврдите дека се ваши предци имале Словенски имиња. Како на пример Богдан, Воисава, Јелена, Репош, Анѓелина, Влајка...
Tе разбирам, сосема те разбирам, чим докторите ви се вакви, од тебе што да очекувам...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Tе разбирам, сосема те разбирам, чим докторите ви се вакви, од тебе што да очекувам...
Види, и во времето на Турците сте се курчеле, и во времето на Хитлер сте се курчеле... Не е нешто што не сме го виделе.. Но како што тогаш дошол крајот, така и сега ќе дојде крајот... Па така да ти кажам вашето курчење е здраво за нас. Што повеќе си го покажуваш лицето тоа полесно ќе биде во иднина. Остај ги ти вулгарчињава, со нив ние лесно ќе се договориме... глеј си ти маката, никој нема да ве прибере на балканов.

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Љубов моја,jaмаjска , стави на страна историjaта и лингвистиката,како тебе втори нема на форумов. Се што си рекол и напишал на форимов -така е. :)
Кажи сега како ерменците победиа азерите ...??

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Љубов моја,jaмаjска , стави на страна историjaта и лингвистиката,како тебе втори нема на форумов. Се што си рекол и напишал на форимов -така е. :)
Он повеќе разбира геополитика отколку историја и лингвистика.

Види, и во времето на Турците сте се курчеле, и во времето на Хитлер сте се курчеле... Не е нешто што не сме го виделе.. Но како што тогаш дошол крајот, така и сега ќе дојде крајот... Па така да ти кажам вашето курчење е здраво за нас. Што повеќе си го покажуваш лицето тоа полесно ќе биде во иднина. Остај ги ти вулгарчињава, со нив ние лесно ќе се договориме... глеј си ти маката, никој нема да ве прибере на балканов.
:pos: абе дај кажи колку години имаш жив ти све?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ова ти е класично пичкосуење во недостаток на аргументи.

Ерменија беше нешто што се случуваше во моментот и за кое јас навивав како да се деси... А тоа што вие немате запис од Аспарух или Омургаг или Борис дека се осеќале како Бугари, тоа е нешто непроменливо а не моја желба...

Боли фактот што вашиот идентитет се заснова на туѓ погрд назив, башка со погрешна интерпретација, па сега си запнал за Ермнеците... изгубија Ерменците, јебем ли ги.. Кога се глупави тоа им следи.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Па тоа е, сите го присвојуваат. И Бугарите и Србите и Грците, а сега најново и Албанците.

Тоа е затоа што историски неможете да најдете корен, без да се спомене Македонија како клучен дел од вашата историја. Поготово вие вулгарите, правите салто мортале со вашиот идентитет, кој е уствари погрешна западна интерпетација на зборот вулгар. Пошто западот грчката буква вита ја читал како бета.

И пази молим те претставник на народ, чије име се заснова на погрешна интерпретација на погрд збор, нашол да држи лекции и да се исмејува за брендот :)

Баш добар пример ти е ова... Да се кажеш Бугар ти е исто како јас сега да се кажувам Чокалија, а државата да сум ја нарекол Чокалидонија, и згора да се гордеам со тоа.

Значи да присвоиш погрд назив на држава која те мразела од дно на душа, па дури и да се гордееш со тоа. Салто мортале.
Извор Ravennatis Anoyimi Cosmographia

Inter vero Traciam vel Macedoniam et Mysiam inferiorem modo Bulgari habitant, qui ex supra scripta maiore Scythia egressi sunt. quia Marcianopolis (Devnya) ex Mysia inferiore pertinet, ut testatur mihi multotiens dictus Iordanis cosmographus.

Или во превод:

Во Тракија, Македонија и Долна Мизија живеат само Бугари, кои дошле тука од Голема Скитија, како што повеќекратно ми посведочи Џорданис.

Се работи за овој сведок

Веќе во 6 ти век од таа твоја Македонија нема ниту трага ни глас.

Инаку повели античко македонски јазик

1615060812669.png

The Pella curse tablet is a text written in a distinct Doric Greek idiom, found in Pella, the ancient capital of Macedon, in 1986.[1] Ιt contains a curse or magic spell (Ancient Greek: κατάδεσμος, katadesmos) inscribed on a lead scroll, dated to the first half of the 4th century BC (circa 375–350 BC). It was published in the Hellenic Dialectology Journal in 1993. It is one of four known texts that may represent a local dialectal form of ancient Greek in Macedonia, all of them identifiable as Doric.[2] These suggest that a Doric Greek dialect was spoken in Macedonia, as was previously proposed based on the West Greek forms of names found in Macedonia. As a result, the Pella curse tablet has been forwarded as an argument that the Ancient Macedonian language was a dialect of North-Western Greek, and one of the Doric dialects.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Он повеќе разбира геополитика отколку историја и лингвистика.

:pos: абе дај кажи колку години имаш жив ти све?
Доволно години за да знам и за да потврдам какви злоствори сте...

Доволно за да моите предци ми кажат какви злостори правеле оние попут Мефаил Зајаси и Џемаил Хасани и разни соработници на нацистите, на кои им кревате споменици.. Доволно возрасен за да ги слушам документираните приказни од Илинденско време за вашите злостори по река. Доволно возрасен за да ги знам вашите злостори на Косово.

Доволно возрасен да ги пратам вашите секојдневни тепања на рандом деца во автобуси и надвор. Доволно возрасен за да ги видам вашите кукавички убиства на децата и да ми се гади вашето бранење на убијците... Доволно возрасен да ми се гади трговијата со органи во која беа вмешани денешни врвни Албански политичари...

Доволно возрасен за да ги видам и во живо вашите злостори во 2001 година, Доволно возрасен за да ми се гади вашето солидаризирање со мафијашите, убијците, трговците со бело робје, педофилите, терористите...

Уствари доволно возрасен да знам дека со бугарите можеби и вреди да се разговара, на било кое ниво, па и за нивната харикири историја.. А да знам дека разговор со вас е дури непожелен.

Последно уредено:
Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Ова ти е класично пичкосуење во недостаток на аргументи.

Ерменија беше нешто што се случуваше во моментот и за кое јас навивав како да се деси... А тоа што вие немате запис од Аспарух или Омургаг или Борис дека се осеќале како Бугари, тоа е нешто непроменливо а не моја желба...

Боли фактот што вашиот идентитет се заснова на туѓ погрд назив, башка со погрешна интерпретација, па сега си запнал за Ермнеците... изгубија Ерменците, јебем ли ги.. Кога се глупави тоа им следи.
Кога ме поканиш во барокна кафулja на кафански муабет ке ти ги слушам и реплицирам булшитите са аргументи.
А тука ми е доволно да ти терам сеира.:D

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Извор Ravennatis Anoyimi Cosmographia

Inter vero Traciam vel Macedoniam et Mysiam inferiorem modo Bulgari habitant, qui ex supra scripta maiore Scythia egressi sunt. quia Marcianopolis (Devnya) ex Mysia inferiore pertinet, ut testatur mihi multotiens dictus Iordanis cosmographus.

Или во превод:

Во Тракија, Македонија и Долна Мизија живеат само Бугари, кои дошле тука од Голема Скитија, како што повеќекратно ми посведочи Џорданис.

Се работи за овој сведок

Веќе во 6 ти век од таа твоја Македонија нема ниту трага ни глас.

Инаку повели античко македонски јазик

Прегледај го приврзокот 286912

The Pella curse tablet is a text written in a distinct Doric Greek idiom, found in Pella, the ancient capital of Macedon, in 1986.[1] Ιt contains a curse or magic spell (Ancient Greek: κατάδεσμος, katadesmos) inscribed on a lead scroll, dated to the first half of the 4th century BC (circa 375–350 BC). It was published in the Hellenic Dialectology Journal in 1993. It is one of four known texts that may represent a local dialectal form of ancient Greek in Macedonia, all of them identifiable as Doric.[2] These suggest that a Doric Greek dialect was spoken in Macedonia, as was previously proposed based on the West Greek forms of names found in Macedonia. As a result, the Pella curse tablet has been forwarded as an argument that the Ancient Macedonian language was a dialect of North-Western Greek, and one of the Doric dialects.

Ти не го разбираш јазикот кој го збориш...
Јорданис е Бугарски Цар? Бугарин што е?
Те прашав не како ги нарекувале, туку како тие самите се нарекувале дали имаш писмен доказ.

Пак ќе ти кажам Србите за Германците имаат назив Немци, па они сами секако дека не се нарекуваат така, ниту пак државата не ја нарекуваат според тоа.

Најди напис, книга или било што од првото и второто Бугарско, кај што тие самите за себеси викаат дека се Бугари. И сконцентрирај се, не станува тука збор за Македонија, туку за брендот Бугарија.

Кога ме поканиш во барокна кафулja на кафански муабет ке ти ги слушам и реплицирам булшитите са аргументи.
А тука ми е доволно да ти терам сеира.:D
Не си имам работа со вулгари, претежно со вулгарки, и тоа не повеќе од еднаш пошто се досадни. јебига, знам дека се гнасни, али тоа ми е фетиш од времето на червените сине (може мајка ти да ти раскажуе), па може да се каже и од Белгија.

Kajgana Shop

На врв Bottom