- Член од
- 25 ноември 2013
- Мислења
- 1.670
- Поени од реакции
- 1.533
I kaj mene se proveruva lesno, ama kilometrazi se vrakjaat pred izvoz od zemjata kaj sho e registrirana. Ja kupuvas od Germanija so 600k ja vrakjas na 180k i ja sitkas u Makedonija ko 'fabrika, so full oprema'(bar vaka gi listaat site)зашто шансите се 0% ме заинтригира и побарав да видам што има на продажба во моментов критериуми ми беа:
Дизел, 2003 до 2008 и максимум 150000км, вика 245 возила ама сосе пикап, комбенца камиончиња и слично (значи барем 100 коли има). Цени од 2000 до 15000 евра нели зависи и што кола е. Така што сигурно се наоѓа кола, ама не по плацевите на препродавачи што ги намениле возилата исклучиво за извоз.
Барем овдека во Шведска секој знае колку ми има потрошено мојата кола, ако ја имаш регистрацијата тие основни податоци се проверуваат (и не може да ја врати зашто ако ја врати како ќе апдејтира базата на полиција од каде што читаат осигурителните компании а се прават записи секогаш кога одиш на технички)
Да нема таму да ми пишува колку е удирана и што треба да и се смени ама барем основните податоци кога била на технички, до кога и е валиден, на кој технички колку км имала, колку данок треба да платам годишно за неа и слични податоци се јавни

Koa ja prodavaat u MK nikoj ne ti vika u Svedska tablickata bese 12345 pa proveri kolku km ima.
Mnogu od uvezenite se udareni koi ne se prijavei u maticnata zemja deka bile udareni. Na nekoi sliki po oglasive e ocigledno deka bojata e razlicna nijansa ili pa primer prazninata megju hauba i krilo e razlicna na dvete strani.