Која е границата на приватноста во врска?

• Креатор на темата Креатор на темата Sandra
  • Време на започнување Време на започнување
Граница е таму до каде ја ќе ја поставам, значи колку што мислам дека треба дозволам - дозволувам.
Едноставно јас не прашувам работи за кои што мислам дека не треба да прашам, а ако лежи нешто на срце самата си го каже и така.
Доколку дојде до конфликти околу тоа зошто не ми кажуваш едноставно ја викнам на кафе и со разговор средиме се и потоа мирен сум.

IMaf vrska kaj sho ne si davavme da chepkame vo mailovi i mobilni i takvi raboti .. znachi dechkomi ne znaese so koj si prakjam mail a ne beshe nishto seriozno .. KO bev izlezena edna vecher sedel so laptopo moj i videl nekoj mail i zaradi toa posle kraj stana .. Ne zaradi toa sho proveruval nego za toa sho pishuvashe so mailo :S a nemashe nishto seriozno .. ne ni go varaf... ali chim nemozeshe da mi veruva nemaf ni potreba da imam takov dechko...

A so ovaj sho idaf posledno .. imaf login kaj nego na facebook .. toj imashe login kaj mene makar i sho gi izbrishafme posho ne ni zanimavashe takvi raboti.. mozef da mu chepkam vo mob a i toj kaj mene .. posho nemashe sho da krieme eden od drug.. Ich ne mi beshe gajle .. a i na nego ne .. i taka ostana i na kraj da ne ni chepkame.. Nemaf gajle da mi kreva tel ako se javi nekoj .. ni toj mene .. Nemashe sho da krieme.. privatnost.. svakam .. Ali ako vekje go delam zivoto so drug .. Nema sho da ima privatnost.. POsho toj e del od mojo zivot i ke mu kazhuvam sve. Mozi ima nekoj si raboti sho ne se kazuva na dechko.. ama togash nema ni da gi pishuvam tie rabotite vo poraki ili slichno ..

Три пљус, мењаш ф со в, изгледа си многу голем зависник од facebook

IMaf vrska kaj sho ne si davavme da chepkame vo mailovi i mobilni i takvi raboti .. znachi dechkomi ne znaese so koj si prakjam mail a ne beshe nishto seriozno .. KO bev izlezena edna vecher sedel so laptopo moj i videl nekoj mail i zaradi toa posle kraj stana .. Ne zaradi toa sho proveruval nego za toa sho pishuvashe so mailo :S a nemashe nishto seriozno .. ne ni go varaf... ali chim nemozeshe da mi veruva nemaf ni potreba da imam takov dechko...

A so ovaj sho idaf posledno .. imaf login kaj nego na facebook .. toj imashe login kaj mene makar i sho gi izbrishafme posho ne ni zanimavashe takvi raboti.. mozef da mu chepkam vo mob a i toj kaj mene .. posho nemashe sho da krieme eden od drug.. Ich ne mi beshe gajle .. a i na nego ne .. i taka ostana i na kraj da ne ni chepkame.. Nemaf gajle da mi kreva tel ako se javi nekoj .. ni toj mene .. Nemashe sho da krieme.. privatnost.. svakam .. Ali ako vekje go delam zivoto so drug .. Nema sho da ima privatnost.. POsho toj e del od mojo zivot i ke mu kazhuvam sve. Mozi ima nekoj si raboti sho ne se kazuva na dechko.. ama togash nema ni da gi pishuvam tie rabotite vo poraki ili slichno ..

И кажи ми дали мислиш дека тоа што му ги имаш акцесите до неговиот фејс и мсн, го имаш во шака и точно знаеш што прави тој?
Дали мислиш дека фејсот и мсн-то се клучната алка во врската околу довербата, и доколкну нема ништо сомнително на тие мрежи тогаш е чист?

Три пљус, мењаш ф со в, изгледа си многу голем зависник од facebook

Nemam facebook :)

--- надополнето ---

И кажи ми дали мислиш дека тоа што му ги имаш акцесите до неговиот фејс и мсн, го имаш во шака и точно знаеш што прави тој?
Дали мислиш дека фејсот и мсн-то се клучната алка во врската околу довербата, и доколкну нема ништо сомнително на тие мрежи тогаш е чист?

Rekof deka go mislam toa ? Coek ako saka da krie neshto ke najde nachin da go krie makar i da imam akceci nekade ili ne :) POentata mi beshe deka gi imafe .. toj kaj mene jas kaj nego.. i na nikomu ne ni smetashe vopshto.. Sho ako imaf akceci za na facebook ako ne vleguvav .. sho ako i toj imashe i ne vleguvashe ? ali vopshto sho ja imashe doverbata da mi daj akcec .. toa e drugo neshto..

Nemam facebook :)

--- надополнето ---

Rekof deka go mislam toa ? Coek ako saka da krie neshto ke najde nachin da go krie makar i da imam akceci nekade ili ne :) POentata mi beshe deka gi imafe .. toj kaj mene jas kaj nego.. i na nikomu ne ni smetashe vopshto.. Sho ako imaf akceci za na facebook ako ne vleguvav .. sho ako i toj imashe i ne vleguvashe ? ali vopshto sho ja imashe doverbata da mi daj akcec .. toa e drugo neshto..

Чим го пишуваш тоа свесно или подсвесно го мислиш тоа, али нема везе.

Ako ima pristap, on ili ona nemoze dubari da pravat? Mozat. Ne e poentata da ima password od sve i sesto i sekoe gledanje da ti faka telefon i da vidi so koj si pravel muabet, koj ti pratil poraka i slicno. Moze ke zvucam kako od 18 vek, no bitna e doverbata vo osobata. Ako ne si veruvaat eden na drug, pa zaso idat, da popunat free time. Nema potreba od password, proverki na mail, msn, skype i slicno, veruvanjeto e toa sto ja pravi vrskata i iskrenosta. Mene licno, ako mi proveruva use poise ke se krijam i nema da znae mnogu raboti, od edna obicna pricina, sto nema potreba da me proveruva. No sepak toa e moj stav i mislenje, moze nekoj saka da si e detektiv :)

Се додека не почне да нурка во личните работи без прашање. Кога со некој сум влегол во љубовен ринг одам со спуштен гард за да ме удри во лице не по мадина кажано фајтерски во стилот на Михајлов

По мое мислење пасвордот е лична работа и не треба да се споделува, второ многу лесно ке откријам дали има нешто тајно по тоа што на пример ке го држи телефонот понастрана од тебе или ке се однесува чудно на некој начин, ако има нешто што крие џабе шо ке ги брише пораките или џабе што јас нема да пројавам интерес да чепкам секогаш може во незгодна ситуација да и пристигне порака и да биде фатена на дело на пример. Не е работата во пасвордите ако сака да те изневери или да ја изневериш постојат 1000 начини треба да се има доверба колку е можно да се има во спротивност се ќе падне во вода.

Ептееен сме блиски и имаме пристап до сите такви работи(мобилен, мсн, фејсбук, кредитни картички... ама баш се). Порано ми беше предизвик да чепкам да проверувам, ама со текот на времето сфатив дека немам потреба од тоа. Сега можам да чепнам некогаш ама само од досада, како што си чепкам кај мене. Како и да е ако сака да скрие нешто ќе го избрише одма. Сигурно нема да чува пораки од некои со надеж дека нема да видам, ама убаво кажа некој погоре дека ако има такво нешто ќе има ситуација кога ќе се фати

Би и кажал и пасворди на фејзбук, мејл и се друго, телефонот нека си го носи во свој џеб ако сака. Само тоа "дај да видам кој те барал" ми е малку глупаво.
Но мислам дека колку помалку приватност има во врската толку е подобро за таа врска. Ако некој ви рече: ми треба малку приватност, нормално ке си помислите дека нешто крие и несака да ви го покаже. Ќе се јадосувате што е тоа што го крие цело време, па во тек со некоја караница ке си се потсетите на границата што ви ја поставила, па ке бидете принудени на најглупиот начин да дознаете. Затоа помалку приватност и ќе имате помалку напнатост со партнерот.

Во врската ги почитувам мислењата и желбите на партнерот, но го барам истото и за возврат - иако тоа не значи дека се согласувам со него за и во се. Има пристап до она за кое јас сметам дека може и треба да има. Не сум љубоморна и опсесивна личност (можеби порано малку, но веќе не), но ако тој е таков тогаш враќам дупло (се шегувам) - тогаш има и последици. Имало ситуации кога сум се отворала премногу во однос на пасворди и сл. работи, но после сум сфатила дека донекаде тоа е грешка и дека како што кажа и членот во претходниот пост напнатоста е поголема кога се има поголема приватност, иако се зависи од карактерите на двајцата партнери. Се додека постои почит и одредени граници меѓу двајцата, отвореноста и достапноста до приватни работи не претставува никаков проблем, напротив е голем плус за опстанокот на врската. Во спротивно може да доведе до пропаѓање на истата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom