Premier League - Season 2020/2021

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 февруари 2021
Мислења
398
Поени од реакции
1.043
Ливерпул сезонава е жртва на повредите, во комбинација со друг сплет на околности. Не постои тим што некогаш имал волку повреди. Статистички, според минутажа, пред и после, важност на играчи, и тн.
Ма драма. Никој никогаш во историјата.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Алисон
Трент, Гомез, Ван Дајк, Робертсон
Хендо, Фабињо, Тиаго
Салах, Жота, Мане

Тиаго секако дека беше донесен за да биде стартер, ама ај да речеме дека ќе се мењаме со Вајналдум во зависност од утакмицата. Жота исто така можеби не беше планиран за стартер одма, ама мнг брзо се наметна како играч во одлична форма на сметка на мизерниот Фирмино, и да не се повредеше на 4 месеци, инстант ќе го макнеше.
Добро, ама повеќе е по твое мислење. За Алисон сега е несреќна околност, се случува. Жота не знам колку ќе му го земеше местото баш на Фирмино затоа што сметам доколку Ливерпул уште ја играше својата игра, пак ќе беше клучен.

Ливерпул сезонава е жртва на повредите, во комбинација со друг сплет на околности. Не постои тим што некогаш имал волку повреди. Статистички, според минутажа, пред и после, важност на играчи, и тн.
Лестер? Па и Сити може да се каже.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
12.139
Манчестер и Челзи е најголемиот англиски натпревар во 21 век. Дуелите помеѓу овие две екипи беа спектакл. Прскаше на сите страни. Токму преку последните дуели, не ви треба друго да земате предвид, на Јунајтед и Челзи, може да се огледа (не)квалитетот на лигата во изминатите четири сезони.

Барем не беше толку досадно како на ,,Олд Трафорд".
Манчестер Јунајтед и Челзи не е никакво сериозно дерби минимум 5 сезони, посебно за нас неутралците. Двата клуба не се никаков фактор во англискиот и европскиот фудбал со години, особено Јунајтед после пензијата на Фергусон кој тек сега заличи малце на сериозен клуб, ама пак далеку од рамништето на Сити.
Баш напротив, квалитетот на лигава последниве 4 години е кренат и далеку повисок во споредба со периодот кога шампиони на лигава беа Челзи, Лестер, Сити на Пелегрини. Тие беа слаби шампиони и нивниот реален квалитет се познаваше во европските натпреварувања, но тогаш имаше муабети од фановите на премиерлигашките тимови (не само на форумов) дека тоа било затоа што во Англија се играло на Божиќ, на Велигден, на 1 мај, дека малите тимови биле добри и затоа немале успеси во Европа. Посебно смешни беа муабетите дека лигата ќе била тешка за освојување за Барселона со прајмтајм Меси, Нејмар и Суарез и Реал со Роналдо, Модриќ, Крос, кои во тоа време беа најквалитетни клубови во Европа.

Со доаѓањето на Пеп и Клоп, квалитетот на лигата повторно се крена, тоа одма се увиде и по резултатите на англиските клубови во Европа, затоа што дали квалитетот на една лига е во пад или подем се гледа по тоа колку нивните шампиони се добри или лоши. Во последниве четири сезони главно дерби во Англија е Сити-Пул, а нивните мечеви во последниве години ретко кога разочарале. Се останато е небитно.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.292
Ама оваа одлука не е таква. Оваа одлука така сака да ја прикаже Солскјер и да му биде мирна капата за уште едното во низа бледо издание во дерби мечевите.
Оваа одлука, ти кажа и Донев, рака во шеснаесетник без разлика на тоа дали влијае врз играта или не, во второ коло ќе беше пенал. Поради можноста од 11 пенали на еден дуел, во текот на сезоната ова правило се промени. Затоа, дури и Одои да играл 100 отсто со сака, односно да го допрела топката, пенал не е.

Замисли, да излезеше Мурињо после натпревар и причината за нерешениот резултат да ја бараше во веб-сајтот на Челзи и тоа што го напишале во неколку реченици. Човече.

Па во првото дерби сезонава постоеше вистински пенал за Челзи и никој не направи драма за тоа, иако постоеше добар повод.

Ти ако не си прочитал, не значи дека Оле не рекол дека изиграле бледо. Немој те молам во иста реченица да ги ставаш Оле и Мурињо за мушкост, секој пат кога било до него, Оле си прифаќал вина, за разлика од Мурињо нарцисот.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Добро, ама повеќе е по твое мислење. За Алисон сега е несреќна околност, се случува. Жота не знам колку ќе му го земеше местото баш на Фирмино затоа што сметам доколку Ливерпул уште ја играше својата игра, пак ќе беше клучен.

Лестер? Па и Сити може да се каже.
Не е мое мислење, нити од рукав. Можеби само за Жота, можеби не, ама во таа насока одеа работите кога влезе во форма. Тиаго секако дека ќе беше место Вајналдум пошто Вајналдум ќе си иде.

А за повредите:

Leicester players have missed 102 games through injury so far this season. Only Liverpool have more. Twice as many. 204. That’s 100% more than the second worst effected team in the league. “But everyone has injuries”. That’s like Bezos saying, “everyone has money”

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Манчестер Јунајтед и Челзи не е никакво сериозно дерби минимум 5 сезони, посебно за нас неутралците. Двата клуба не се никаков фактор во англискиот и европскиот фудбал со години, особено Јунајтед после пензијата на Фергусон кој тек сега заличи малце на сериозен клуб, ама пак далеку од рамништето на Сити.
Баш напротив, квалитетот на лигава последниве 4 години е кренат и далеку повисок во споредба со периодот кога шампиони на лигава беа Челзи, Лестер, Сити на Пелегрини. Тие беа слаби шампиони и нивниот реален квалитет се познаваше во европските натпреварувања, но тогаш имаше муабети од фановите на премиерлигашките тимови (не само на форумов) дека тоа било затоа што во Англија се играло на Божиќ, на Велигден, на 1 мај, дека малите тимови биле добри и затоа немале успеси во Европа. Посебно смешни беа муабетите дека лигата ќе била тешка за освојување за Барселона со прајмтајм Меси, Нејмар и Суарез и Реал со Роналдо, Модриќ, Крос, кои во тоа време беа најквалитетни клубови во Европа. Со доаѓањето на Пеп и Клоп, квалитетот на лигата повторно се крена, тоа одма се увиде и по резултатите на англиските клубови во Европа, затоа што дали квалитетот на една лига е во пад или подем се гледа по тоа колку нивните шампиони се добри или лоши. Во последниве четири сезони главно дерби во Англија е Сити-Пул, а нивните мечеви во последниве години ретко кога разочарале. Се останато е небитно.
Буквално, сè спротивно. И 21 век не се само ,,годините на Јунајтед пост-Фергусон".

Челзи-Манчестер не е никакво дерби последните години. Тоа е единствено точно. Ама нема ниту едно друго јако дерби покрај тоа, исто така.

Еве ќе ти верувам дека со Фергусон и Мурињо на клупите, Роналдо, Руни, Гигс, Сколс, Видиќ, Феединанд, Кол, Чех, Дрогба, Лампард, Тери, дерби дуели кои решава директно за титули, дерби дуели во нокаут-фаза во ЛШ и финалиња во ЛШ, Јунајтед и Челзи биле ирелевантни.

Дополнитело не би објаснувал, доволно имам, а и имаме пишувано за драстичниот пад на квалитетот на лигата во последните години на темава.

Член од
5 февруари 2021
Мислења
398
Поени од реакции
1.043
Не е мое мислење, нити од рукав. Можеби само за Жота, можеби не, ама во таа насока одеа работите кога влезе во форма. Тиаго секако дека ќе беше место Вајналдум пошто Вајналдум ќе си иде.

А за повредите:

Leicester players have missed 102 games through injury so far this season. Only Liverpool have more. Twice as many. 204. That’s 100% more than the second worst effected team in the league. “But everyone has injuries”. That’s like Bezos saying, “everyone has money”
Да, еве сега на пример против Шефилд, Ван дајк, Гомез и Безос им се криви што немаат гол дадено.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Да, еве сега на пример против Шефилд, Ван дајк, Гомез и Безос им се криви што немаат гол дадено.
Повредите се главен дел. Други проблеми што би ги навел се:

- Немање публика за утакмиците на Енфилд
- Недоволни подготовки во предсезоната
- Заситеност на дел од играчите
- Недоволно волја од газдите да го искористат моментумот на најдобар клуб во светот за да го зајакнат правилно и долгорочно.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.375
Поени од реакции
43.187
Клоп е крив, не знае да внесе свежина малце во играта. Еден ист фудбал 3 сезони го играат.

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135

Секако во природна позиција беше раката, му фалеше уште да ја избоксова. :pos:

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
12.139
Буквално, сè спротивно.

Челзи-Манчестер не е никакво дерби последните години. Тоа е единствено точно. Ама нема ниту едно друго јако дерби покрај тоа, исто така.

Еве ќе ти верувам дека со Фергусон и Мурињо на клупите, Роналдо, Руни, Гигс, Сколс, Видиќ, Феединанд, Кол, Чех, Дрогба, Лампард, Тери, дерби дуели кои решава директно за титули, дерби дуели во нокаут-фаза во ЛШ и финалиња во ЛШ, Јунајтед и Челзи биле ирелевантни.

Дополнитело не би објаснувал, доволно имам, а и имаме пишувано за драстичниот пад на квалитетот на лигата во последните годин на темава.
Ме прочита што сум напишал или онака си ме цитирал?

Значи после ПЕНЗИЈАТА на Фергусон, после 2013 година. Тогаш напишав дека квалитетот на лигата беше во пад, значи од сезона 2013/2014 до сезона 2016/2017 кога шампиони беа Сити на Пелегрини, Челзи и Лестер. Друго, напишав дека Челзи и Јунајтед се ирелевантни сега во последниве 4 сезони од 2017 година навака, што ми ги мешаш Фергусон, Роналдо, Гигс и целиот тој период од 2005 до 2009 година. Ме цитираш без аргумент, па ми извртуваш муабет дека јас сум напишал такво нешто. Прилично ефтина манипулација.

Назад на мојата поента дека квалитетот на лигата во последниве 4 сезони е кренат. Прво, англиските клубови имаат поголем успех во Европа, Ливерпул шампион во ЛШ, а финале играше со Тотенхем, Челзи шампион во ЛЕ, а играше во финале со Арсенал, Сити во моментов заедно со Баерн е еден од најдобрите тимови во Европа. Друго, Англија во моментов ги има најдобрите тренери во последниве 20 години, Пеп, Мурињо, Клоп, Анчелоти и тн. Значи севкупно квалитетот на лигата по речиси сите параметри е во подем, за разлика од периодиот од 2013 до 2017 кога лигата беше во слободен пат, а нивните шампиони беа слаби во квалитет и немаа никакви успеси на европска сцена.

Ако те мрзи да ме цитираш, те разбирам. Ама ако се одлучиш да ме цитираш, цитирајме со аргументи, а не со извртување на тези и алудирање на нешто што јас не сум го напишал.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ме прочита што сум напишал или онака си ме цитирал?

Значи после ПЕНЗИЈАТА на Фергусон, после 2013 година. Тогаш напишав дека квалитетот на лигата беше во пад, значи од сезона 2013/2014 до сезона 2016/2017 кога шампиони беа Сити на Пелегрини, Челзи и Лестер. Друго, напишав дека Челзи и Јунајтед се ирелевантни сега во последниве 4 сезони од 2017 година навака, што ми ги мешаш Фергусон, Роналдо, Гигс и целиот тој период од 2005 до 2009 година. Ме цитираш без аргумент, па ми извртуваш муабет дека јас сум напишал такво нешто. Прилично ефтина манипулација.

Назад на мојата поента дека квалитетот на лигата во последниве 4 сезони е кренат. Прво, англиските клубови имаат поголем успех во Европа, Ливерпул шампион во ЛШ, а финале играше со Тотенхем, Челзи шампион во ЛЕ, а играше во финале со Арсенал, Сити во моментов заедно со Баерн е еден од најдобрите тимови во Европа. Друго, Англија во моментов ги има најдобрите тренери во последниве 20 години, Пеп, Мурињо, Клоп, Анчелоти и тн. Значи севкупно квалитетот на лигата по речиси сите параметри е во подем, за разлика од периодиот од 2013 до 2017 кога лигата беше во слободен пат, а нивните шампиони беа слаби во квалитет и немаа никакви успеси на европска сцена.

Ако те мрзи да ме цитираш, те разбирам. Ама ако се одлучиш да ме цитираш, цитирајме со аргументи, а не со извртување на тези и алудирање на нешто што јас не сум го напишал.

Па ти ме цитираш мене со нафрлани работи што ти дошле на душа, не јас тебе. :pos:

Јас имав убаво напишано ,,во 21 век". Не издвоив посебен период за да донесам заклучок, како ти што направи. Падот во последните години се однесува и на тие години кога Лестер беше шампион, побогу.
Си дојде од никаде на излет, си издвои дел кадешто би можел да си ја олесни душата и се бори со замислен непријател.

Еве, бидејќи целата теза ти е базирана на ,,успехот на англиските тимови во Европа". Откако се дојдени ,,Клоп и Пеп и е крената лигата на повисоко ниво", единствено Ливерпул има освоено Лига на Шампиони.
Пеп Гвардиола, оној кој ја кренал лигата, по параметарот болиглава твој, во истото натпреварување испадна лани од Лион и нема поминато полуфинале во сите појавувања досега.

Толку за твоите блебетања и големи букви.

Последно уредено:
Член од
7 јули 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
12.139
Па ти ме цитираш мене со нафрлани работи што ти дошле на душа, не јас тебе. :pos:

Јас имав убаво напишано ,,во 21 век". Не издвоив посебен период за да донесам заклучок, како ти што направи. Падот во последните години се однесува и на тие години кога Лестер беше шампион, побогу.

Еве, бидејќи целата теза ти е базирана на ,,успехот на англиските тимови во Европа". Откако се дојдени ,,Клоп и Пеп и е крената лигата на повисоко ниво", единствено Ливерпул има освоено Лига на Шампиони.
Пеп Гвардиола, оној кој ја кренал лигата, по параметарот болиглава твој, во истото натпреварување испадна лани од Лион и нема поминато полуфинале во сите појавувања досега.

Толку за твоите блебетања и големи букви.
Постојат варијации помеѓу одредени периоди за било што. Лигата може да има подем овие 4 години, и после во следните две да има пад, Челзи и Манчестер да се во моментов ирелевантни, па во следните две да се релевантни, Ел класико пред 5 години беше најголемо дерби во Европа, сега не е, и тн. Да кажеш 21 век е премногу широк поим за било што, а не па за фудбал каде работите можат да се сменат за многу кратко време.

Ти во првичниот пост имаше напишано за падот на лигата во последните 4 години, а јас баш за тоа и те цитирав, па после тоа додадов дека Челзи-Манчестер во последниве 4 години е ирелевантно дерби (нешто за кое што се согласи и ти).
Јас убаво потенцирав од кој до кој период лигата била падната, од кој до кој период дербињата помеѓу Челзи и Манчестер Ј се ирелевантни, и од кој до кој период лигата се крена, сето тоа со аргументи.

Ти пак со извртување на муабети се обидуваш да поентираш, само што сега се реши да одиш чекор напред. Си го едитирал постот што сум ти го цитирал, за мојот одговор да изгуби на значење.
Имено, кога те цитирав имаше напишано само „ Буквално, се спротивно.“, па после тоа откако те цитирав си едитирал и си додал „И 21 век не се само годините на Јунајтед пост-Фергусон“. И сега ми велиш „јас убаво напишав во 21 век“. Еве и другите можат да видат во мојот претходен пост како ти изгледаше оригиналниот пост.

И не, не се борам со замислен непријател (пак си едитирал :pos:), ниту пак сакам да влезам во клинч затоа што немам попаметна работа, туку се обидувам да дискутирам фудбал без никакви лични замерки.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom