На сите што се под 25-26 години може да им се опрости до некаде пред 4 години да гласале за СДС, али да си над 30 години возраст и воопшто да ти помини низ главата мислата дека СДС би можеле да владеат на каков било начин освен овој сега што го гледаме, колку сакаат нека се навредат али мора да си прифатат дека се комплетни идиоти.Левица треба да каже дека Заев и пајташите содружници можат само имањето од на татка да го продаваат, макар шо и тоа е веројатно со арамиско потекло. Мене не ми е јасно како може некој да лаже без око да му трепне, не знам дали се свесни шо ветуваа пред да дојдат на власт и шо прават сега.
Сто посто се согласувам со Апасиев, крв да ви плукаат децата .
Али пак на крајот на денот и самиот знам дека не беше прашање на интелегинција туку на его и завист. СДС ги убедија "бањатите" дека со нив владеат "небањати" кои им ги држат позициите кои според природните закони треба да им припаднат на "бањатите" и истите потоа на база на завист отидоа и гласаа за СДС.
А за разлика од политичарите 1992-98, па и 2002-2006 сегашниот нивен политички врв е монструозен во својата способност да размислува за преживување само од ден за ден. Он воопшто не се занимава со политика за да остане на власт, он се занимава со трговија и статистика.Освен ако некој внатре од СДС не го предадат и да му ја стават главата во торба пред да може да реагира на предавството, јас не гледам како лудаков ќе биде симнат од власт. Он е спремен да оди до крај и не се ни сомневам дека ако се оди по "демократски" пат, попрво ќе ја снема државата одколку он да падне од власт. Он нема шанси да дозволи да има избори каде што он би изгубил и тоа е тоа. Јас не се ни сомневам дека ако почнат пратеници да му откажуваат послушност дека он ќе почне да се заканува по фамилии, итн..
Последно уредено: