Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
5 март 2018
Мислења
17.128
Поени од реакции
19.528
Трескаш глупости од невидени размери. Ок, ајде, Меси е крив што имаме лоши 2 сезони и претходно за дебакалот од Ливерпул и Рома.... значи каталонците (Пиќе, Бускетс и компанија) не се криви, исто имавме топ тренери од типот на Клоп, Пеп и слични и они не се криви...
2 гола против Ливерпул дома даде човекот, што не го спомнеш тоа? И? Да не знаеш да се поставиш? Со Рома исто...
Нас не вадеше тоа што освојувавме до лани ЛаЛига и купчиња и управата си се вадеше демек титули.
Нормално ли е во 15 сезони по ред све Барса да освојува лига? Нормално дека не е, тука е Реал, Атлетико, Севиља.. сите за тоа се борат...
Барселона има голем број навивачи и затоа најмногу се збори.
Сити на пример, поише пари имаат потрошено и они немаат ЛШ, па сите зборат дека се ултра јак тим...

Се знаеше дека оваа сезона ќе биде вака, да не се праиме наудрени, со 18 годишни Педри и Фати во прв тим, со курташакот Дембеле не може да очекуваш ЛШ..
Уште стојам на тоа дека Меси многу повеќе донесе за Барса отколку што зема, мака тоа е и миљарда евра...

За негово добро е да смени малку, ќе му падне притисокот што го има.. Роналдо убаво си напраи што отиде у Италија...
Не се глупости тие се факти, никој не го криви него за ситуацијата моментална ама на сите натпревари кога му требаше лидер на Барса тој се скри.
Зборам за последните три години.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.676
Поени од реакции
4.155
Не заборавај и дека истиот тој Меси 5 години во ЛШ се се.и на велико, се крие поточно најповеќе кога му требал на Барса, синоќа го виде некој освен пеналот кога го изведе ?
Пред тоа со Баерн ?
Против Ливерпул на реваншот ?
Рома ремунтада кога им направи ?
Јас разбирам кој е Меси и шо има напраено за тој клуб ама ова надвор од свих памети.
Шо е до мене нека ги банкротира дај Боже :)
Како сакаш да го видиш Меси на утакмица, кога фудбал пратиш на резултати.ком?

На сите овие утакмици што си ги пишала одбрната и средината најмногу потфрлија.

Вчера ти освен пеналот не си видела ништо, ама после некоја минута од пеналот чиста шанса му намести на Дембеле, oвој ја сјеба со неговиот мизерен и очаен шут буквално му ја подаде по земја на Навас.
Вчера ради грешки во одбрана примивме 4 гола, ти да не очекуваше Меси 4 гола да даде за нерешено или 5 гола за победа?

На утакмицата против Баерн каде ние едвај топката ја изнесувавме, кажи ми ти што очекуваше од Меси?
Да блокира пола од головите Баерн што ги даде или да постигне сам вкупно над 8 голови + асистенции за да обезбеди пролаз на Барса?

На првата утакмица со Ливерпул, Меси даде 2 гола и му намести чистa шанса на Дембеле во 93та шанса за потенцијални 4:0 ама овој ја упропасти шансата со тоа што несериозно ја шутна во голман.
На втората утакмица со Ливерпул им намести шанси на Алба и Кутињо овие успеаа да промашат.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.128
Поени од реакции
19.528
Колку милиони ќе му префрлат на контото дека му наместил шанса на Дембеле ? За другар прашувам.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.676
Поени од реакции
4.155
Колку милиони ќе му префрлат на контото дека му наместил шанса на Дембеле ? За другар прашувам.
Ова смешно треба да биде? Мене солзи ми потекоа за другар ти и неговата смислата за хумор
Се измбламира без аргументи и сега ќе форсираш со ултра лош третоодделенски хумор

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.805
Поени од реакции
2.353
Да прашуваше за другарка можеби и ќе се потрудев да дознаам. :P

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Koga ke procitam Messi se kriel na bitni utakmici :pos: :pos: abe Stefi ti od vcera gledas fudbal? Zaboravas koj e Messi i koj im brcase po 5 komada na koj tim stigne u top5 ligite u svet?

Член од
29 април 2015
Мислења
4.306
Поени од реакции
4.230
Koga ke procitam Messi se kriel na bitni utakmici :pos: :pos: abe Stefi ti od vcera gledas fudbal? Zaboravas koj e Messi i koj im brcase po 5 komada na koj tim stigne u top5 ligite u svet?
Точно дека последните 2-3 сезони не е толку ефикасен, ама човек не може да и објасни дека тоа е поради тимот. Тимот нема игра, не му прави простор, нема шанси...

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Точно дека последните 2-3 сезони не е толку ефикасен, ама човек не може да и објасни дека тоа е поради тимот. Тимот нема игра, не му прави простор, нема шанси...
Кажи си ги нема Чави и Иниеста веќе у тим :D
многу лош хумор.

Шала на страна, тимот од заминувањето на Нејмар па се до ден денес е многу лошо воден. Меси не е играч којшто сам на свој грб ќе може да носи ваква осакатена Барселона, барем не на 34 години.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.128
Поени од реакции
19.528
Затоа пишав во последните три години.
Точно знам кој е Меси, за мене секогаш број еден во свет, ама факт е дека не му се игра повеќе во Барса,си трчкари на терен и не му чуе.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.395
Поени од реакции
26.387
Kylian Mbappé has received a 4-year extension offer from PSG
RMC Sport report that PSG several months ago made an opening 4-year contract extension offer to 22-year-old French international attacker Kylian Mbappé.

The player is still thinking it over and has yet to give the capital club an answer. This situation is frustrating the club and the fans a little, but the outlet claims, like L’Équipe did earlier this week, that Les Parisiens are optimistic of convincing Mbappé to remain.

In the event that PSG are not able to sign Mbappé to a new deal, Les Parisiens will consider making a move for Lionel Messi on a free transfer. Only the capital club and Manchester City can afford a player who is estimated to be earning around €100m a year presently. PSG have made a direct enquiry to the player, whilst Neymar is pushing strongly internally to convince Messi of a summer move to France.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Poznato e deka Haaland ima odkupna klauzula od leto 2022. Se suskase deka bila 75m EUR. Sega Bild objavi, deka sepak ne e pod 100m EUR. Sekako deka ima klubovi sto bi ja platile no se namaluva krugot.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.580
Поени од реакции
8.213
Poznato e deka Haaland ima odkupna klauzula od leto 2022. Se suskase deka bila 75m EUR. Sega Bild objavi, deka sepak ne e pod 100m EUR. Sekako deka ima klubovi sto bi ja platile no se namaluva krugot.
Се шушка дека ако не обезбедите ЛШ, ќе мора да продавате играчи + тешко да го убедите Хааланд да остане, така да може ни да не постигне активност на таа клаузула.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Се шушка дека ако не обезбедите ЛШ, ќе мора да продавате играчи + тешко да го убедите Хааланд да остане, така да може ни да не постигне активност на таа клаузула.
Toa e suskajne nisto pokje.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Toa e suskajne nisto pokje.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk
Па Халанд во интервју самиот си кажа дека мора да се пласираат во ЛШ. Ако не обезбедат, нема шанси да остане. А секако и управата одма ќе стави се на продажба.

Kajgana Shop

На врв Bottom