Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
Сака македонскиот народ заедничка држава, како не сака.
Кој не сака систематски да му се прави она што вие систематски нам ни го правите?

Кој не сака за најголем религиозен празник да му убијат деца и после да гледа како цел албански народ излегува и ги брани убијците?
Кој неќе црквите и гробиштата да му бидат рушени секоја недела, а децата тепани, кога ќе излезат од дома (само затоа што се каурчиња)?
и така, примери, до недоглед
статистика и факти
...

Знам дека има креатури како Анон, Тенеке, Курлис или Ибериј, или ватевер. Ама тоа е многу мал процент.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ставот на народот го знаеме многу добро, и знаеме зошто е таков.
100 години сеење омраза кон албанците го прави своето, додади на тоа и балканот како контекст.
Уште во школо учите дека албанците дошле во Македонија, дека порано немало тука воопшто. Ова е вкорнет кај македонецот, затоа секое право за албанецот го гледаат како привилегија.
Јас лично не сум бил дискриминиран колку што знам, ама не сум сигурен дека моето дете нема да биде, или некој мој роднина или некој трет само затоа што е албанец.
Немам доверба дека македонецот сака да имаме заедничка држава.
Баш не се сеќавам дека нешто сме учеле за Албанците. Знам за населувањето на словенските племиња на Балканот, но не и за Албанците. Не знам од кои книги си учел.

Твоето дете со сигурност нема да биде, живее во системот на привилегии. Колку држави на Балканот имаат волкав спектар на права за малцинствата? Во Србија малцинствата (Албанци и Унгарци) имаат загарантирани пратеници во парламентот. Ете ви нова идеја за наредните избори. :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
Ама вие сте учеле ова за Албанците, ама вие сте спречувале да се вработат и така натаму и така натаму.

Овие бре тепаат, убиваат деца и око не им трепнува, рушат гробишта, претепуваат недолжни луѓе, само затоа што се каури, овој ми излегуе со - ама вие сте учеле за Албанците ова, она...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Баш не се сеќавам дека нешто сме учеле за Албанците. Знам за населувањето на словенските племиња на Балканот, но не и за Албанците. Не знам од кои книги си учел.

Твоето дете со сигурност нема да биде, живее во системот на привилегии. Колку држави на Балканот имаат волкав спектар на права за малцинствата? Во Србија малцинствата (Албанци и Унгарци) имаат загарантирани пратеници во парламентот. Ете ви нова идеја за наредните избори. :)
Косово има далеку повеќе права за малцинствата, загарантирани им се 10 пратеници, мора да ги има во билокоја влада, и не мора да имаат минимум 8% од гласовите за да можат да добијат пратеници како албанските партии. Нивните општини имаат далеку повеќе автономија од општините тука.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.041
Поени од реакции
4.065
Косово има далеку повеќе права за малцинствата, загарантирани им се 10 пратеници, мора да ги има во билокоја влада, и не мора да имаат минимум 8% од гласовите за да можат да добијат пратеници како албанските партии. Нивните општини имаат далеку повеќе автономија од општините тука.
Мислиш Србија има далеку повеќе права за малцинствата, како што знам според ОН и официјално Косово е територија во Србија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
Косово има далеку повеќе права за малцинствата, загарантирани им се 10 пратеници, мора да ги ...
Каде тоа?
На хартија?

Тие десет пратеници, после работа влегуваат во кибуц, кој мора да го штитат странски сили, како и нивните цркви. Инаку, се знае - смилковско. Такви веќе направивте на Косово, неколку.
Автоматски споено мислење:

Ако овој пуно спаѓа во умерените(ако постојат такви воопшто) Албанците, замислете какви се останатите 97,34%
Не спаѓа. Само се преправа.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Добро, истиот режим го има и во Србија. Во Србија цензусот е 3% (беше 5%) и тоа не важи за партиите на малцинствата.

Проблемот со Косово и Метохија (нели, сите цркви ги направиле Албанците) е прогонот на Србите кои не можат да се вратат во своите домови. Лани беа на посета, беа дочекани со вили! Па сега види и сам кој е креатор на таа нетолеранција. ;)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Ама вие сте учеле ова за Албанците, ама вие сте спречувале да се вработат и така натаму и така натаму.

Овие бре тепаат, убиваат деца и око не им трепнува, рушат гробишта, претепуваат недолжни луѓе, само затоа што се каури, овој ми излегуе со - ама вие сте учеле за Албанците ова, она...
Дела на индивидуалци се овие, никаде не викам да не се казнува злосторот, ама треба да се казнуваат злосторниците, а не рандом селани да земете да гнијат во затвор со децении.
За да после немаше да има воопшто протести заради недоверба за судски процеси кои после за фашистички причини да ги рачунате како бранење на убијци.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Добро, истиот режим го има и во Србија. Во Србија цензусот е 3% (беше 5%) и тоа не важи за партиите на малцинствата.

Проблемот со Косово и Метохија (нели, сите цркви ги направиле Албанците) е прогонот на Србите кои не можат да се вратат во своите домови. Лани беа на посета, беа дочекани со вили! Па сега види и сам кој е креатор на таа нетолеранција. ;)
Никој не сум викал дека сите цркви ги направиле Албанците, и за твоја информација има срби насекаде низ Косово, имаш села и во централно Косово кои си живеат без проблеми.
За драми и глумење жртви србите се Господ.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Никој не сум викал дека сите цркви ги направиле Албанците, и за твоја информација има срби насекаде низ Косово, имаш села и во централно Косово кои си живеат без проблеми.
Не реков дека ти си кажал, албанските историчари правеа фалсификат на историјата.

Кога требаше да организираме крводарителска акција за Митровица ни беше забрането од еден министер Албанец, ама ни беше дозволено за Приштина! Нели #рамноправност.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Не реков дека ти си кажал, албанските историчари правеа фалсификат на историјата.

Кога требаше да организираме крводарителска акција за Митровица ни беше забрането од еден министер Албанец, ама ни беше дозволено за Приштина! Нели #рамноправност.
Не сум читал за тоа, можеби за неколку цркви да ама за сите не сум читал.
Зошто баш за Митровица?

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.982
Ајде бе?
Каде тоа, жити се србите живеат без проблеми во Косово? По енклавите?
Абе маме им ебавте нато кога дојде, 1000-ници убиени имаше, од секаде ги протеравте со истите методи шо ги користите со децении. Србите правеа зулуми, додека беше војната, а вие зулумите ги правите во мирнодобски услови, и таму, и кај нас.
Педерски, подмукло, со нож во грб, во стилот ја ништо незнам, ја бев во подрум.
И да, за малку ќе заборавев. Не само србите, туку сите ги протераа твоите сонародници, и ромите и хрватите, истата судбина ја споделија, кога дојде "вашето време".

Туку, ти изгледа стварно мислиш дека со американци правиш муабет тука, само толку си влезен во филм шо ни кај нив вакво нешто не би ти поминало.

Kajgana Shop

На врв Bottom