Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Какви небулози. Зборите за клими од 30.000, од 50.0000, од 90.000 ден. а денес наутро мислам дека беше -7 ја пуштив на работа една стара клима ЛГ, си надрука фреон и почна да топли, и тоа со добро топол воздух. Кога ќе ми текне дека тука збореа за клими од +70.000 што греат со 200вати ми се гади. Инаку потрошувачката претпоставувам е иста со инверторот, прави оф он на 5-6 минути. Да не се излаже некој, новите он оф клими немаат благе везе со старите, ставени се компресорчиња а мислам дека и софтверски се некако ограничени да не греат на повеќе од -3. ПС, утре ќе провериме на -11 па ќе видиме.
LG е многу добар бренд за клими... но види вака, ако те прашам да дефинираш што во твојот сл. значи “стара Он Оф клима“ ... ти ќе речеш 15-20 години. Погледни по прозори и тераси сеуште брмчат на -10, -15 Он-Оф клими од Panasonic, LG, Hitachi...стари 20год.... Но една работа само, познати ти се поимите од економија девалвација депресијација ревалвација апресијација .... да ти биде појасно ако климава е земена пред 20 год тогаш ЛГ ОнОф климите беа со цена 18-20,000, Панасоник ОнОф од 20-25К, кинески чинеше 40,000, а од Малезија 50-60,000 Ден.... но исто така пред 20год Golf III кошташе 17,000DM, а знаеме курсот на ЕУР: ДМ беше 1:2, но и Денес Golf (кој ли е најнов) 7ца кошта тука некаде, или некоја илјадарка поскапо како цифра 17-19,000 Евра.. Зошто? И Еврото е подложно на губење вредност, а ич да не праиме муабет за Денарот!.... Колку тогашни минимални плати коштала климата ЛГ? Цели 3? Е па помножи ја сегашната минимална плата со три (да не бидам погрешно разбран минималната не е зголемена поради прогресивни владини политики, туку поради инфлација)... и види ја вистинската денешна вредност на ЛГ ОнОф климата што ја фалиш... толку би коштала колку цените од кои ти се “небулоза“ +40 Денари! Денес еден ОнОф кој велиш не грее пониско од -2 јас би рекол -5*Ц, кој го произведуваат кинески компании кошта толку колку една минимална плата (12-15,000 Денари) .... инаку бренд компании како LG Mitsu Toshiba, Panasonic Fujitsu Hitachi ... веќе подолго време не произведуваат Он-Оф клими ... мислам дека за година дена и воопшто ќе нема во земјите на ЕУ во понуда ОнОф клима... и знаеш зошто? Затоа што се поекономични инвертерите, барем 20% можеби и повеќе од Он-Оф климите... и тука да немаш дилема, колку и да те разубедуваат на форумов или каде и да е! И денес LG е на врвот во греењето со инвертери со јапонците, имаат модел хиперинвертер, меѓу најдобрите 10 оценети во Европа во класа клими од 4-5kW, во енергетска класа оценет со A+++/A+++ Техниката оди напред.

Последно уредено:
Po servisno klimata treba da povlece 2000w zatoa i se skapi tie modeli na Toshiba, "poeftinite modeli" vlecat do 1500/1600 ama premium ili delux klasa Daisekai na Toshiba vika deka max Input ima 2000w. Edino ako Lajt verzijata se razlikuva ;)

Od koga ja imas klimata?
Taka rabotela od start ili sega na ladnovo samo neke da kaci nad 43C?
4 meseci ja imam vo potoploto nemase potreba od pogolema toplina sega vo poladnovo gledam ne moze povece.A voedno sakav i jas da napravam edno video da spodelam iskustvo od klimava kako @zlatko_ti412 koga gledam ne mrda povece od 43.5, inaku videoto go napraviv vcera

Ja probav vo izladena prostorija 17 18c. so turbo kopceto ne dava poveke od 42-43c.
ami pocekaj be brate malce neka se zatopli postepeno prostorot,zidovite,namestajot,kako sakas ti.
Pomogni i so nekoe drugo grejno telo,naprja ambient, pa ke vidis dali nema da ti odrzuva 23-24c vo prostorot.
Taa ne e kumbe pa odma da ti zagree.
Klimata e za da ja nadoknadi izgubenata temperatura vo prostorot,bidi strpliv i rabotija 24/7 pa ke vidis.
Автоматски споено мислење:

ami pocekaj be brate malce neka se zatopli postepeno prostorot,zidovite,namestajot,kako sakas ti.
Pomogni i so nekoe drugo grejno telo,naprja ambient, pa ke vidis dali nema da ti odrzuva 23-24c vo prostorot.
Klimata e za da ja nadoknadi izgubenata temperatura vo prostorot,bidi strpliv i rabotija 24/7 pa ke vidis.
i POWERSEL kopceto na 3 crrti.

Klima od 76500 da ja zatopluvam so drugo grejno telo??

LG е многу добра клима... но види вака, ако те прашам да дефинираш што во твојот сл значи “стара Он Оф клима“ ... ти ќе речеш 15-20 години. Погледни по прозори и тераси сеуште брмчат на -15 Он-Оф клими од Panasonic, LG, Hitachi...стари 20год.... Но една работа, познати ти се поимите од економија девалвација депресијација ревалвација апресијација .... да ти биде појасно ако климава е земена пред 20 год тогаш ЛГ ОнОф климите беа со цена 18-20,000, Панасоник инвертер кинески чинеше 40,000, а од Малезија 50-60,000.... но исто така Golf III кошташе 17,000DM, а знаеме курсот на ЕУР: ДМ беше 1:2 но и Денес Govf (кој ли е најнов) 7ца кошта тука или некоја илјадарка поскапо 18-19,000 Евра.. Зошто? И Еврото е подложно на губење вредност, а ич да не праиме муабет за Денарот!.... Колку тогашни минимални плати коштала климата ЛГ? Цели 3? Е па помножи ја сегашната минимална плата со три... и види ја вистинската денешна вредност на ЛГ ОнОф климата што ја фалиш ... толку би коштала колку цените од кои ти се “небулоза“ +40 Денари! Денес еден ОнОф кој велиш не грее пониско од -2 јас би рекол -5*Ц, кој го произведуваат кинески компании кошта толку колку една минимална плата (12-15,000 Денари) .... инаку бренд компании како LG Mitsu Toshiba, Panasonic Fujitsu Hitachi ... веќе подолго време не произведуваат Он-Оф клими ... мислам дека за година дена воопшто ќе нема во земјите на ЕУ понуда на ОнОф клима... и знаеш зошто? Затоа што се поекономични инвертерите, барем 20% можеби и повеќе од Он-Оф климите... и тука да немаш дилема колку и да те разубедуваат на форумов или каде и да е! И денес LG е врв во греењето со инвертери, имаат модел хиперинвертер, меѓу најдобрите 10 оценети во Европа во класа клими од 4-5kW, во енергетска класа оценет со A+++/A+++ Техниката оди напред.
Vo EU on/off klimi nema veke 3-4 godini, zabraneti se.
Informaciite ti se bajati.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Автоматски споено мислење:

i POWERSEL kopceto na 3 crrti.
Aj ne mu kazuvaj detski raboti.
Prostor so temperatura od 18C nemoze da kaci izduv nad 43C...sramota, klima koja e vrv na Toshiba.

Videoto e snimano na -4 nadvoresna i 21 sobna tenperatura.
Postavena na 26 raboti so 42.5 a posle ja postaviv na 30 na daljinsko i pokaci samo eden stepen na izduv.
Od 1650v.ne vlece povece struja Se raboti za SUPER DAISEIKAI 9 RAS-13PKVPG

Filtrite se cisti gi cistam na dve nedeli i da ima i da nema potreba

Postojano raboti

@filipinec sto da zatopli koga napisal postojano mu raboti klimata, ama i na 30c zadadena edvaj +1 stepan na izduv dobil...mizerija za taka skapa klima i cenata e kazana...

Aj ne mu kazuvaj detski raboti.
Prostor so temperatura od 18C nemoze da kaci izduv nad 43C...sramota, klima koja e vrv na Toshiba.
Ami neka kazi na dalinskoto dugmeto POWERSEL na kolku crti mu e, mozi ja raboti so 50-70%kapacitet.Treba na mah na tri crti.Ilada pati go prasav.

Togas nesto necini, baraj da dojdat da si ja zavrsat rabotata, klimava ne e kako sto treba.
Pa baram jas da dojdat ama mi rekoa deka najverojatno e sve vo red ako ne svetele sijalicki od alarm.Zatoa sakav prethodno da slusnam vase mislenje
da ne slucajno mene mi se pricinuva deka so klimava ne e nesto vo red

Pa baram jas da dojdat ama mi rekoa deka najverojatno e sve vo red ako ne svetele sijalicki od alarm.Zatoa sakav prethodno da slusnam vase mislenje
da ne slucajno mene mi se pricinuva deka so klimava ne e nesto vo red
Pak ke te prasam.
Imas kopce POWER SEL.
Dali ti e staveno na 3 crti,slikaj go daljinskoto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom