Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Розовото „слонче“ веќе го добија Албанците од САД:

Прегледај го приврзокот 283373

Во меѓувреме, Палестина започна со вакцинација против COVID 19, a Индија му испорача 150 000 вакцини на Бутан:

Palestine gets 10,000 doses of Russian COVID-19 vaccine

Covishield: India dispatches 1.5 lakh doses of vaccine as gift ...
Што би рекла Алачка, засега само се крЧка, новата Јалта ќе биде Апокалипсисот(во изворна смисла на зборот), за тек тогаш нештата да бидат појасни....

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
Ако лажел не ги лажел само албанците.
Можеби бомбата за смилковско не беше за манипулирање за гласови, можеби беше за заканување за попуштање од страна на едната владеачка партија, а знаеме која попушти и прифати све живо побарано од СДСМ.
Албанците имаа сомнеж и пред СДСМ.
Која бомба, таа во која Бејта и Азири разговарале за субвенции за компири? :D

Таа наводна бомба, но и сите други лаги со кои Заев мафташе пред вас, беа само морковот со кој ве лажеа за да ви го земат гласот на избори. Да ги гласате со надеж дека ќе ја слушнете фамозната бомба, ќе ја слушнете вистината, ќе ги ослободат обвинетите кои лежеле невини, бла бла бла. На крај тој морков ви го начукаа во шупак. И тоа со Фатиме од Боговиње, како шлаг на торта, за да не мрчите многу.

Тоа е Пуно. Поштено ве направија најголеми магариња, си ве искористија како куртони и на крај ви го начукаа (морковот) во газ. И што е уште посмешно, уште си верувате во помијата која ви ја сервираа пред неколку години.

За волја на вистината, ако тоа ти е некаква утеха, не испаднавте само вие магариња и искористени куртони, имаше и доста македонци кои наседнаа (на морковот).

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.313
Поени од реакции
15.479
Ако лажел не ги лажел само албанците.
Можеби бомбата за смилковско не беше за манипулирање за гласови, можеби беше за заканување за попуштање од страна на едната владеачка партија, а знаеме која попушти и прифати све живо побарано од СДСМ.
Албанците имаа сомнеж и пред СДСМ.
Друже......соживотот во Македонија...каква и да е...лежи во договорот на лавот и орелот, но искрен договор, а не начукуење како што прават комуњарите

све друго е шарена лага ....знаеш од кого, во која од куртоните страдаат и Ваши и наши

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Овој проблем што го имаме меѓу нас Македонците, не може да се сведи на твојот заклучок. Од тоа што сум согледал и разговарал со наши луѓе.

Јас би рекол дека скоро 70% од Македонците се потполни свесни за Албанските постапки, но заебаното е што не преземаат ништо околу тоа. Со останатите 30% Македонци нема убедување околу ова прашање, нивната глава е толку набиена во газот што самите не свесни за тоа. Тие веруваат во некојси нивни бајки за соживот меѓу народите.

Е сега на што се должи ова наше однесување, можеби е како последица на 500 години робија, не знам и не сум способен да одговорам.

Затоа сметам дека овој наш проблем е посуштински.
Системот во бившата СФРЈ е најмногу крива околу ова! Македонците уште проблемите ги потпираат на полицијата, а таа е се повеќе и повеќе криминогена и малцинизирана.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Системот во бившата СФРЈ е најмногу крива околу ова! Македонците уште проблемите ги потпираат на полицијата, а таа е се повеќе и повеќе криминогена и малцинизирана.
И Левица е крива.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Која бомба, таа во која Бејта и Азири разговарале за субвенции за компири? :D

Таа наводна бомба, но и сите други лаги со кои Заев мафташе пред вас, беа само морковот со кој ве лажеа за да ви го земат гласот на избори. Да ги гласате со надеж дека ќе ја слушнете фамозната бомба, ќе ја слушнете вистината, ќе ги ослободат обвинетите кои лежеле невини, бла бла бла. На крај тој морков ви го начукаа во шупак. И тоа со Фатиме од Боговиње, како шлаг на торта, за да не мрчите многу.

Тоа е Пуно. Поштено ве направија најголеми магариња, си ве искористија како куртони и на крај ви го начукаа (морковот) во газ. И што е уште посмешно, уште си верувате во помијата која ви ја сервираа пред неколку години.

За волја на вистината, ако тоа ти е некаква утеха, не испаднавте само вие магариња и искористени куртони, имаше и доста македонци кои наседнаа (на морковот).
Deka imale bomba za Smilkovsko siguren sum, ili koja ukazuva deka ovie se nevini, ili koja ukazuva deka istite se vinovni. Ako imaa deka se vinovni togash dosega ke ja pushtea, ne moraat poveke da kalkuliraat.
Jas mislam deka imashe bomba koja bi gi kompremitirala direktno ovie od vmro, zatoa prifatija sve sto bea pobarano od niv, a i dui dobiva sve sto ke pobara zatoa sto podrzuvaat zatashkuvawe na slucajov.
SDSM dobiva od 2 do bog znae kolku mandati, DUI dobiva dvojazicnost, popishuvawe na diasporata, i bog znae kolku tenderi i slobodni kriminalci.
A VMRO dobiva celosna amnestija za sve shto storila.
Od partiite site dobivaat od seto ova, a narodot go dobiva k...
Glupa e teorijava ama ova e moe mislewe za slucajov i sve sto se desi posle.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Deka imale bomba za Smilkovsko siguren sum, ili koja ukazuva deka ovie se nevini, ili koja ukazuva deka istite se vinovni. Ako imaa deka se vinovni togash dosega ke ja pushtea, ne moraat poveke da kalkuliraat.
Jas mislam deka imashe bomba koja bi gi kompremitirala direktno ovie od vmro, zatoa prifatija sve sto bea pobarano od niv, a i dui dobiva sve sto ke pobara zatoa sto podrzuvaat zatashkuvawe na slucajov.
SDSM dobiva od 2 do bog znae kolku mandati, DUI dobiva dvojazicnost, popishuvawe na diasporata, i bog znae kolku tenderi i slobodni kriminalci.
A VMRO dobiva celosna amnestija za sve shto storila.
Od partiite site dobivaat od seto ova, a narodot go dobiva k...
Glupa e teorijava ama ova e moe mislewe za slucajov i sve sto se desi posle.
Од сево ова точна е констатацијата дека е глупава/глупаво/глупав. Да имаше Зоки бомби ќе ги објавеше и ќе го закопаше ВМРО и ќе владееше 200 години, ама пошто нема а таквите како тебе поверуваа дека има, останува тоа дека ве изиграл некој кој има трајно оштетување на мозокот. Го лапнавте цел и ви го начука сосе ташаци Зоке, па сега си наоѓате утеха во научно фантастични филмови (демек не е вистина, сигурно има нешто ... епа НЕМА). Виновните се во апсаана, Албанци, ладнокрвни убијци, а тоа не е нешто што е научна фантастика за Албанците.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Од сево ова точна е констатацијата дека е глупава/глупаво/глупав. Да имаше Зоки бомби ќе ги објавеше и ќе го закопаше ВМРО и ќе владееше 200 години, ама пошто нема а таквите како тебе поверуваа дека има, останува тоа дека ве изиграл некој кој има трајно оштетување на мозокот. Го лапнавте цел и ви го начука сосе ташаци Зоке, па сега си наоѓате утеха во научно фантастични филмови (демек не е вистина, сигурно има нешто ... епа НЕМА). Виновните се во апсаана, Албанци, ладнокрвни убијци, а тоа не е нешто што е научна фантастика за Албанците.
Ama ke ja zakopashe i drzavata za 200 godini zaedno so VMRO, posle nemashe shto da vladee. A vaka i VMRO ja zakopa em ke vladee koj znae kolku.
Razlikata megju mene i tebe e toa shto jas ne veruvam celosno vo drzavava, a ti veruvash deka random albanci imaat potencial da macat i ubijat deca za nekakvi ideali.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Ama ke ja zakopashe i drzavata za 200 godini zaedno so VMRO, posle nemashe shto da vladee. A vaka i VMRO ja zakopa em ke vladee koj znae kolku.
Razlikata megju mene i tebe e toa shto jas ne veruvam celosno vo drzavava, a ti veruvash deka random albanci imaat potencial da macat i ubijat deca za nekakvi ideali.
Ти текнува на дечкото со неполни 18 години што го изрешетаа пред кош со калаши во Тетово? Ти текнува на оние цивили кои исчезнаа во воениот конфликт 2001 година ( најверојатно за резервни човечки делови во жолтата куќа ) ? Ти текнува на оние двајца работници кои беа врзани за столб и разнесени со динамит во Тетово ? Како беше она со иницијалите на грбовите на цивилите во Куманово ? И така натака ... Епа Пуно тоа го направија Албанци, ладнокрвни убијци, вас таква ви е генетиката, да убивате од забава. Знам дека ваквите факти не ти идат во прилог, дека си бил у подрум и ништа не знаш, но на крајот од денот ваквите настани магично се бришат од вашата колективна меморија ... и криви ви се сите други а вината е и била секогаш во вас и вашиот простотилак.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Puno...druže...i samiot znaeš deka kopitoto ve iskoristi za da ćari politički poeni..isto kako i za Mladenov.....deteto na plostad....

Ve izigra i toa e
400к македонски гласови ќарил, а максимум 70к албански.
Сите не изигра.
Автоматски споено мислење:

Ти текнува на дечкото со неполни 18 години што го изрешетаа пред кош со калаши во Тетово? Ти текнува на оние цивили кои исчезнаа во воениот конфликт 2001 година ( најверојатно за резервни човечки делови во жолтата куќа ) ? Ти текнува на оние двајца работници кои беа врзани за столб и разнесени со динамит во Тетово ? Како беше она со иницијалите на грбовите на цивилите во Куманово ? И така натака ... Епа Пуно тоа го направија Албанци, ладнокрвни убијци, вас таква ви е генетиката, да убивате од забава. Знам дека ваквите факти не ти идат во прилог, дека си бил у подрум и ништа не знаш, но на крајот од денот ваквите настани магично се бришат од вашата колективна меморија ... и криви ви се сите други а вината е и била секогаш во вас и вашиот простотилак.
Значи бев во право за тоа дека ти веруваш дека рандом албанци можат да масакрираат деца.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
400к македонски гласови ќарил, а максимум 70к албански.
Сите не изигра.
Точно. Ама вие сеуште не признавате дека ве издрибла и тресете зелени за некои си необјавени бомби кои да ги имаше ќе беа уште тогаш објавени.
Разберете дека све што се кажа и направи беше до танчина испланирана Американска операција за промена на власт и влез во НАТО. А Американците процениле дека дел од Албанците би гласале за Заев ако истресе некоја онаква недвосмислена изјава за Смилковско езеро, од причина што во тие моменти солиден процент веруваа дека не биле тие убијците.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Точно. Ама вие сеуште не признавате дека ве издрибла и тресете зелени за некои си необјавени бомби кои да ги имаше ќе беа уште тогаш објавени.
Разберете дека све што се кажа и направи беше до танчина испланирана Американска операција за промена на власт и влез во НАТО. А Американците процениле дека дел од Албанците би гласале за Заев ако истресе некоја онаква недвосмислена изјава за Смилковско езеро, од причина што во тие моменти солиден процент веруваа дека не биле тие убијците.
И ова има логика, не викам не.
Само не ми е јасно зошто Вмро и даде власт и за втор мандат доброволно, не верувам дека се плашеа дека ќе ги казнат за корупција, затоа што никогаш не казнеа и нема да казнат за тоа.
Сите знаеме дека и со Мицко ќе победеше Вмро да сакаа да победат.
И не се обидувај да го ослободиш од вина Заев, не верувам дека американците се хирурзи на оваа операција.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
И ова има логика, не викам не.
Само не ми е јасно зошто Вмро и даде власт и за втор мандат доброволно, не верувам дека се плашеа дека ќе ги казнат за корупција, затоа што никогаш не казнеа и нема да казнат за тоа.
Сите знаеме дека и со Мицко ќе победеше Вмро да сакаа да победат.
И не се обидувај да го ослободиш од вина Заев, не верувам дека американците се хирурзи на оваа операција.
вмро сами да излезат на избори против Интегра со британскиот хумор на Мицко нема да изборат мнозинство. А Заев и неспособњаците околу него немаат капацитет сами ни 0.0001% да смислат и да спроведат Шарена Револуција, снимки, Пржински договори, кампањи и све останато што следеше. Тоа беше масивна и сложена операција против сериозно вкоренет режим на Грујо кој контролираше речиси све во државата(или поточно во Македонскиот блок).

Kajgana Shop

На врв Bottom