Забрана за употреба на името Македонија од министерот Маричиќ

• Креатор на темата Креатор на темата Turk
  • Време на започнување Време на започнување

Мислење за оваа забрана ? 11.02.2021

• Треба да го користиме името Северна без придавката македонско/а/и

Гласови: 2 3,2%
  • Треба да го вратиме името Република Македонија со придавката македонско/а/и

Гласови: 60 96,8%

• Вкупно гласачи
    62
  • Гласањето е завршено на .
Јас се надевам дека Зајко ќе ви забрани и леб да јадете и во иднина само лајна да јадете а вие да се занимавате со Мицко и Апасиев.
Спот он, ја би додал да се удават у лајната.

Се надевам народов ќе се опамети, ќе излезе и ќе ги обеси сите јавно. Вакви предавници немало од 2004 кога Бучко ја шитна пола држава. Иако реално треба да се обесат и овците кои ги гласаат, заедно со овие другиве и ќе останеме реално 300/400 000 народ што е неопределен и ќе тргнеме од почеток. Инаку не ја бива.
Narodot imaše šansa so penkalo toa da go napravi...i toa pred samo 7-8 meseci

Што се однесува до придавката „македонски/а/о“ може да се користи покрај придавната форма (од „Република Македонија“ или од „Македонија“) во однос на приватни ентитети и актери кои не се поврзани со државата и јавните институции, кои не се основани со Закон и не добиваат државната финансиска помош за активности надвор од државата, се вели во реакцијата на Министерството за правда.

Озбилно, не сфаќам. :D

Најинтересното е што овие сега се внуците на комунистите, оние што се бореле против фашистите и конечно основале Македонска држава.

Сега нивните внуци ја бришат нивната борба и нивното дело и го забрануваат АСНОМ како основа на создавање на нашата држава.

Уринирање и плукање врз гробовите на нивните дедовци.

Narodot ne iskaca na glasanje posto nema za kogo da glasa Vmro sve ispokradoa,Sdsm predavncii,jas glasav za Apasiev iskreno!
Апасиев работел за зајко :D
Автоматски споено мислење:

Најинтересното е што овие сега се внуците на комунистите, оние што се бореле против фашистите и конечно основале Македонска држава.

Сега нивните внуци ја бришат нивната борба и нивното дело и го забрануваат АСНОМ како основа на создавање на нашата држава.

Уринирање и плукање врз гробовите на нивните дедовци.
Ќе ги погоди ова старците од по 80 год. со по 50000 пензија у Центар....племе им ебам паразитско.

Последно уредено:
Треба да си дебил, идиот и слично да одиш на меѓународни натпреварувања по под ова име, едноставно ако не согласуваш со посранава вукебина не настапуваш под нивно име.
Син ми утре да реши да ја репрезентира оваа т.н држава - протекторат во било кој спорт, нога ќе му скршам пред да стигне таму.
Оти нели до вчера со називот фиром сите гордо нѐ претставуваа. Да не бидам разберен погрешно, против називот северна сум, но толку сме клет народ што по некое време ќе се навикнеме на екстензијата, исто како со пјрм. Ќе коментираат рандом луѓе под секој пост на социјалните мрежи каде сме наречени 'северни' дека сме Македонија, и толку.

Да бевме со малку поинаков менталитет, немаше да дојде до ваква забрана, туку тие што се обиделе да ја направат, ќе имаа забрана да се наречат МАКЕДОНЦИ.

Оти нели до вчера со називот фиром сите гордо нѐ претставуваа. Да не бидам разберен погрешно, против називот северна сум, но толку сме клет народ што по некое време ќе се навикнеме на екстензијата, исто како со пјрм. Ќе коментираат рандом луѓе под секој пост на социјалните мрежи каде сме наречени 'северни' дека сме Македонија, и толку.

Да бевме со малку поинаков менталитет, немаше да дојде до ваква забрана, туку тие што се обиделе да ја направат, ќе имаа забрана да се наречат МАКЕДОНЦИ.
Ке се навикнат тие што го прифатија и што работеа за тоа, за жал бројката на тие не е мала, мнозинство се и затоа се стигна дотаму, и ќе те молам немој нас другите да не идентификуваш во исти кош со нив, ниту сум клет ниту се идентификувам со тие говна од луѓе.

Ке се навикнат тие што го прифатија и што работеа за тоа, за жал бројката на тие не е мала, мнозинство се и затоа се стигна дотаму, и ќе те молам немој нас другите да не идентификуваш во исти кош со нив, ниту сум клет ниту се идентификувам со тие говна од луѓе.
Сакам да те прашам, што лично имаш направено ти за да го зачуваш идентитетот? Ако по форуми само коментираш, не си ништо поразличен од менталитетот.

Сме имале масовни и делумно тензични протести за многу побанални работи, а кога се шверцуваше промената на името, никоја партија не повика на бунт и сите мирно го прифатија поразот (мислам на народот, посебно 'неутралните').

Ако сметаш дека мнозинството е против оваа промена, зошто седи дома и само коментира по социјалните мрежи? Тоа е нашиот менталитет, меѓу кои спаѓаш и ти, ама и јас.

Тури пепел на народ кој чека да го повика некоја партија за да искочи за свои права или пак во случајов додека му бришат идентитет и го понижуваат во собрание.

Не дозволувале името да се користи. Голем кур. Пишете бугарски/Бугарија сегде кај што треба, наместо македонски/Македонија и готово.
Автоматски споено мислење:

:lolzz:
oва овде е све ментално ретардирано

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom