Блам држава

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Си требала да го потенцираш најбитниот дел од изјавата.

Па каже: „За вакцините од „Фајзер“ кои требаше да ги добиеме од пријателска Србија, најпрво проблем се појави бидејќи производителот не дозволуваше да се препродаваат. Потоа договоривме да ни ја дадат како донација, вредноста е некаде околу 60.000 евра, ние после ќе се раздолжевме некако, но и тоа не беше дозволено.“

Компензација ќе праел, чунки на пазар сме па дај ми ти мене 3 кила компири, ја еве ќе ти дадам 2 кила јаболки.
Со чии пари бе копито ќе се раздолжуваш, со на татко ти парите или со мои пари?

Аман заман нека не отвара уста више...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.661
Поени од реакции
37.620
Си требала да го потенцираш најбитниот дел од изјавата.
Па каже: „За вакцините од „Фајзер“ кои требаше да ги добиеме од пријателска Србија, најпрво проблем се појави бидејќи производителот не дозволуваше да се препродаваат. Потоа договоривме да ни ја дадат како донација, вредноста е некаде околу 60.000 евра, ние после ќе се раздолжевме некако, но и тоа не беше дозволено.“
Компензација ќе праел, чунки на пазар сме па дај ми ти мене 3 кила компири, ја еве ќе ти дадам 2 кила јаболки.
Со чии пари бе копито ќе се раздолжуваш, со на татко ти парите или со мои пари?
Аман заман нека не отвара уста више...
...од каде пак твои пари? колку од татко му толку и „твои“! :toe:
не се доискажуваш добро!

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.642
Поени од реакции
25.025
Зарем од една авторитарна, тиранска и недемократска држава како Кина ќе земаме вакцини? Нема шанси такво нешто, паметна е владата на Заев. :D

nekoj neka mu pise deka e generator na lazni vesti.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
...од каде пак твои пари? колку од татко му толку и „твои“! :toe:
не се доискажуваш добро!
Ја многу убаво се иам изјаснето, само ти нејќеш или па стварно не сфаќаш.

Ќе пробам уште појасен да бидам, значи вака:

Државата у суштина нема нејзини пари. Буџетот на државата е 99% од даноци, такси и останати давачки што јас, ти, сите други тука и фирми, ги плаќаме кон државата.
Значи, вакцините се набавуваат од мои пари, а и компензацијава ќе се праи со мои пари.

И сеа ти гарант ќе улеташ пак со некоја ускочица "ама тоа значи и татко му на Заев дава пари, значи и негови пари користи" и искрено ме заболе дали татко му на Заев давал пари, се додека таму има мои пари не сакам некој да се расфрла со нив.

Ако копитово сака да се праи мангуп, нека ги земе само парите на татко му и вака на луѓево ко тебе шо упаѓаат со забавни ускочици и шо сака нека праи со нив.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747

Државата у суштина нема нејзини пари. Буџетот на државата е 99% од даноци, такси и останати давачки што јас, ти, сите други тука и фирми, ги плаќаме кон државата.
Значи, вакцините се набавуваат од мои пари, а и компензацијава ќе се праи со мои пари.

И сеа ти гарант ќе улеташ пак со некоја ускочица "ама тоа значи и татко му на Заев дава пари, значи и негови пари користи" и искрено ме заболе дали татко му на Заев давал пари, се додека таму има мои пари не сакам некој да се расфрла со нив.

Ако копитово сака да се праи мангуп, нека ги земе само парите на татко му и вака на луѓево ко тебе шо упаѓаат со забавни ускочици и шо сака нека праи со нив.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Ти озбилно со неа се објаснуваш?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.661
Поени од реакции
37.620
...све се сложувам, ама не се „твои“ ниту „мои“ ниту „негови“ пари...може да се рече „наши пари“ ... тој зема од „наши пари“ а решава како сака тој, без да не' праша сите, да беа мои пари ќе си ги земев дома, ама не се „мои“ пари и со тие „мои“ пари не можам ништо да купам.... ете тоа ми беше поентата, инаку ОК све друг што пишуваш!

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.308
Поени од реакции
15.467
Toj gazda na firmi od Strumica, zema krediti od kaj Trifun bankata, a žena mu e stačen sudija za istata banka otkako propadna so istite tie krediti....:eek:

Bravo be kako im tekna....alal da im e....:tapp:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.268

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Toj gazda na firmi od Strumica, zema krediti od kaj Trifun bankata, a žena mu e stačen sudija za istata banka otkako propadna so istite tie krediti....:eek:

Bravo be kako im tekna....alal da im e....:tapp:

Чекајте луѓе палете светло! Моме Петрушевски е уствари Моме Сељак од Куманово, каква бедна Струмица овде?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.661
Поени од реакции
37.620
... „ јас можам 6 милиони вакцини од Астра Зенека да најдам“, па не се фалам, тешка работа како најефтин, најдискутабилен тип на вакцини во моментот, можеби се тие истите од Астра Зенека прекинати и одбиени од јужноафриканските држави, каде истата нема ефикасност поради мутацијата на SARS-KoV-2 , па не знаат што со нив, па најдоа кому да ги дадат :facepalm:
а дополнително од „обезбедени“ до пациентот да ја прими вакцината ехеххеее хее колкав пат и процедури има два месеци најмалку треба, јас мислам дека е невкусна шега!

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.308
Поени од реакции
15.467
Чекајте луѓе палете светло! Моме Петрушевски е уствари Моме Сељак од Куманово, каква бедна Струмица овде?
Не е битно од каде е Моме...битно е ако е вистина дека тој ја закрпил банката, а жена му ја води стечајната постапка

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.894
Поени од реакции
40.707
Да еве и јас имам обезбедено Порше Панамера за секој член на форумов. Се што треба да направи редакцијата е да ги нарача и да ги плати.

Ок е не мора да ми се заблагодарувате, ќе се почастиме во кафана. Уживајте. :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom