Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
znaci utre kje ima drmanjeee jakoПрегледај го приврзокот 282537
Ima i Ukaz za stranci 277/2020,ostanuvaat uste 279(mislam e za stranci) i 256 i 266!
Не знаев ама ги додадов указите откако ги споделија (го едитирав списокот). Во секој случај последниот апдејт е најактуелен така да нема сега истиот од поново да го постирам кога нема нови промени.Apdejtot e manat pred da izleze ukaz 278,Izgleda Bigo veke znael.
Od koga ti stigna pismoto Dali to zakazaa termin za slikanje ili moze koga sakas da se slikas a sekako sakam po brza postapka od koga ke stigne pismotoo!!Околу три месеци не знам точно баш, како мислиш термин за брзо, за сликање во еден ден да го земиш?
Јас платив за процедура за три дена од сликање, немав закажано. Со посредник бевOd koga ti stigna pismoto Dali to zakazaa termin za slikanje ili moze koga sakas da se slikas a sekako sakam po brza postapka od koga ke stigne pismotoo!!
Blagodaram mislev na toa od kako ke stigne pismotoo da treba vreme da se izgotvi EGN sekao so posrednik sum!Јас платив за процедура за три дена од сликање, немав закажано. Со посредник бев
Od koga ke stigne pismotoo znaci moze naredniot den da Odis I da slikas blagodaramVo bg ne se zakazuva termin za slikanje za pasos i licna karta se ceka red na shalter samo
prvo maticen pa slikanje!Od koga ke stigne pismotoo znaci moze naredniot den da Odis I da slikas blagodaram
Maticniot da se ubrza so € ne mozi? Da ne se ceka 3 meseciprvo maticen pa slikanje!
Druze be si me razbrala..Maticniot da se ubrza so € ne mozi? Da ne se ceka 3 meseci
I mene cela postapka mi ja vodese posrednikot, denes mu se javiv da mu kazam deka ima promena mi rece nisto da ne cepkam on ke mi zavrsel se. I taka i ke ostavam bidejki se kako sto mi kaza covekot taka ispadna.Vaka decki, eve go mojot pat do Ukazot :
zapocnata procedura na 14.01.2017g, bev vo sofija za proizhodot.
posle na 21.11.2018 bev na intervju vo Sofija
Odprilika mart 2020 mi se smena na finalna
Juni 16 ti bev na polozitelno
I do denes cekav Ukaz!
Dokumenti od linija pra dedo, dedo i tatko, so potvrda od Bugarsko zdruzenie.
odneseni i dopolnitelni dokumenti.
Cela postapka mi ja vodese posrednik, pa najverojatno taka i ke ja zavrsham.
Imalo dve opcii da se odit preku sofija, i preku konsulat vo bitola.
Utre ke se vidam so nego i ke odlucime kako ke postapime.
Vo sekoj slucaj ke izvestam ovde kako ke prodolzam do zemanje na pasos vo raka!
Chustvoto e preubo, daj bozhe site da si dochekate! Se slusame decki!!