Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Јас дефинитивно сум за Aprilia SR 50 R ili Kymco Super 8 L/C od 50ccm... во четврток што доаѓа треба да одам да полагам за М категотија... поздрав..

Filip89

Македоникус
Член од
1 март 2007
Мислења
528
Поени од реакции
4
Јас дека не ги следам цениве на моториве многу многу, вие што знаете да ми кажете колку отприлика чини R6 2-3 години стара(убаво сочувана)?

Nitro

Veltro
Член од
11 октомври 2007
Мислења
260
Поени од реакции
2
Јас дека не ги следам цениве на моториве многу многу, вие што знаете да ми кажете колку отприлика чини R6 2-3 години стара(убаво сочувана)?
Ич да не се мислиш ако ти дава поволна цена, земај ја без мислење....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе сите се добри... Редовно одржување, менување на масло (ако е 4 тактен) или ставашње добар двотактол (ако е 2 тактен) нема да има никаква мака. Работата е која веспа тебе ти прај кеиф.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јас дефинитивно сум за Aprilia SR 50 R ili Kymco Super 8 L/C od 50ccm... во четврток што доаѓа треба да одам да полагам за М категотија... поздрав..
Која е оваа M категорија? Во новите возачки така е А?
офф топик: Колку се глупи, пак не ги пишаа трициклите и квартовите во возачките!
Дајте некое сличе од тоа Kymco да го видиме шо чудо е.

Член од
16 февруари 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
Сите другари си испокупивме кинески моторчиња....Топови си жими Реџеп!!!Го имам моево 1 и пол од Хелена го купив и мука нема....Има и резервни делови и се....Не вадете муабети без везе....Ако е така тогаш и кинескиве и јапанскиве коли немаше да чинат као Даихатсу...Не го кој се двоуми за веспа нека си земе Кинеска супер се....За 800-900 евра се зима тооооооп веспа ......Живели Кина

Денеска времето беше супер, па решив да се повозам :) 11 степени не ни осетив ладно си се облеков убаво, бев бензинче да си ставам, се провозив и пак назад во "гаража" да се одмори моторот за почеток на сезона 2008/2009 :)

П.С. Имаше доста моторџии во градов
Братко гледам имаш кинеско моторче и како си задоволен од него???

me interesira nekoj dali znae kade ima vo skopjevo servis za kineskive motorcinja ako znae nekoj neka pise. fala
Брате па нели има сервис од таму од кај си го земал????Од кај го зема???ја прашав у Хелена ми кажаа дека имале сервис, реззервни делови се!!!У Аеродром ти е Хелена моторс тркни до таму!!!

а за дали моторот ќе се покажит квалитетен најмногу зависит од возачот, дали ќе си го чуват и ќе го одржвит моторот, или ќе се прајт џек, ќе се тркат и ќе прајт секакви глупости, со шо го оштетвит скутерот. или, пак, сакет тројца да се возет, или на планина да се качвит, со скутерче. сега...од вас зависит, дали сакате да ви бидит квалитетен моторот, и да ви трајт многу долго, или сакате да го испробвите до крајните граници и да ви трајт многу кратко.
а шо моторче имаш братче и од кај го зема?И шо мислиш за кинескиве моторчиња?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
За Роки Балбоа... 4 мислења со ред ти спојувам. Ако продолжиш така ке добиеш бан. Имаш десно долу копче измени, па изменувај го мислењето внесувај цитати што сакаш прави.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Сите другари си испокупивме кинески моторчиња....Топови си жими Реџеп!!!Го имам моево 1 и пол од Хелена го купив и мука нема....Има и резервни делови и се....Не вадете муабети без везе....Ако е така тогаш и кинескиве и јапанскиве коли немаше да чинат као Даихатсу...Не го кој се двоуми за веспа нека си земе Кинеска супер се....За 800-900 евра се зима тооооооп веспа ......Живели Кина

Братко гледам имаш кинеско моторче и како си задоволен од него???
Немам кинеско, од каде таква информација?

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Која е оваа M категорија? Во новите возачки така е А?
офф топик: Колку се глупи, пак не ги пишаа трициклите и квартовите во возачките!
Дајте некое сличе од тоа Kymco да го видиме шо чудо е.
Еве брат некои слики:

Добри се никој не се е пожалил од скутеров... има 50ссм може да оди и до 87km/h супер дизајн, со водено ладење можеби би чинил некаде околу 1700 евра . поздрав...

Иначе М Категорија е категорија за мотори до 50 ссм мислам дека во новите дозволи што се тие како кредитни картички ке ја има и оваа категорија.... позз :)))))

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Кога купував се двоумев меѓу SYM i KYMCO, и купив SYM ради дизајнот повеќе ми се допаѓаше. Ама дека може да оди до 87км/ч нема шанси, прво априлиа ср 50 и останати (џилера, јамаха итн.) неможат да стигнат до таа брзина освен ако нема спортски ауспух. Моторот со воздушно ладење оди до некаде 70 а тој што е со водено нешто малку повеќе ама е околу 1800-1900 ми се чини.
Инаку јас полагав за 50 кубика и имам а1-подкатегорија...возачка потврда

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Вака и Kymco доста солидно изгледа. SYM беа Австриски (ако не се лажам?) а Kymco кој ги прави? Кинески се (мада кинеска веспа за 1700 евра нема, сите се поефтини)?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
SYM i KYMCO се тајвански марки, со слични мотори да не речам исти. Спорстскиот ауспух што го ставив на симот е од кимко без никакви проблеми се штелува.
А тие австриски можда си мислел на Generic, таков имаше Acid тие се околу 1300 евра мислам

Nitro

Veltro
Член од
11 октомври 2007
Мислења
260
Поени од реакции
2
Абе сите се добри... Редовно одржување, менување на масло (ако е 4 тактен) или ставашње добар двотактол (ако е 2 тактен) нема да има никаква мака. Работата е која веспа тебе ти прај кеиф.
До некаде си во право, само што Априлија од 50 cc мислам дека се најдобри, и не е работата во убавината на надворешниот изглед, а за ќејфот да не прајме муабет....:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom