Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
За она со забрзувањето со двајца... За 50 кубици мотор е повеќе од добар, ама дека може со 125... Малце потешко. Барем со онаа јас што ја имав ова е многу послабо.

i 125 i 150 Кинеска кој сака да се проба бујрум :)

Колега Dzish ...Ти кој сетап си го имал ?Чим баеги појако било ?

ако е 4 такнта повеќе од сигурно да .....

Колега Dzish ...Ти кој сетап си го имал ?Чим баеги појако било ?
Моето беше Каџива ендуро 125 со 6 брзини од `86-та. А немаше никаков сетап, се на него беше фабрички. Рето која веспа од големите успеваше да се рамни со него. Инаку секоја чест за 50-ката.

Abe ja imam Gilera Runner 180 cc 5 god i do sea motorot nema gajle... pa sea videte vie

Abe ja imam Gilera Runner 180 cc 5 god i do sea motorot nema gajle... pa sea videte vie

Ти оспори некој ? :tapp:

Него дечки има некој искуство со ова моторче.

Моторот (машината) е од Јамаха, склопувани се во Турција (Truva). Некои многу ми ги фалат као подобри од кинеските, некои па викаат да не си ја фаќам бељата. Ама искрено ептен ми се допаѓа изгледот и во однос на цената 720 евра НОВО што и да е, подобро од половна Aprilia или Keeway и таму кои и да се
62944.JPG

Штознам... овие се нови, и ретко кој ги има. Така да слабо можат да ти кажат што и како. Инаку keway бар се возат низ градовите низ Мк, па појке инфо можеш да најдеш за нив.

Ми ги фалеа заради машините, силни биле оти од Јамаха, а и издржливи. Не биле како Baotian на 1500км ремонт да правиш карики да менуваш! Ова со мои очи го глеав. 1500км и моторот на ремонт, цела среќа под гаранција беше!

Денеска времето беше супер, па решив да се повозам :) 11 степени не ни осетив ладно си се облеков убаво, бев бензинче да си ставам, се провозив и пак назад во "гаража" да се одмори моторот за почеток на сезона 2008/2009 :)

П.С. Имаше доста моторџии во градов

Денеска времето беше супер, па решив да се повозам :) 11 степени не ни осетив ладно си се облеков убаво, бев бензинче да си ставам, се провозив и пак назад во "гаража" да се одмори моторот за почеток на сезона 2008/2009 :)

П.С. Имаше доста моторџии во градов
Блазе си ви, ние во Битола сме измрзнати, така да последна работа е да се качам да го мрднам моторот :) Инаку ме фаќа кеиф да се повозам само во некои подобри времиња.

Јас и вчера и денеска си се повозав со скутерчено, задоволен сум btw иам Aprilia SR 50 Di-Tech 31000 км, имам поминато, редовен сервис одржавање и се е ок. Последниот пат кога ме мереа со Honda NSR 125 покажа рамно 90 km/h, и јас се чудев. Сезонава ја отворив со друг мотор негде на 7-8 јануари... Со моево прв пат на 19...:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom