Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Колку пари толку музика... хехехе

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
Колку чини маша (ново/старо) за скутер или поконкретно за Џилера ДНА ?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Гледам дека сте во заблуда со ујата
за двотакна машина постојат три вида на ује

-Минерално
-Полусинтетичко
-Синтеткичко

Минерално ује- е најефтино ује и нема никави посебни додатоци и по
целост ги задоволува потребите на мотор кој не е фризиран..согорувањето му е доста нечисто и остава прјафштини по рариките и ауспухот

Полусинтетичко ује- Има многу подобро подмачкување од минералното
и највеке се продава користи значи согорува скоро цело и се препорачува за сериски мотори ( доколку сакате подолго да ви траат)
златна средина што би се рекло

Синтетичко ује - Ова ује е со најголема моќ на подмачкување и остава најдебел слој помеѓу дба материјала најпаметно е да се користи за midrace i race китови зашто тука е многу битен квалитетот на ујето
Во скутерите со midarace i race setup вртежите идат од 11.000 до 15.000 така да треба да се користи ује кое ке го свете триењето на минимум

Поздрав :)
И ова не е точно!

Минералното масло е наменето за постарите машини, тоа е погусто, повеќе подмачкува, и одговара на легурите кои се правени „на времето“. на стара машина, ни случајно немој да ставате синтетичко!

Полусинтетичко се употребува на машина од нешто понов датум, со понова конструкција. Обезбедува солидно подмачкување, по пристапна цена. Овде може и минералното, но и синтетичкото да влезе.

Синтетичко е за нова машина. И само синтетичко, ако ви е мила машината. Новите материјали си бараат поубаво ладење, кое само синтетичкото може да го пружи, додека минералното не. Полесно е од минералното, но и повеќе подмачкува, се разбира, легурата на новата машина.

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Струмикс...за скутери е така 100 %
извор...на ова е најпознатиот хрватски сајт за скутери
http://www.svijetskutera.com/

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Струмикс...за скутери е така 100 %
извор...на ова е најпознатиот хрватски сајт за скутери
http://www.svijetskutera.com/
сајтот не ти работи. сигурно е точен?
edit. кога кљикам на љинкот, кај адресата искача http://www.svjietskutera.com/ т.е.i-то е после ј-то. треба обратно? рајт?
а кога одам на http://www.svijetskutera.com/, ми се појавува сервер блаблабла... Server load too high. Please come back later.
Едит2. се укључи едвај, еве го -))

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Прашање до сите форумџии што имаат скутерчиња: Дали одсабајле од прва ви пали моторот, значи кога не е загреан?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Прашање до сите форумџии што имаат скутерчиња: Дали одсабајле од прва ви пали моторот, значи кога не е загреан?
Да, без никаков проблем.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Фала за информацијата.

оф топик:
Видов денес како те запре полиција на партизанска :helou:
Да бе маму му ебам, 35 евра казна. :)

Ќе си ја носам кацигата од сега. Поучно делуваат казните :)

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
На еден другар му пишаа казна за пребрзо возење и неносење кацига...исто 35 евра.

Или нема да ја платиш и ќе ти опнат негативни на возачката или ќе се истргнеш 35 евра, тоа ти е :)

Член од
11 август 2007
Мислења
34
Поени од реакции
1
vozam skuteri veke 9 godini.Veruvajte nema bolje od malaguti.
Имаш добар вкус друже malaguti e закон машина,не сум возел malaguti respect за изборот.............ја сум за benelli, минарели машина ducati електроника не сум возел нешо подобро !!!!

Член од
18 август 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
Zdravo na site i planiram da zeam scooter ama nemozam da se odlucam za koe !!!Ako nekoj se razbira i da kaze koe e dobro planiram 2500 eur pa neznam!

Jas iam gledano JETFORCE PEUGEOT epten mi se bendisa ama neznam !!!
Aprilia Sr50 toa go gledav ama ne mi e po kejf!!!

:zlo:
velat deka peugeot se slabi na izdrzlivost ama imaat prednost vo izgledot jas ti preporacuvam aprilia no toa zavisi ti dali saka ubavina ili izdrzlivost

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ви фршнаа казна??? Ако... И на брати ми му залепија една пред 3 недели. Ама тоа е за ваше добро бре сватете. Кацигата е еден дел кој има голема важност во безбедноста.

Kajgana Shop

На врв Bottom