И ова не е точно!Гледам дека сте во заблуда со ујата
за двотакна машина постојат три вида на ује
-Минерално
-Полусинтетичко
-Синтеткичко
Минерално ује- е најефтино ује и нема никави посебни додатоци и по
целост ги задоволува потребите на мотор кој не е фризиран..согорувањето му е доста нечисто и остава прјафштини по рариките и ауспухот
Полусинтетичко ује- Има многу подобро подмачкување од минералното
и највеке се продава користи значи согорува скоро цело и се препорачува за сериски мотори ( доколку сакате подолго да ви траат)
златна средина што би се рекло
Синтетичко ује - Ова ује е со најголема моќ на подмачкување и остава најдебел слој помеѓу дба материјала најпаметно е да се користи за midrace i race китови зашто тука е многу битен квалитетот на ујето
Во скутерите со midarace i race setup вртежите идат од 11.000 до 15.000 така да треба да се користи ује кое ке го свете триењето на минимум
Поздрав
сајтот не ти работи. сигурно е точен?Струмикс...за скутери е така 100 %
извор...на ова е најпознатиот хрватски сајт за скутери
http://www.svijetskutera.com/
Да, без никаков проблем.Прашање до сите форумџии што имаат скутерчиња: Дали одсабајле од прва ви пали моторот, значи кога не е загреан?
Фала за информацијата.Да, без никаков проблем.
Да бе маму му ебам, 35 евра казна.Фала за информацијата.
оф топик:
Видов денес како те запре полиција на партизанска :helou:
Имаш добар вкус друже malaguti e закон машина,не сум возел malaguti respect за изборот.............ја сум за benelli, минарели машина ducati електроника не сум возел нешо подобро !!!!vozam skuteri veke 9 godini.Veruvajte nema bolje od malaguti.
eve tiAj ako ima nekoj slika od kineskite neka stavi
velat deka peugeot se slabi na izdrzlivost ama imaat prednost vo izgledot jas ti preporacuvam aprilia no toa zavisi ti dali saka ubavina ili izdrzlivostZdravo na site i planiram da zeam scooter ama nemozam da se odlucam za koe !!!Ako nekoj se razbira i da kaze koe e dobro planiram 2500 eur pa neznam!
Jas iam gledano JETFORCE PEUGEOT epten mi se bendisa ama neznam !!!
Aprilia Sr50 toa go gledav ama ne mi e po kejf!!!
:zlo: