Фан Клуб: Јувентус

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Realno
Без напаѓачи секоја чест како победивме 0-2. Не знам дали беа преслаби Сампдорија, ама одбраната коска.

Не можам да го гледам овој Мората веќе, нека се враќа Дибала со една нога е појак од него. Дури и Кулушевски е многу покорисен од шпанскиот манекен. Роналдо ужас денеска, врска немаше.

Жално е Киеза да се троши на лево крило, сепак солидно издание надополнето со голче.

Против Интер очекувам Данило, Де Лихт, Демирал, Сандро, Бентанкур, Ремзи, Меккени, Квадрадо, Кулушевски, Роналдо.

Киеза нека одмори, побитно е да игра против Рома. Киелини (денеска играч на мечот :cuc:) нека остане за реваншот, кога ќе се р'ваат со Лукаку.
Bratche Dibala svaka chast proshli sezoni, ama godinava e totalno von forma mislam deka obratno Morata so edna noga e podobar od nego

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Не ми беше поентата да го седнам на клупа Роналдо, само ги пишав тие што ми се истакнаа вечерта како и секој пат у ретките прилики кога пишувам тука после некој меч, а Роналдо вечерта по мене беше камен, не знам што е тоа толку трагично, без разлика на хокеарските асистенции(за головите клучни беа Мекени за првиот и Сандро за вториот).

Фала богу дека без размислување е прва опција у нападот, поготово во овој ростер

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.800
Не ми беше поентата да го седнам на клупа Роналдо, само ги пишав тие што ми се истакнаа вечерта како и секој пат у ретките прилики кога пишувам тука после некој меч, а Роналдо вечерта по мене беше камен, не знам што е тоа толку трагично, без разлика на хокеарските асистенции(за головите клучни беа Мекени за првиот и Сандро за вториот).

Фала богу дека без размислување е прва опција у нападот, поготово во овој ростер
Не е трагично да речеш дека е камен кога е вистина камен како пред некое коло не знам со кого беше кога се изнапромаши и нигде го немаше, све што фати усра и милион топки изгуби. Трагично е да го критикуваш за вчерашнава утакмица кога изиграл солидно и учествувал во двата гола што ги дадовме, само ради тоа што промашил една стопроцентна шанса и не дал гол. Не викам дека беше најдобар на терен, ама дека изигра лошо не е точно.

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Не само за вчера.Некако цел јануари не е у форма.Тоа е факт дека никој не може да му рече ништо и дека нема да го остави Пирло на клупа ама тоа не го мења фактот дека е камен јануариво.Иначе не знам шо се дигна толку џева за ова,секој има право на мислење.Како што за некој Дибала не заслужува да биде прва постава а за некој Мората е дрво така и мое мислење е дека Роналдо јануариво не игра како што треба.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
Наводно Јуве одбиле 45мил фунти за Демирал
И поарно. Ако го продат ќе треба др да носат и најверојатно ќе се доведеме во ситуација како со левата бековска позиција.

Плус Демирал пред повредата покажа дека можи да биди класа, му треба шанса и повеќе да игра.

Јас би го продал Бонучи:icon_lol:

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
И поарно. Ако го продат ќе треба др да носат и најверојатно ќе се доведеме во ситуација како со левата бековска позиција.

Плус Демирал пред повредата покажа дека можи да биди класа, му треба шанса и повеќе да игра.

Јас би го продал Бонучи:icon_lol:
И ја. Ама со Ругани ми е најкриво фаца лезбејска да му ебем 50 мил даваше Сари тогаш цццц

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
De Sciglio admitted that he wants Lyon to sign him permanently: “I am having a magnificent experience so, maybe next year, we will continue together. I hope. Would I like to stay? Yes!” #JFC

@Scirea
Автоматски споено мислење:

И ја. Ама со Ругани ми е најкриво фаца лезбејска да му ебем 50 мил даваше Сари тогаш цццц
Никој не очекуваше вакво нешто сите скаути го очекуваа како следниот водач на одбраната на италија во тоа време најхапан беше ама јбг фудбал :)

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Со Киелини играме многу боље во дефанзива,играме компактно последниве утакмици и имаме најдобра одбрана во лига. Ова е добар знак и пред се впечаток е дека имаме потенцијал за подобро да играме .

Да не заборавиме дека уште од старт на сезона ги немавме Де Лихт и Киелини ,да додадеме дека имаме тренер без искуство кој немаше никакви подготовки. И Пирло сам кажа дека морал да пробува комбинации на официјални утакмици и нормално дека ќе има проблеми и киксови.

Дури и средината игра подобро со Артур,Бентанкур и Мекени али во секој случај тука сме најслаби. Некако измешана ми е средината со позициите и карактеристиките на играчите. Пример, Бентанктур повеќе е бокс ту бокс играч него ли плеј али сам кажа пред некој ден дека сака да игра повеќе плеј,работата е што ни двете позиции не ги игра на високо ниво :) за плеј му фали визија и пасови во вертикала, за бокс ту бокс му фалат голови и асистенции и техника ко што имаше Маркизио на пример.

Артур од друга страна па има карактеристики за плеј али сака да игра понапред што значи игра бокс ту бокс ама и он не дава доволно голови и нема мн асистенции ако не се лажам. Мекени што едини прав бокс ту бокс игра крило и игра свашта:)

Се на се во овој период тимот игра добро и пристапот е добар и тоа е најбитно а не формата на индивидуалци, еве Дибала го нема нигде, Роналдо цел Јануари е дрво ама пак тимот победува,од почеток на година имаме 8 победи од 9 утакмици а памтам коментари дека без Роналдо Јуве не би играле ништо,па кога Дибала беше во форма истото се збореше.

Имаме доста решенија у напад,ако Роналдо не игра тука се Мората,Киеза,Кулушевски чак и Квадрадо и Мекени даваат придонес у напад со асистенции и голови.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.536
Кедира во Херта
Ругани на позајмица во Каљари... Пропадна човеков

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Кедира во Херта, Ругани во Каљари, Де Шиљо сака перманентен трансфер во Лион, Ремзи повреден ( се надевам ќе се пензионира порано и нема да стапне на терен све да му ебем - loading ) 2021 thanks for the good star

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
Поарно шо не фрлија пари за никој. Се знај дека Јануари се се препраќа плус нема квалитетни опции.
Мило ми е Фаџиоли шо остана а и гледам 6ката остана слободна сега.

Фала му на Кедира за се пособено првите 2-3 години беше одличен.

Член од
22 април 2008
Мислења
549
Поени од реакции
93
Поарно шо не фрлија пари за никој. Се знај дека Јануари се се препраќа плус нема квалитетни опции.
Мило ми е Фаџиоли шо остана а и гледам 6ката остана слободна сега.

Фала му на Кедира за се пособено првите 2-3 години беше одличен.
Да, првите сезони беше добар, само требаше да остани на тоа, управава ја усра работата ко му го продолжи договорот. Со така висока плата не можиш после да го избркаш иако во 2 сезони има 5 настапи

Kajgana Shop

На врв Bottom