КАДЕ тоа повикувам на масовна невакцинација? Не ми цитирај муабети каде зборам за нешто десетто?
Во цитатот убаво е напишано дека ако се вакцинираш можеш да наебиш, истото може да се случи доколку НЕ се вакцинираш.
Ме обвини дека повикувам на масовна невакцинација, бујрум цитирај КАДЕ?
Ако ова од погоре е најдоброто што можеш тогаш смешно е.
Во меѓувреме...
@CoolIris
Зошто не му одговори на човекот туку само тажен емотикон му остави на коментарот?
Те цитирал, те прашал, си водела претходно дискусија ама и таму како и тука во недостаток на аргументи МУКЛА.
Не ти оди во прилог, нели? ЕВЕ ти ЕДЕН пример од директна штета од вакцина (било каква вакцина). Штом има штета од некоја која подолго време ја испитувале и ја ставил, дали ти можеш да гарантираш (како некој кој се залага за вакцинација и како лице со медицински факултет и колку толку пракса позади себе) дека од вакцина која е донесена после само 6 месеци нема да има никакви несакани ефекти? Не можеш нели? Или ќе одиме против здравиот разум само да сме во право на форум - па кој прочита и наеби, негово си е.
Доколку можеш да го гарантираш тоа, зошто тогаш се појавија такви несакани ефекти во Калифорнија (имам погоре постирано линк) и зошто се појавија во Бразил од кинеската (прашај го тенеке за случајот)?
Во однос на навредите:
Еве го цитирав Димитрие како вреѓа за живеење во планина, плачење, кој бил глуп а кој не бил, кој бил начитан и слично, отктако претходно во пртходен пост ни кажа дека никој не не прашува ништо и ќе не вакцинирале сите како пилци. Хитлер и фашизам мора да му се познати поими на дечкото.
Нема што да му пријавувам постови, негов е резилот. Мене не ми е стил да плачам кај админи, а ако некој цени дека тоа што го пишел е паметно тогаш нека стои.
Еве ти си несуден модератор на тема форум здравје, прифати па се откажа... според тебе ова неговото е во ред и ќе си остани да стои, а сигурен сум би ги банирала сите кои не размислуваат како тебе во однос на вакцинација.
А истиот тој Димитрие само пред некое време еве што пишал на темата во однос на вакцинација:
Ем не им верува на светските влади, фармако компаниите и се сомнева во лошиот квалитет од нивните продукти, ем ќе оди да се вакцинира и повикува на масовно вакцинирање за да се стави крај на лудилото.
Па да прашам, кое лудило?
Па вакво салто мортале во ставови на форумот одамна немало.
Разбирам јас и анксиозност и депресија и разно разни психички заболувања кои се јавија како последица на затворањето дома, али од најголем противник на рестриктивните мерки да излезиш со став дека ЕДИНСТВЕНИОТ излез за да мрдниме од дома ни е вакцинација ете не знам. Треба ваљда да се позанимаваме со други (психички) состојби кај народецот како последица на короната.
И тие се здравствени, сепак.
Чувај се мила докторке и помалку нервози. Нервозата води кон ослабување на имунитетот, а слаб имунитет кон зголемени шанси за заразување со корона.
Заборавив, ти ќе се вакцинираш.
Тогаш немаш гајле, нервирај се слободно.
А можеш во меѓувреме да пласираш уште неколку невиситни околу тоа дека повикувам на масовна НЕвакцинација и дека немаш забележано како тоа некој се служи со навреди.
Искрено, не ти замерувам. Брзо се лутиш.
Сите си имаме по некоја маана.