Фан Клуб: Челзи

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.076
Поени од реакции
2.025
Епа тоа ви го зборев јас цело време ама ете кумановац велеше дека јас површински ги гледам работе. :D

Челзи лани играше убав и атрактиван фудбал неможе некој да ме убеди дека не е така, кога еден куп коментари имаше дека конечно Челзи игра добар фудбал. Челзи добро и ја почна оваа сезона имаше натпревари каде што се враќавме од негатива нешто што одамна не е било.
Ама после Евертон Челзи доживеа колапс, а не е можно со исти менаџер и начин на работа да има толку осцилации.
Ама не е ова ништо ново за Челзи, во слична ситиација беа и Мурињо, Анчелоти и Конте. Тренери со многу поголемо искуство од Лампад па не излегоа од криза.

Рак рана е ова за Челзи, без разлика дали е Рудигер, Алонзо и Ковачич кочницата, во секој клуб си има такви фудбалери. Од 25 фудбалери на список не може секој да го сака тренерот. Ама начинот на кој ќе се угушат такви бунтови е многу битен за иднина и долгорочен план.

Мене искрено Ковачич не ми беше реално толку многу да има пад во форма од лани каде што ни зема и награда за најдобар фудбалер.
Сега е тотално паднат во форма ама разлика небо и земја исто и Пулишиќ.

Нема никаков ќар ако се намаваат Рудигер и Ковачич на лето, кога поентата нема. Што гарантира дека еве нема да се сврти сега Чивел, Џејмс и Маунт против Тухел и нема да прават конспириси теории ако не им се допаѓа начинот на работа.
Нема резултати нема подршка од управа и тренерот лета и пак од почеток.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ја гледам емисијава на СК за ПЛ и не знам дали добро сфатив, ама изгледа дека просечно според посед на натпревар само Лидс, Сити и Ливерпул имаат повеќе посед од нас

Станавме ко Барса маме му
:D

Член од
14 април 2012
Мислења
32.781
Поени од реакции
67.071
Рак рана е ова за Челзи, без разлика дали е Рудигер, Алонзо и Ковачич кочницата, во секој клуб си има такви фудбалери. Од 25 фудбалери на список не може секој да го сака тренерот. Ама начинот на кој ќе се угушат такви бунтови е многу битен за иднина и долгорочен план.
Јас не знам за друг тим за кој има толку многу шпекулации дека соблекувалната му го врти грбот на тренерот како во Челси. Можеби и дека претежно пратам ПЛ.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
А ви текиња кога АВБ требаше да прави проект за подмладување на тимот па Тери и Лампард го бојкотираа демек и АВБ ја изгуби соблекувалната и влеговме во серија на лоши резултати и беше само млад тренер кој беше соочен со огромен притисок и...

1611646718243.png

The more things change the more they stay the same

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не знам ова колку е леџит ама ајде да споделам:

Последните часови на Лампард во Челси:
- Го повикуваат Френк во 8 часот наутро и го повикуваат на состанок со управата
- Првпат на лична средба со Марина и Брус, Френк е информиран за раскинување на договор со него
- Информациите за протерувањето на Лампард се шират во медиумите пред да заврши оваа средба
- Петр Цеч подоцна одржува кратка средба со фудбалерите и ги доставува најновите информации
- Лампард немаше шанса да се збогува со фудбалерите
- Марина се сретна со играчи по тренингот и разговараше за моменталната ситуација. Пријавени и за назначувањето на Тушел

(преведено со фб транслејтор од азербејџански е, затоа има грешки :D)

Член од
26 август 2008
Мислења
745
Поени од реакции
543
Не сакав да пишам уште вчера, бидејќи бев многу нервозен и само ќе пишев глупости.
Станувам денес, уште сум нервозен. Вака женска да ми раскинеше немаше да се нервирам (хехе).
Му се врати на Лампард тоа што му го правеа на Андре Вилаш Боаш (или како и да се пишува). Тој, Дрогба, Тери и Чех го саботираа и на крај избркаа. Лампард требаше да биде паметен и да процени дека може да му се случи истото.
Според мене, Лампард ја направи најголемата грешка што не продолжи со давање клоци на дегени во екипата. Почна добро со Луиз и Вилијан, па и Дринквотер, и тука застна.
Дали не можеше да ги пушти некаде, дали немаше понуди, дали згреши, тоа уште не ни е јасно. Ама најверојатно никој не ги сака во свој тим Рудигер, Алонсо, Жоржињо, Кристијансен и Кепа.
Замисли од клан Лампард, Дрогба, Тери, Чех, Иванович да спаднеш на Рудигер, Алонсо, Жоржињо, Кепа. Класика Челзи бландер.
Една од причините била дека не ги бранел фудбалерите после лоши изданија. Па јас да сум на нивно место, после лош натпревар, се извинувам на соиграчите, спуштам глава и тренирам уште повеќе. Ебави селските играчи, примадони.
Rudiger_Hustle. ХХХХК ПУУУУУ, ебати глупердата! Ајде таму летај у друг клуб, и не замарај.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.076
Поени од реакции
2.025
Јас не знам за друг тим за кој има толку многу шпекулации дека соблекувалната му го врти грбот на тренерот како во Челси. Можеби и дека претежно пратам ПЛ.
Челзи да е со традиција. Но ова станува тренд кај фудбалерите Тотенхем со Покетино, Артета, па и Манчестер мислам дека имаше играчи што беа против Мурињо.
Така ќе е кога имаат астрономска вредност и плата која си ја земаат без обзир на се.
Многу полесно е да се смени тренер кој ќе чини некои си 10-15 мил од што да се сменат 3-4 фудбалери кои ќе чинат 150м.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Дечки не зезајте, смешно е да се збори за минирање од страна на Рудигер и Алонсо лол

Играчи што лесно се заменија

Тренер може да биде миниран од битни играчи.

Пример, Оле во Јунајтед може да биде миниран од Бруно, не може да биде миниран од Мата.
Клоп во Ливерпул може да биде миниран од Салах, не може да биде од Минамото.
И така натаму и така натаму.

Никакво влијание нити генијален фудбалски фактор не се фаци ко Рудигер.

....нели, АКО ова е вистина.

Лампард не го извади најдоброто од Челзи повеќе од една година. Затоа беше отпуштен.
А зошто не го извади? Пошто не е добар тренер.

Разликата меѓу Лампард и ..буквално било кој сериозен тренер ќе се примети следната сезона кога Вернер нема да игра лево крило цела година, нема да бркаме реми со мртви противнции, нема да кружиме против Вулфс, нема да се мачиме со ВБА и така натаму.

А исто така може и да ја видите разликата меѓу:

Првите 4 месеци на Лампард во Челзи.
Се остаснто од Лампард во Челзи.

Ќе приметите разлика.
Првиот го вади маскимумот.
Вториот е просек и под просек.

Лампард е виновен за тоа. За жал.

Тимов игра просечно и под просекот уште од Декември лани. Во ниту еден момент Челзи не се врати на таа форма од првите 4-5 месеци со Лампард.

Значи, статистички, дупло повеќе сме биле тапа наместо да не сме тапа.

Не е дека е глуп потегот, беше решавачка серијава бидејќи до тој момент некако беше:

4 месеци добра игра.
4 месеци просек.
4 месеци под просек.

Па ајде во декември го пробивме дното и...тоа е тоа.

И да, пред некој да го каже тоа.... мислам дека и на старт на сезоната не блескавме без разлика што имавме некоја серија без пораз благодарение на Лига Куп, ЛЕ тип на ЛШ противници, и екипи од средина и дното на табелата во ПЛ.

Што ќе донесе Тухел во Челзи?
Искуството и квалитетот што го немаше Лампард.

Благодарение на неискуството и неквалитетот на Лампард изгубивме...па вака, од прва може да се каже меѓу 7 и 9 бодови (па и отпаѓање од Лига Куп, ама тоа мање више)

И токму со подобар и поискусен тренер ќе ги имавме тие поени и сега ќе бевме на местото на Тотенхем.

Можеби на прва вака нема да ви делува некоја огромна разлика, ама во реалноста ќе се собираат повеќе бодови наместо со Лампард.

Ама секако...предоцна е за топ 4 според мене, другите екипи делуваат многу подобро а ние почнуваме од 0 и треба да бркаме огромна серија се до 38 коло, што не гледам како би се случило.

Новиот тренер (кој и да е, ете Тухел ваљда) ќе треба да се оцени следната сезона.

И да, ако за 365 дена новиот тренер е на десетто место и се јаде со Саутемптон и Вест Хем...треба да биде отпуштен.

Челзи порано цело време отпушташе тренери и брзаше во одлуките...ама наративот веќе не важи.

Мислам ајде, замислете утре мене да ме вработат за тренер, да бидам на последно место со овој тим после 9 кола...и да се вика "Ок е, ајде да не го отпуштиме, рано е, само 9 кола се, ако има 0 поени, ипак што ќе кажат на интернетот ако цело време отпуштаме тренери?"

Ако нешто не оди треба да се смени.
Не е ова истиот Челзи што отпушташе тренери ради реда.

Мурињо имаше лоши резултати.
Конте ја спука со управата - не беше отпуштен поради резултати.
Сари сакаше да си оди.
Лампард има лоши резултати.

Порано 99% од отпуштањата беа како во случајот со Конте со таа разлика што не ни имаше некое хардкор јавно спукување како тука, туку беше "Па шо знам...ај ќе го отпуштиме, не ми праи мерак овој"

Сега и не е баш така.

Ок, предолга порака, то е, јбг :D

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Не бре, нормално. Не е Рудигер причината за отказот или минирање на одредена група.
Поради минирање и тоа класично и тоа од најголем дел од играчи, беше избркан Мурињо вториот пат. Тоа беше јасно и видливо од голо око.

Збоеруваме дека такви карактери како Рудигер се штетни за секој тренер и средина и мора да се пресечат во корен.

Член од
26 август 2008
Мислења
745
Поени од реакции
543
Дечки не зезајте, смешно е да се збори за минирање од страна на Рудигер и Алонсо лол

Играчи што лесно се заменија

Тренер може да биде миниран од битни играчи.

Пример, Оле во Јунајтед може да биде миниран од Бруно, не може да биде миниран од Мата.
Клоп во Ливерпул може да биде миниран од Салах, не може да биде од Минамото.
И така натаму и така натаму.

Никакво влијание нити генијален фудбалски фактор не се фаци ко Рудигер.

....нели, АКО ова е вистина.

Лампард не го извади најдоброто од Челзи повеќе од една година. Затоа беше отпуштен.
А зошто не го извади? Пошто не е добар тренер.

Разликата меѓу Лампард и ..буквално било кој сериозен тренер ќе се примети следната сезона кога Вернер нема да игра лево крило цела година, нема да бркаме реми со мртви противнции, нема да кружиме против Вулфс, нема да се мачиме со ВБА и така натаму.

А исто така може и да ја видите разликата меѓу:

Првите 4 месеци на Лампард во Челзи.
Се остаснто од Лампард во Челзи.

Ќе приметите разлика.
Првиот го вади маскимумот.
Вториот е просек и под просек.

Лампард е виновен за тоа. За жал.

Тимов игра просечно и под просекот уште од Декември лани. Во ниту еден момент Челзи не се врати на таа форма од првите 4-5 месеци со Лампард.

Значи, статистички, дупло повеќе сме биле тапа наместо да не сме тапа.

Не е дека е глуп потегот, беше решавачка серијава бидејќи до тој момент некако беше:

4 месеци добра игра.
4 месеци просек.
4 месеци под просек.

Па ајде во декември го пробивме дното и...тоа е тоа.

И да, пред некој да го каже тоа.... мислам дека и на старт на сезоната не блескавме без разлика што имавме некоја серија без пораз благодарение на Лига Куп, ЛЕ тип на ЛШ противници, и екипи од средина и дното на табелата во ПЛ.

Што ќе донесе Тухел во Челзи?
Искуството и квалитетот што го немаше Лампард.

Благодарение на неискуството и неквалитетот на Лампард изгубивме...па вака, од прва може да се каже меѓу 7 и 9 бодови (па и отпаѓање од Лига Куп, ама тоа мање више)

И токму со подобар и поискусен тренер ќе ги имавме тие поени и сега ќе бевме на местото на Тотенхем.

Можеби на прва вака нема да ви делува некоја огромна разлика, ама во реалноста ќе се собираат повеќе бодови наместо со Лампард.

Ама секако...предоцна е за топ 4 според мене, другите екипи делуваат многу подобро а ние почнуваме од 0 и треба да бркаме огромна серија се до 38 коло, што не гледам како би се случило.

Новиот тренер (кој и да е, ете Тухел ваљда) ќе треба да се оцени следната сезона.

И да, ако за 365 дена новиот тренер е на десетто место и се јаде со Саутемптон и Вест Хем...треба да биде отпуштен.

Челзи порано цело време отпушташе тренери и брзаше во одлуките...ама наративот веќе не важи.

Мислам ајде, замислете утре мене да ме вработат за тренер, да бидам на последно место со овој тим после 9 кола...и да се вика "Ок е, ајде да не го отпуштиме, рано е, само 9 кола се, ако има 0 поени, ипак што ќе кажат на интернетот ако цело време отпуштаме тренери?"

Ако нешто не оди треба да се смени.
Не е ова истиот Челзи што отпушташе тренери ради реда.

Мурињо имаше лоши резултати.
Конте ја спука со управата - не беше отпуштен поради резултати.
Сари сакаше да си оди.
Лампард има лоши резултати.

Порано 99% од отпуштањата беа како во случајот со Конте со таа разлика што не ни имаше некое хардкор јавно спукување како тука, туку беше "Па шо знам...ај ќе го отпуштиме, не ми праи мерак овој"

Сега и не е баш така.

Ок, предолга порака, то е, јбг :D
Брат, не може Рудигер и Азпи да се караат и донесуваат на раб на тепачка.
Едниот е дропнат ради тоа што е тежок просек а другиот е дропнат ради Џејмс.
Не е логично и двајцата да одат кај управата?
Зошто само Азпи стои на страна на Лампард? Па и капитен е, а не игра.
Тежок канцер е Рудигер. Исто и за Алонсо случката со автобусот. Кепа тешко дно, се расправал со управата дека не е поддржан после ужасните игри.
Жоржињо сељакот со пеналите и странични/назад пуштени топки.
Вернер батакот со 100 промашени шанси.

Ај не ги бројам другите, ама Рудигер+Кристијансен глупаците директно не коштаат барем 5-6 бодови. Немам проверено точно, ама од тоа што се сеќавам, ради нивни грешки директно ни имаат скинато победи. Ако треба да проверам, сигурно ќе најдам повеќе.
Вернер што промаши оваа сезона, тоа може и Торес да му позавиди.

А и Ковачич на к да го ставам. Лани растур, оваа година требаше да се подигне на ниво погоре, он љут што не стартува. Гилмур за него е Фабрегас и Матич во едно.

Да беа по нормални играчите, да играа за клубот и тренерот место за себе, сигурно ќе бевме со +4 до +6 поени.

Сума сумарум, полесно е да се смени тренер, отколку да најдеш замени за 5 играчи што никој не сака да ги купи.

Најди ми клубови кои сега би ги купиле (Рудигер, Жоржињо, Кепа, Алонсо и Кристијансен), одма менам мислење. Па додај го и Ковачич.

Сигурен сум дека заборавам некој да спомнам.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Вака на прва, статистикава ништо не објаснува знаејќи ги лигите и тимовите :D Изгледа дека up to expectations со сите екипи бил :D

Не знам, немам некое мислење за Тухел, ете ипак лани финале на ЛШ имаше што е добро. Ќе видиме што да очекуваме, тотално clean state ќе има со фановите, ако е добар ќе го фалиме, ако не...јбг :D

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Да бе, Борусија втор тим после Баерн, ПСЖ апсолутен фаворит без конкуренција во Франција.
Со здравје да си го користите ама табелава баш ништо не кажува.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Официјално:

Слика нема, форумов е ретардиран.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.025
Поени од реакции
11.666
Искрено не знам што да мислам за Тухел, ниту ги имам гледано Дортмунд, ниту ПСЖ нешто премногу.

За Лампс имам слично мислење како @RATM некако. Легенда на клубот, има потенцијал да биде (многу) добар тренер, ама во моментов амбициите на Челси во оваа втора сезона како да беа преголем залак за него. Претходната сезона немаше скоро никаков притисок, трансфер бан, 6-7 млади играчи (дел од нив ќе останат костур на тимот за што мора да му се даде респект на Френки).

Можеби понатаму, некогаш. Сега се збори дека ќе иде во Селтик, директни дуели против Стиви Џи.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
И Тами и Абрахам на социјални мрежи јавно ги демантираа гласините за Рудигер.
Што е поука уште една за сите, да се земаат со резерва сите муабети на новинарите.

Тами вели дека Рудигер бил како постар брат, а Азпиликуета постираше фотографија заедничка со Рудигер и ја obasipase со сини срциња

Упс, carefreeyouth и Matt Law.

Kajgana Shop

На врв Bottom