Sigurno, namesto da se ostavi da raboti postojano barem na 18C setirana navecer.Vo 4 ja vkluci ....???
Nikako da se isklucuvaat klimite na vakvi niski temperaturi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sigurno, namesto da se ostavi da raboti postojano barem na 18C setirana navecer.Vo 4 ja vkluci ....???
Eh kolku ima sto pravat ukluci iskluci i posle ne im great klimite.Sigurno, namesto da se ostavi da raboti postojano barem na 18C setirana navecer.
Nikako da se isklucuvaat klimite na vakvi niski temperaturi.
doma.edu.mk
FORZA JUVENTUS!!!!!Па зошто си земал клима од 80бона? Ти си можел на фрижидерот и телевизорот да се грееш, чат-пат една светилка уклучи, и оп, ќе ти зажежи
Море Бајрам, НЕМОЈ ДА ИСКЛУЧВИШ КЛИМА НАВЕЧЕР!!!! Не е ова парно, па да прајш гимнастики вклучи тогаш, исклучи тогаш. Остај ја климата на раат, пред да легниш да спиеш два степени намали ја само и свиркај си.Да ве поздравам од Прилеп, утрово во 4 часот надворешна - 12
Вклучена Амбер 3 иполка, моментално надворешна е - 8. Сетирана на 23 степени, грее 25 квадрати низок плафон 2.20 м
Од 4 до 7.30 потрошила 4.7 kw.
Машала
![]()
![]()
![]()
Еве тоа што ветив пред некој ден....Утре-другиден повеќе... со табелка со све...
Епа зависи од јачина на издув во m3/h нели.... исто и од потрошната во даден момент, па да се знае со колкав COP колку топлина испорачува.Edno prasanje do zlatko, LN maksimum izduv 55C i vika dava 7kw, kolku dava Hansolot na Mitco so uzduv 66C?
Шо напрај бе брат бе. Алал да ти е. Браво.Еве тоа што ветив пред некој ден....
![]()
Mitsubishi LN35 MAX heating @ -7,5C fan 5/5(822m3/h) & ~3.2 COP
docs.google.com
Деновиве следува уште едно вака подугачко видевце снимено некни вечер на -10С надворешна.
И со тоа си викам комплетираме ривјув, пошо ко шо ми се гледа помина студот за годинава.
Освен ако не стегни пак... па да имам шанса за тест во домашни услови на -15С надворешна
Епа зависи од јачина на издув во m3/h нели.... исто и од потрошната во даден момент, па да се знае со колкав COP колку топлина испорачува.
Нека сними бар 15-20 мин видео па да пресметаме... шо викаш?
Ретко кој го интересира и оваа тема(наравно покрај сите останати срања што се случуваат секојдневно кај нас). И еден од најголемите криминали покрај приватизацијата,а аминуван и од СДСс и од Дпсмне каде поеднинци мрсно се опарија во овој "бомбона бизнис"!![]()
Милионери на наша сметка
Граѓаните на Македонија, на Србија и на Босна и Херцеговина, освен заедничкото минато во поранешна Југославија, ги врзува уште една приказна. Тие станаа жртви на силното енергетско лоби коешто, на почетокот на 21 век, прошверцува теза дека изградбата на мали хидроцентрали е идеален начин за...doma.edu.mk
![]()
Богами машала. Од графикот изгледа дека влечела добри 125W пред да започне да грее и да ја крени потрошувачката. Најверојатно се греачите на тацна и компресор. Плус прилично осцилира и до 1KW во текот на 10 минути.Да ве поздравам од Прилеп, утрово во 4 часот надворешна - 12
Вклучена Амбер 3 иполка, моментално надворешна е - 8. Сетирана на 23 степени, грее 25 квадрати низок плафон 2.20 м
Од 4 до 7.30 потрошила 4.7 kw.
Машала
![]()
![]()
![]()
Златко, секоја чест на трудот кој го вложи во документирањето на се.Еве тоа што ветив пред некој ден....
![]()
Mitsubishi LN35 MAX heating @ -7,5C fan 5/5(822m3/h) & ~3.2 COP
docs.google.com
Деновиве следува уште едно вака подугачко видевце снимено некни вечер на -10С надворешна.
И со тоа си викам комплетираме ривјув, пошо ко шо ми се гледа помина студот за годинава.
Освен ако не стегни пак... па да имам шанса за тест во домашни услови на -15С надворешна
Епа зависи од јачина на издув во m3/h нели.... исто и од потрошната во даден момент, па да се знае со колкав COP колку топлина испорачува.
Нека сними бар 15-20 мин видео па да пресметаме... шо викаш?
Petna, na klipon e -7,za koi -10 prashuvash?Богами машала. Од графикот изгледа дека влечела добри 125W пред да започне да грее и да ја крени потрошувачката. Најверојатно се греачите на тацна и компресор. Плус прилично осцилира и до 1KW во текот на 10 минути.
Златко, секоја чест на трудот кој го вложи во документирањето на се.
Сепак без да се налутиш, морам да те прашам дали некако не ти се сомнителни резултатите? LN35 на Еуровент на -10 има податокот за 3,6KW со COP од 2,7. Еве разбирам дека климата може да има резерва, но за очекување е дека при максимално оптеретување ќе има помал COP наместо поголем.
Greacot trosi 65w i 15w standBy vkupno 80w koga e - minus odnosno pod 0,kako se kaj nego 125...nejasno e no najgolem problem e sto ja iskucuva i normalno e da tera so 2000w! i ke pravi cesto defrosti....Богами машала. Од графикот изгледа дека влечела добри 125W пред да започне да грее и да ја крени потрошувачката. Најверојатно се греачите на тацна и компресор. Плус прилично осцилира и до 1KW во текот на 10 минути.
Сепак без да се налутиш, морам да те прашам дали некако не ти се сомнителни резултатите? LN35 на Еуровент на -10 има податокот за 3,6KW со COP од 2,7. Еве разбирам дека климата може да има резерва, но за очекување е дека при максимално оптеретување ќе има помал COP наместо поголем.
Nemoj taka, covekot se iznamacil, ti sega vaka iskacas so nekoi merki na Eurovent.Богами машала. Од графикот изгледа дека влечела добри 125W пред да започне да грее и да ја крени потрошувачката. Најверојатно се греачите на тацна и компресор. Плус прилично осцилира и до 1KW во текот на 10 минути.
Super potrosuvackaТосот од 18к. Затоплува 40м² со висина од 3м наместена на фан ауто и 26С просечна потрошувачка овие денови 1kw/саат