Ај цитирај ми каде сум кажал дека не смее да ја нарече било како! Знам дека си трол, ама дај намали со тролање!Ипси дефлектираш и избегнуваш, правиме муабет дали постојат некои ситуации во кои е оправдано она да биде наречена курва, односно еве неморална.
Значи она самата му кажала на Миле дека ќе биде верна, направиле договор небитно дали на нотар, му дала збор како и он нејзе.
Она го ИЗЛАЖАЛА, не го испочитувала договорот.
Миле ја нарекува КУРВА, а ти се појавуваш и викаш дека Миле не смее така да ја нарече.
Дали постои неморално однесување според вас?
Па ако некој влегува во заеднички живот за да не биде на улица, тогаш не му треба брак, му треба договор за издршка, нега на немоќно лице и слично.... Нема победно нешто за мене од тоа да се мажиш - жениш за да не си бил на улица.... Тоа е паразитско размислување и нема ништо со љубов....Мора да се регулира со документи за да се заштитиш кога привлечноста и љубовта ќе почнат да се менуваат, кога ќе ги снема...и оп, да не се најде некој на улица избркан.
Но, брачна заедница е друга тема.
Ма какво паразитско мислење, каде живееш, на друга планета?Ај цитирај ми каде сум кажал дека не смее да ја нарече било како! Знам дека си трол, ама дај намали со тролање!
Јас ако не сум јасен, незнам кој е. Убаво нагласив, кој што е во нечии меѓусебни односи е работа на тие луѓе, јас можам да зборувам за себе и за работи што мене ме тангираат, за други луѓе немам намера.
Па ако некој влегува во заеднички живот за да не биде на улица, тогаш не му треба брак, му треба договор за издршка, нега на немоќно лице и слично.... Нема победно нешто за мене од тоа да се мажиш - жениш за да не си бил на улица.... Тоа е паразитско размислување и нема ништо со љубов....
Па нема потреба што понатаму да дискутираме ако за тебе е нормално да мислиш дека љубовта треба да биде предмет на договори, преговори, сведоци, печати, домументи.... Ако за тебе е нормално да стапуваш во брак со намера тоа да ти биде гаранција за да не бидеш на улица и не гледаш тука паразитски модел на однесување и размислување, нема што да разговараме понатаму.Ма какво паразитско мислење, каде живееш, на друга планета?
Какви разводи има, какви кавги, какви трауми за деца....а сите се венчале од љубов, живееле во светот на бајките..
Што ти пречи договор, сведок? Тука не те разбирам?
Верувам дека постои македонски јазик.Која е разликата помеѓу "волја" и "воља"?Колку што знам имаме Љ во азбуката...у чему е проблемот прашува еден лаик?
Човек се менува, старее, се разболува, се менува со умот, му се суши мозокот....Да, јас сум за сигурност, гаранција..нема ништо лошо во тоа, полиса за осигурување, макар да во нашава држава побитно е да имаш јаки врски.Па нема потреба што понатаму да дискутираме ако за тебе е нормално да мислиш дека љубовта треба да биде предмет на договори, преговори, сведоци, печати, домументи.... Ако за тебе е нормално да стапуваш во брак со намера тоа да ти биде гаранција за да не бидеш на улица и не гледаш тука паразитски модел на однесување и размислување, нема што да разговараме понатаму.
Ипси кога некој дискутира на начин кој тебе лично не ти се допаѓа ти го нарекуваш трол. Фина тактикаАј цитирај ми каде сум кажал дека не смее да ја нарече било како! Знам дека си трол, ама дај намали со тролање!
Јас ако не сум јасен, незнам кој е. Убаво нагласив, кој што е во нечии меѓусебни односи е работа на тие луѓе, јас можам да зборувам за себе и за работи што мене ме тангираат, за други луѓе немам намера.
Па ако некој влегува во заеднички живот за да не биде на улица, тогаш не му треба брак, му треба договор за издршка, нега на немоќно лице и слично.... Нема победно нешто за мене од тоа да се мажиш - жениш за да не си бил на улица.... Тоа е паразитско размислување и нема ништо со љубов....
Yes you're right about the faith of the ordinary people,Зашто некои људи имат потребу да веруев у Бога (без разлику за коју религију стануе збор)? Можда затој што полко ги подносует свите удари кои ги задава живот. И тој на њима на едн начин кој им дава мир и спокој. А од другу страну постоив људи кои црпев инспирацију и наоѓав мир и спокој у нешто друго. Нема потребу од осудување на онија кои веруев и на онија кои не веруев. Свак за себе си знае како е најдобро. Овдеј збору за обичан народ. Попови, оџи и останато свештество не спаѓав у моју класификацију. Затој што они директно или индиректно имав материјалну корист од све тој. К'д ќе научимо дек не е наше право да осудујемо т'к ќе га достигнемо зенит и праву смислу на збор човек.
У струмичко по сеелта вик'т:Зашто некои људи имат потребу да веруев у Бога (без разлику за коју религију стануе збор)? Можда затој што полко ги подносует свите удари кои ги задава живот. И тој на њима на едн начин кој им дава мир и спокој. А од другу страну постоив људи кои црпев инспирацију и наоѓав мир и спокој у нешто друго. Нема потребу од осудување на онија кои веруев и на онија кои не веруев. Свак за себе си знае како е најдобро. Овдеј збору за обичан народ. Попови, оџи и останато свештество не спаѓав у моју класификацију. Затој што они директно или индиректно имав материјалну корист од све тој. К'д ќе научимо дек не е наше право да осудујемо т'к ќе га достигнемо зенит и праву смислу на збор човек.
Леле @pozdrav eden topol пак ќе ме вратиш на Телемата,а таман почнав да се христијанизирам.Да, јас сум за сигурност, гаранција..нема ништо лошо во тоа, полиса за осигурување,
Граѓански брак? Јас сум за тоа само ако има некоја придобивка чија основа е правниот закон на државата.
Јас не извртувам зборови на соговорникот, ај види што болдирав и најди го тој момент кога сум рекол такво нешто. Кога некој дискутира на таков начин, тогаш тоа е тролање.Ипси кога некој дискутира на начин кој тебе лично не ти се допаѓа ти го нарекуваш трол. Фина тактика
Види сабајле прво што те цитирав и што го поттикна моето прашање.
Не е муабетот паразитство, нека биде тоа и заедница која не се базира на потпишан папир... баш и за љубов правам муабет... туку дали има нешто како неморал во вашето учење.
Дали е Ок Миле да ја нарече Стојна КУРВА? Дали доколку тебе ти се деси Стојна моментот во животот ти би ја направил салатата и би го почастил комшијата со ракиичка.
Ја лично не би, бија отерал у три лепе пичке материне и би ја нарекол слободно КУРВА, бидејќи ме ИЗЛАЖАЛА.
Не одбегнувај, одговори конкретно.
No More Калап!
Како и да е,Мојот однос на интимен план не е репер за тоа каков треба да биде твојот и обратно.