Веганизам/Вегетаријанизам

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку не сум по смутито, дојдов за благото тука, Емилија ми правеше лиги на "Што јадете во моментов", па дојдов да ѕирнам нешто брзо и лесно за правење. Другите слабо рецепти. :(
Дали сакаш да ти преведам шо уствари ти кажа.. на мојот и на чиф кук јазикот :P

Инагу грешка си, не и придавам на храната толку значење како порано.

:sramezliv:

На ви.

Не клавам слики оти се сведват на веганизам ама еве ви уште еден вкусен десерт. Полејте со посно чоколадо растопено во кокосово масло. Thank me later.

Сега чекам на @EmilijaS повеќе отколку на @Anon

Одличен развој на настани.
:P
Знам, непланиран. :cautious:

Важно топката е спуштена. Сега полесно ќе се влече дебатата. Макар и во оваа насока. :love:

пи.ес. Нави, од словенската митологија, се мртовци односно лешови. Малку ладно ми врати. :place:

Знам, непланиран. :cautious:

Важно топката е спуштена. Сега полесно ќе се влече дебатата. Макар и во оваа насока. :love:

пи.ес. Нави, од словенската митологија, се мртовци односно лешови. Малку ладно ми врати. :place:
Во Зелда Нави е самовила, значи исполнува желби... сакаше благо... еве благо. Продолжете.

giphy.gif

Веќе ми се подналути. :(

Не сите самовили исполнуваат желби. :(
Фери годмадер исполнува... но замка беше тоа испровоцирано од кристализираниот мед.

Не би рекол дека се подналути ами чека сега да вратиш... ако може да предложам ... овошна салата?

Кога нема тема, тука ќе продолжам. Со Psyside за Нова година зборувавме (ПП) од етика, морал, логика до историја, поврзано со оваа тема.
Нема да споделувам информации од тој разговор, иако лично немам ништо против било кој да споделува мои разговори, но историски го опфативме периодот на СССР. Зборувавме за Вавилов. Интересен историски лик, руски агроном, ботаничар и генетичар. Не знам дали сте читале нешто за него, ама имал интересни идеи околу проблемот со решавање на светскиот проблем со гладта. Кога веќе го начнавте тоа прашање.

Инаку, се сеќавам дека бев можеби прва на факс и имаше некое студентско списание. Се обработуваше теза дека во Африка се користи само 1/3 од плодното земјиште, зборувам општо. Не знам колку таа теза е точна, но идеите можат да се движат и во таа насока. Сепак во цела Африка не владее само жешкиот топлински појас. :)
Македонија процентот е веројатно и помал од ова, ама еве слабо ви се оди на веганиве да работите земјоделие :D

Македонија процентот е веројатно и помал од ова, ама еве слабо ви се оди на веганиве да работите земјоделие :D
Хахаха "ние веганите". Само веганско благо бутам, тука сопира моето веганисување.

Не знам колкав е процентот тука, но и сточниот фонд опаѓа, тоа е факт. Луѓето немаат мотив да чуваат стока, а верувај дека вреди (барем овци)! Тешто се наоѓаат и овчари. Тоа за сточарството.
За земјоделството, кај нас лани немаше ништо. Точно дека за нас си одгледуваме кај викендицата, ама беше пепел сезона. Поисплатливо е да работиш на погон него на нива. :)

Туку Анон испадна ивл џинијс, намерно не отвори тема за да не избанираат сите овде.

Љубофффф

П.С. Зашто да си овчар или земјоделец кога можеш да си АјТи.

Хахаха "ние веганите". Само веганско благо бутам, тука сопира моето веганисување.

Не знам колкав е процентот тука, но и сточниот фонд опаѓа, тоа е факт. Луѓето немаат мотив да чуваат стока, а верувај дека вреди (барем овци)! Тешто се наоѓаат и овчари. Тоа за сточарството.
За земјоделството, кај нас лани немаше ништо. Точно дека за нас си одгледуваме кај викендицата, ама беше пепел сезона. Поисплатливо е да работиш на погон него на нива. :)
Заклучок, ќе бидиме гладни ко во Африка :D

Туку Анон испадна ивл џинијс, намерно не отвори тема за да не избанираат сите овде.
Љубофффф
Нема врска, имам обврси кажав, ќе отворам деновиве кај и да е. Не ми прајте притисок.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom