Vakov Cop takov Scop a so praime so Smkd posto neli japonskite stedat ama od koga ke se kupat da ne me svatite pogresno matematikava e sledna, izvadena e ucrown ide na druga lokacija a na nejzino mesto se stavi amber i prezadovlen sum kako i so predgodniot amber sto e staven na dolniot sprat od stanot. Modulacijata e od 550 do 650w prosek 580 do 615 se dvizi neka poraboti 24h i bash ke vidime kako vlece, gree soba od 30m2 neizolirana od site strani otvorena,na potkrovje od zgrada i so dupka za skali kade sto se povrzuva so dolniot sprat nema vrata, znaci ne me gree nikoj ima samo prozorci rehau geneo a nema izolacija samo gips karton i stiropor 3cm pa lamperija i krov posto ne e smenet uste krovot i momentalno e taka, i klimata si prede bez nikakov problem.
E sea da se vratam na Smkd ili cop-ot sto zadnive nekolku strani bese spomnuvan mnogu......
Amber i Ucrown = 90000den
Amber i Amber = 100000den
LN35 x2 = 160000den
Daisekai 9 x2 = 158000 neka e 160000 zaokruzeno
Veselata matematika e sledna 60000den ili 70000den razlika od kinez do japonec za dve klimi, 5 meseci vo godinata da se grejam od noemvri do mart i dvete klimi posto ne cinele ne bile ekonomicni kolku moze da lapaat struja mesecno poveke 1000 den....doagame do sledniov zaklucok
5meseci x 1000den = 5000den godisno odnosno jas ke sum na apsolutna nula posle 12 godini.......12godini toa e ko vo 2009 da sum gi kupil epa bi gi smenil kakvi i da bile dokolku bile kupeni vo 2009 odnosno treba da gi koristam dvete klimi segasni "Amber" do 2033
toa e za 60000den a za 70000den razlika Amber Ucrown do 2035godina ke treba da se koristat da ja vratam razlikata vo pari so japonskite.
Toa e toj muabet pomalce trosele a se bajagi poskapi i ne samo toa tuku bar cim se poskapi da se i pomokni ama ne se poslabi se na snaga vo dadena toplina sto e najsmesno plakas poveke da te gree poslabo i da koristis do 2033 ccccc
I za skepticite ako se malce 1000 den togas neka e razlikata 1500 den poveke vo struja 8 godini sto pak ne se malce gore dole 2029 na nula a 1500 denari razlika nema sansi da e ne se lazete posto koga ke fati stud nesto sitno se poekonomicni japoncite ne e 1kw razlika vo momentalna potrosuvacka.
I za kraj da ne ve boli glava od prostite matematiki pogore mene dvata ambera me fatija kako edno daisekai 9 13ka pisano e porano kako sto da ne digate panika za cena telekom poeni.....taka da drugari taka ide zborot jas do 2037godina sum raat "1000den razlika vo smetka za struja" za razlikata od kinez do japonec vo cena a vie tehsete se deka poekonomicni se, da se ama treba da se platat prvo......i dali ke ve zgrejat e znak prasanje, bar kaj mene neizolirana e zgradata....
p.s taze e 10 mesec 2020 proizvedena....