Треба ли научна поткрепа за да знаеш дека треба секој ден да пешачиш минимум 15 минути и да пиеш минимум 2 литри вода?Тоа го знам од лично искуство Него ме интересираше да не се од типот 10 000 чекори дневно, три литри вода и дрн дрн теории кои немаат ама баш никаква научна поткрепа.
Треба, ако не друго бар да си имаш направено еден систематски преглед, да знаеш што треба што не! 10 км или 15 минути како што викаш и по дома ќе направиш, што стоејќи што одејќи! Тоа со три литри вода е чиста глупост, посебно за повозрасни луѓе!Треба ли научна поткрепа за да знаеш дека треба секој ден да пешачиш минимум 15 минути и да пиеш минимум 2 литри вода?
Јас сум опкружен со такви, од тоалет мие раце и седнува да јадеРано наутро више јадам неголи пијам, најчесто бедови...
Не ти требаат чисти раце за бедови, да не речам јадови да ме сфати постара генерацијаЈас сум опкружен со такви, од тоалет мие раце и седнува да јаде
Знаеме е што е јад, отров во неколку словенски јазици И за бедови праиме по некоја аналогија од англиски, може сме стари, ама не сме толку аутНе ти требаат чисти раце за бедови, да не речам јадови да ме сфати постара генерација
Автоматски споено мислење:
И тоа јадовите не се за јадење ако така звучат
Не ни се сомневам.. Таа е аналогијата ваљда али овде на балканиве е никнато у сленг веч одамном.. Бед или бедак.. Или што би рекле паѓаш у бед/јадеш бед..Знаеме е што е јад, отров во неколку словенски јазици И за бедови праиме по некоја аналогија од англиски, може сме стари, ама не сме толку аут
Najverojatno. Tri litri voda, pola kilo vitamin C, 30 km pesacenje pri izgrejsonce, jajce od ednorog i uste nesto bese, ne mi teknuva vo momentot sto i ke zivees dodeka ne umris. Proverena rabota, 100 % sigurna.Тоа го знам од лично искуство Него ме интересираше да не се од типот 10 000 чекори дневно, три литри вода и дрн дрн теории кои немаат ама баш никаква научна поткрепа.
Не знам, јас се навикнав да пијам чаша вода во истиот момент коа ќе станам. Ако не се напијам иам некакво чудно чувство ко да ми фали нешто, споро ми е телото хаха не знам као да објаснам. Бљантаво ми е.Едно прашање до тие што пијат вода насабајле: Ви бара организмот или оти сте прочитале дека е здраво?
Мене ми бара од сабајле. Најчесто сум жеден после станување, мавам една чаша вода на екс и му седнувам на јадење. И после тоа едно кафе, да се испосерам асално.Едно прашање до тие што пијат вода насабајле: Ви бара организмот или оти сте прочитале дека е здраво?