Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
21 јануари 2020
Мислења
18
Поени од реакции
45
Zdravo na site, na 25. 11.2020 go zemav drzavjanstvoto vo bg ambasada vo Skopje i mi kazaa posle 1.5-2 meseci da vrtam vo Opstona Sredec da prasam dali mi se stignati dokumentite. Da prasam kako ide taa procedurata i od koga rabotat tamu i kontakti. Fala.

Член од
6 април 2017
Мислења
333
Поени од реакции
447
Zdravo na site, na 25. 11.2020 go zemav drzavjanstvoto vo bg ambasada vo Skopje i mi kazaa posle 1.5-2 meseci da vrtam vo Opstona Sredec da prasam dali mi se stignati dokumentite. Da prasam kako ide taa procedurata i od koga rabotat tamu i kontakti. Fala.
Тебе добро ти рекле, мене ми рекоа 3 до 4 месеци во битолски конзулат.
0035929484323 еве ти еден од броевите на кои последно им вртев и успеав да ги добијам.

Член од
16 јануари 2008
Мислења
45
Поени од реакции
98
Zdravo decki
Denes bev do bitola vo konzulat da podignam drzavjanstvo arno ama dodeka traele praznicive resile da go napravat ponedelnik kako neraboten den.
Najverojatno sekoj ponedelnik ke im bide neraboten
Kakva dupeska denes aj zdravo

Член од
13 август 2020
Мислења
239
Поени од реакции
216
zvoni im mart/ april kaj site e zakoceno a koga kje se javis kje ti kazat obadi se drugiot mesec itn do krajot na zivotot
Автоматски споено мислење:

Abe ne e spasen uste na drugar e ukazov

Sent from my iPhone using Tapatalk
da da znam deka e sleden

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
се надевам Август финална да го чистат месецов или почетокот на Февруари, јас денес точно 4 месеца откако сум на финална, а на задолжителна бев 18 месеци и 4 дена.
И јас сум исто со тебе, исти датум интервју, иста промена од задолжителна на финална.
Веќе 4 ти месец чекам на финална.

Член од
28 мај 2019
Мислења
135
Поени од реакции
212
MALA PROVOKACIJA OD MENE :) AJDE OK E... SITE SME ZA EDNO ISTO.... LUGE OD LICNO ISKUSTVO SAKAM DA VI KAZAM, SLUSAJTE SOVETI, ISKUSTVA, ANGAZIRAJTE SE I SPODELUVAJTE, EDNA RAKA LUGJE SME.... AMAN DOSTA VEKJE.... POMAGAJTE SE MEGJU SEBE... JBG... TAKVA SITUACIJA E SEGA.. POZDRAV DO SITE I SE NADEVAM DEKA ME RWZBIRATE :) @ Bigo is feeling Nostalgic......... Pozdrav do site usoeh ponatamu.... I.... Administracija raboti... Itn itn.... So novi pogodi vo novata Godina :)
Автоматски споено мислење:

@Bibo Ne bev aktiven mnogu.... Do kade Se so zadolzitelna stignati.... Koj mesec? Koj datum Intervju? Za prijatel prasuvam :)
Интервју јуни 2019 го чистат задолжителна-финална, еве денес имаше промена.

Член од
11 јануари 2021
Мислења
10
Поени од реакции
1
sto ponatamu?
  • С'вет'т по гражданство не е уважил молбата При изв'ршенија финален експертен преглед се установи, че не са приложени всички документи, удостоверјавашти наличието на поне един в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на чл. 6, ал. 1, т. 1 от Наредба № 1 от 19 февруари 1999 г. за прилагане на глава пета от Закона за б'лгарското гражданство.

Член од
28 мај 2019
Мислења
135
Поени од реакции
212
sto ponatamu?
  • С'вет'т по гражданство не е уважил молбата При изв'ршенија финален експертен преглед се установи, че не са приложени всички документи, удостоверјавашти наличието на поне един в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на чл. 6, ал. 1, т. 1 от Наредба № 1 от 19 февруари 1999 г. за прилагане на глава пета от Закона за б'лгарското гражданство.
Со какви документи беше, сега од почеток , како што гледаме од форумот

Kajgana Shop

На врв Bottom