Веганизам/Вегетаријанизам

B

Beginner

Гостин
@ПрофаундлиСтупид и @CoolIris продолжете си во пп, мислењата се избришани, затоа што не сме во забавиште.

А има некоја чудна страст меѓу вас, до месото ќе е.:icon_lol:
Не е лошо да ги избришеш од @мкд владе и бан гратис.
Никој никогаш не му префрлил за тоа што јаде ама битно дојде да ги навредува овде сите вегани и останатите членови. Мора да се признае и голем речник има од еден збор.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Не е лошо да ги избришеш од @мкд владе и бан гратис.
Никој никогаш не му префрлил за тоа што јаде ама битно дојде да ги навредува овде сите вегани и останатите членови. Мора да се признае и голем речник има од еден збор.
За овие имаше пријава, ги исчитав нив, сега до владе ќе стигнам.
Го размрдавте гурманско битно, па макар и на ваков начин. :))))

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.089
Ај пошто сакате скара многу, да ви каже чичо што е најбољи на скара. Тоа е вргањ, ставаш малку масло на угреана скара....гледаш добро да е со шпакла пројдена од гнасотиите скарата, па може и со кромида да се прочисти....добро е за очи иато така :D
Се става вргањот се врти два три пати и се сервира...најбољи скара. Јебеш прасе!
Nastrana prasecko, podobar vkus mi ima srndac ili soncarka. Neznam kako ja vikate lokalno. Vrganot mi e onaka tezok vkus. Soncarka e zakon i za skara i za vo tavce obarena pa prezla i jajce. Seto toa zalieno so sise vince za da lizga. Hmmm, pomina sezonata za soncarki, steta.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Мене дури ми е незгодно да ве банирам, онака баш незгодно. Возрасни луѓе во Гурманско катче со толку навреди и провокации, зарем до толку не можете цивилизирано?

Мислењата се избришани, се надевам сите.

Многу ниско, многу ...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Кога неможеш сам да си ги извојуваш битките....
Не се работи за битки, туку за моќта на аргументот. Секако дека има примери од историјата каде биле вршени експерименти над животни чисто ради шоу. Ама ако ние имаме одредени придобивки од одредени експерименти, секако дека и јас го оправдувам тоа. Читни само за слонот Топси!

Во секој пост имаш сексуална конотација, па и другарчето од Русија исто, дури и кога не е поврзано со темата! Нејзините аргументи се на место, една од ретките теми каде се согласуваме. Обично не излегувам од Политика, сем кога треба да си ги бранам другарите, ама тука нема што да се брани! Неколку пати пробав дискусијата да ја вратам на правите шини, ама не оди. Ќе продолжам да си барам рецепти пп, среќа има членови желни за дискусија на оваа тема. :)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Мене дури ми е незгодно да ве банирам, онака баш незгодно. Возрасни луѓе во Гурманско катче со толку навреди и провокации, зарем до толку не можете цивилизирано?

Многу ниско, многу ...
Имаш уште за бришење позади. Врати се на последните 2 страни се што е од мене избриши.
Се извинувам на офтопикот и сељачкото понашање мое. Едноставно не можам да одолеам на вакви искомплексирани ликови ко електричарот.

А може и бан да добијам, таман да одморам од Глупиот, многу раковиден член. Ќе го избегавам од сега дефинитивно.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Не се работи за битки, туку за моќта на аргументот. Секако дека има примери од историјата каде биле вршени експерименти над животни чисто ради шоу. Ама ако ние имаме одредени придобивки од одредени експерименти, секако дека и јас го оправдувам тоа. Читни само за слонот Топси!

Во секој пост имаш сексуална конотација, па и другарчето од Русија исто, дури и кога не е поврзано со темата! Нејзините аргументи се на место, една од ретките теми каде се согласуваме. Обично не излегувам од Политика, сем кога треба да си ги бранам другарите, ама тука нема што да се брани! Неколку пати пробав дискусијата да ја вратам на правите шини, ама не оди. Ќе продолжам да си барам рецепти пп, среќа има членови желни за дискусија на оваа тема. :)
Се работи за нешто друго, кругови на емпатија, секој има различен радиус, поврзано е и со развојна психологија. Расправата за моралните причини е банална, исто како атеист со верник. Нема тука аргументи Д, само испукување.

Сексуалната конотација е намерна, будистичка финта е... и не беше само со неа... шокирај го соговорникот, извади го од за него/неа очекуваниот тек на дискусија... па и ниво. Хеј Д... и така е банална расправата, ајмо рецепти... додека утре рон не ме прозве пак. :)

П.С. Евидентно будистичкото успева, Џонтра се откажува.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Се работи за нешто друго, кругови на емпатија, секој има различен радиус, поврзано е и со развојна психологија. Расправата за моралните причини е банална, исто како атеист со верник. Нема тука аргументи Д, само испукување.

Сексуалната конотација е намерна, будистичка финта е... и не беше само со неа... шокирај го соговорникот, извади го од за него/неа очекуваниот тек на дискусија... па и ниво. Хеј Д... и така е банална расправата, ајмо рецепти... додека утре рон не ме прозве пак. :)

П.С. Евидентно будистичкото успева, Џонтра се откажува.
Не ме фаќаш на емоции од старт да си кажам. Инаку зборувам за нивото на дискусија, од една страна имаш аргументи, макар и пристапот би нападен (како и да го перцепирате вие), а од друга страна реакции "хаха"! Ама ако сакаш испукување, пукај, макар и ниски удари. Тие ми се најслатки. :love:

Сексуалната конотација, до одреден степен, е во ред. Лично на одредените подфоруми немам против, ама тука кога читам од страна е малку невкусно. Додатно разговорите се шират и на други теми, што не е во ред. Тагни ги членовите, да имаат шанса да реагираат. Знам дека си паметен (ги следам пасивно дебатите во Религија), ама сепак треба да се припази на односот, посебно кон женско. Сега се поставувам малку сериозно, обично не сум таков, ама не ми се допаѓа дискусијава, макар била и најбанална.

пи.ес. Хехе, јас не се откажувам. :P
пи.ес.ес. Два пати влегувам да бранам различен другар. :P

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Не ме фаќаш на емоции од старт да си кажам. Инаку зборувам за нивото на дискусија, од една страна имаш аргументи, макар и пристапот би нападен (како и да го перцепирате вие), а од друга страна реакции "хаха"! Ама ако сакаш испукување, пукај, макар и ниски удари. Тие ми се најслатки. :love:

Сексуалната конотација, до одреден степен, е во ред. Лично на одредените подфоруми немам против, ама тука кога читам од страна е малку невкусно. Додатно разговорите се шират и на други теми, што не е во ред. Тагни ги членовите, да имаат шанса да реагираат. Знам дека си паметен (ги следам пасивно дебатите во Религија), ама сепак треба да се припази на односот, посебно кон женско. Сега се поставувам малку сериозно, обично не сум таков, ама не ми се допаѓа дискусијава, макар била и најбанална.

пи.ес. Хехе, јас не се откажувам. :P
пи.ес.ес. Два пати влегувам да бранам различен другар. :P
Гледам дека браниш другар, но ајде да се сложиме дека не се сложуваме. Те почитувам, гледам дека сакаш да си неутрален , и јас сум за д мидл патх, но ова не е дискусија, непочитувањето на конвенциите е дел од тактиката која евидентно работи.

Ќе те испочитувам, ќе дадам малку повеќе од себе да не бидам толку екстремен со нејзе бидејќи е како што викаш женско, но те молам олесни ми и пренеси и да има малку повеќе почит кон оваа категорија на граѓани.

C

CoolIris

Гостин

Многу ниско, многу ...
Ако сексуално вознемирување е дозволено на темава, банирај ме слободно.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Гледам дека браниш другар, но ајде да се сложиме дека не се сложуваме. Те почитувам, гледам дека сакаш да си неутрален , и јас сум за д мидл патх, но ова не е дискусија, непочитувањето на конвенциите е дел од тактиката која евидентно работи.

Ќе те испочитувам, ќе дадам малку повеќе од себе да не бидам толку екстремен со нејзе бидејќи е како што викаш женско, но те молам олесни ми и пренеси и да има малку повеќе почит кон оваа категорија на граѓани.
Секако дека сум неутрален и гледам да балансирам. Кога не провоцирате (а никој мене не ме провоцира) и јас не провоцирам. Барам и рецепти, не дека знам да готвам. Зборував само за начинот на комуникација...

Првично дојдов ради рецептите, откако ги видов вафлите посакав да си купам едно машинче за вафли. Ми се допаѓаат и купечките, ама има машина и за 1.800! Барем брз доручек и/или вечера, боље него нудлите.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Секако дека сум неутрален и гледам да балансирам. Кога не провоцирате (а никој мене не ме провоцира) и јас не провоцирам. Барам и рецепти, не дека знам да готвам. Зборував само за начинот на комуникација...

Првично дојдов ради рецептите, откако ги видов вафлите посакав да си купам едно машинче за вафли. Ми се допаѓаат и купечките, ама има машина и за 1.800! Барем брз доручек и/или вечера, боље него нудлите.
Но да бидеме искрени, најмалку овде идат за рецепти а најмногу за подбивање со овој начин на живот, па и поглед на свет.

Се разбираме Д, но се работи за различни пристапи во комуникација и реакции на соговорник.. да не се повторувам.

Што мислиш дали е она сексуално вознемирена или его вознемирена, па мораше да и врати на КафеДел... ? Ова е последно ветувам :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Животот не е бајка. А и не сме хипици. :(
Ја сум, за другите не знам. Сум знаел да бидам груб, идиот и т.н. Ама не е битно, никад не сум бил хејтер, што значи сум хипик :smirce::smirce::smirce::smirce::smirce::smirce::smirce:

Kajgana Shop

На врв Bottom