Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Ако си албанец, немаш девојка, имаш грда фаца, крив нос викаш може да не ти дозволат да влезеш во кафана и никому ништо?
Не сум запознаен, дали кај кафаните за лгбти не може стрејт да влегува, или и спротивно?
И црнците така не ги прифаќаа во кафана заради истата причина, ќе им ги избркат муштериите.
Тачно Пуњо и жениве не ги пуштаа заради истата причина.

Ако има државна и законска компензација за загубите во локалот, тогаш Ок! А се додека е оставено на преживување, секој ќе си го менаџира преживувањето на свој начин.
Не се прашуваш етички ли е дека јас не можам да си купам пиво во радиус од 10 км? Ако сакате соживот морате да ги поштувате и нашите потеби, не да се вадите на исламски закони, не сме ние С.Арабија! Абе во Шипковица во кафич пиво има, во Батинци нема :facepalm:
Некои потурчени овде, се прават поголеми турци од турците!
Не би било етички тебе воопшто во продавница да не те прифаќаат, што ќе продаде во продавница тоа е негова работа.

Се жалите на селекции во каурски кафичи.......ајде обратна ситуација!
Селекции во албански локали.....како оди тоа.
На еден каур му било мерак да оди на чај и донер во Арачиново. Каурот прво не може да влезе во Арачиново (и слични села), евентуално некое чудо да се случи и да замислиме дека влегол во селото. Навратил во првата чаиџилница и што му се случило? Го примиле, го послужиле чај или не?
Па мајку му стара.....сите знаеме каде смее каур да шета и да остане жив и здрав, а каде не.

Последно уредено:
Ако си албанец, немаш девојка, имаш грда фаца, крив нос викаш може да не ти дозволат да влезеш во кафана и никому ништо?

ако сопственикот што јаде леб од тоа оцени дека не може, тогаш не може. Неговиот џеб страда од одлуките што ги носи и нормално е да бира клиентела и комбинации од клиентела што ќе му го максимизира профитот. Пет пендраци се добар бизнис модел единствено за чајџилница и кладилница. За кафич и диско, тоа е смрт.

Не сум запознаен, дали кај кафаните за лгбти не може стрејт да влегува, или и спротивно?
тие работи си имаат тенденција сами да си се регулираат. Ноќниот живот во основа е бизнис на секс и потрага по секс. Нема аир за педерот во стрејт локал, ни за тебе во геј-локал. Никој никому ништо не брани, едноставно пазарот си се регулира сам.

И црнците така не ги прифаќаа во кафана заради истата причина, ќе им ги избркат муштериите.

Да се поштедиме од овие патетики ако може. Никакви црнци ни Евреи не сте, колку и да сакате тој филм да си го продавате .

ако сопственикот што јаде леб од тоа оцени дека не може, тогаш не може. Неговиот џеб страда од одлуките што ги носи и нормално е да бира клиентела и комбинации од клиентела што ќе му го максимизира профитот. Пет пендраци се добар бизнис модел единствено за чајџилница и кладилница. За кафич и диско, тоа е смрт.

тие работи си имаат тенденција сами да си се регулираат. Ноќниот живот во основа е бизнис на секс и потрага по секс. Нема аир за педерот во стрејт локал, ни за тебе во геј-локал. Никој никому ништо не брани, едноставно пазарот си се регулира сам.

Да се поштедиме од овие патетики ако може. Никакви црнци ни Евреи не сте, колку и да сакате тој филм да си го продавате .
Мене никогаш не ми се десело во Куманово, а сум влегол и со другари, иако сум слушал порано имало примери каде ги вратиле, секако не само затоа што биле албанци, туку дека само дечки биле.
Разбирам дека и сопственикот сака да ја заштити заработката ама за мене не ми изгледа етички на врата да се вратат, не би се чувствувал добро во таква позиција никако.
Автоматски споено мислење:

Не го пуштиле у кафиќ, а оној за некој рекол ш-птар.

Додека ваму глави ќе сече на цел аутобус оти биле неверници и у киселина ќе ги става....
Не знам како уште си ставаш работи во вага, некој скор си држиш, уствари знам зошто ама ај.
Разликата е во тоа што ниту еден албанец тука не ги одбрани тие верниците од автобусот, а од другата страна сите станавте адвокати, и без размислување завземавте страна.

За да не останат должни на комшиите од Битола изгледа било тоа во Прилеп ...Така се гради соживотот
Оти не сакаш да споделиш превод за дискриминацијата во Прилеп? Дури и на албански најубаво те замолив :(

Оваа ти е маана кога си мнозинство :D ...ама за 30-40 години, децата ќе ти зборат албански ;)

Не, не е маана. Тоа беше контра провокација до тебе, да ти каже дека си Албанец, што живее во Македонија, учи, пишува и говори на македонски јазик! Само не го сфати! Нит не занима, нит имаме желба да дознаеме што мамлазат тие арнаути сè додека има вакви ко тебе што читаат, учат и пишуваат на македонски јазик во Македонија, а се Албанци! До тогаш биди здрав, жив и сонувај будно, па ќе правиме муабет, само веројатно ќе се сменат и правилата на форумов до тогаш, па нема да можеш да пишуваш од швицарска.

Пс. Ќе викате тогаш летив на кров! https://youtu.be/0V2JUIpuN3A

Последно уредено:
Не, не е маана. Тоа беше контра провокација до тебе, да ти каже дека си Албанец, што живее во Македонија, учи, пишува и говори на македонски јазик! Само не го сфати! Нит не занима, нит имаме желба да дознаеме што мамлазат тие арнаути сè додека има вакви ко тебе што читаат, учат и пишуваат на македонски јазик во Македонија, а се Албанци! До тогаш биди здрав, жив и сонувај будно, па ќе правиме муабет, само веројатно ќе се сменат и правилата на форумов до тогаш, па нема да можеш да пишуваш од швицарска.

Пс. Ќе викате тогаш летив на кров! https://youtu.be/0V2JUIpuN3A
:love: .... за татковината со љубов ( од Шфицарска)

За да не останат должни на комшиите од Битола изгледа било тоа во Прилеп ...Така се гради соживотот

За ДУИ ќе гласам ако најголемиот проблем што каурите го трпат од шиптaрите е тоа што не ги пуштаат во чајџилница или што не им продаваат зелки на Битпазар.

Оваа ти е маана кога си мнозинство :D ...ама за 30-40 години, децата ќе ти зборат албански ;)
Ова поштуем. Фер коментар. А не вртење и изигравање Мајка Тереза.
Да се знае дека македонците за 30-40год ќе зборат албански, дали од потреба, асимилирани или према закон... небитно.

Патем јако ми е ова долгорочно размислување. Каде бе ние немаме визија за 2 год унапред. Они имаат идеали за 50-100 год. 2 генерации фрлаш за 3 да просперира. Завчера што зборев за затворање капитал овде.... Може тоа е таа колективна жртва која се прави и по која се познати албанците. Се дупел, се чеперел по скелиња копал канали во Швицарска и наместо да се изнаужива по одмори, тој купува нива/куќа од македонец. За него не значи тоа ништо, протрачено време и пари али жртвата која ја дал е од бенефит за албанскиот сон кој нема да стане јаве за него, можеби не и за децата негови. Али внуците со сигурност ќе газат по постулатите кој овие ги поставиле 50-60год. уназад.

тркалото се врти...само тоа ќе кажам
Да тркалото се врти, они ги колеа нашите предци во западна Македонија пред 150 години, денеска не колат и до главниот град. Во иднина ќе не колат насекаде. Тркалото се врти само на нивна страна а ние не учиме од грешките низ историјата.

Да тркалото се врти, они ги колеа нашите предци во западна Македонија пред 150 години, денеска не колат и до главниот град. Во иднина ќе не колат насекаде. Тркалото се врти само на нивна страна а ние не учиме од грешките низ историјата.

Ја користат разделеноста меѓу нас, инаку да бевме обединети како народ оддамна ќе беше ова прашање решено.
Само не можам да разберам уште што треба да направат за да се освестиме.

Сега сме на дното и ќе бидеме таму уште некое време, но има трошка надеж во мене дека околностите ќе тргнат во наша полза.
Подостоинствени сме од нив, огромен дел од Македонците издржаа 500 години и не сменија верата, за разлика од некој друг народ.

Можеби попусто се лажам, времето ќе покаже.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom