Веганизам/Вегетаријанизам

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
ги рани со храна за кучиња која содржи месо или пак со ефтини виршли, пилешки џигер и посебна салама. Чисто се сомневам дека кучињата и мачињата и се вегани на Емилија, тоа се двојните стандарфи на веганите.
Мачките се карнивори. *shrugs*
Ама те молам, ни на душман паштета и посебна салама не би дала. Ију.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.141
Поени од реакции
42.879
со што ќе ги раниш кога ќе нема ефтина паштета по дуќаните, ќе ги тераш глувци да фаќаат?:icon_lol:

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
со што ќе ги раниш кога ќе нема ефтина паштета по дуќаните, ќе ги тераш глувци да фаќаат?:icon_lol:
Во тема која е за рецепти нема да длабам шо јадат моите животни. Ако мислиш дека му давам паштета или ги терам да ловат глувци, ваљда проектираш. :ROFLMAO: Пошто мене то не би ми текнало.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.141
Поени од реакции
42.879
Во тема која е за рецепти нема да длабам шо јадат моите животни. Ако мислиш дека му давам паштета или ги терам да ловат глувци, ваљда проектираш. :ROFLMAO: Пошто мене то не би ми текнало.
све вие све промашени, ве пере у мозокот мас медијата од уса

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Плаче пола македонска нација што од деца сме пораснале на овие работи, пошо биле најевтини за нашите.

Ију.

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Плаче пола македонска нација што од деца сме пораснале на овие работи, пошо биле најевтини за нашите.

Ију.
Лмао ок

И понатаму стојам дека на милениците то не би дала. Е са ако проектираш, то е веќе друга работа. Не сум заинтересирана да слушам. :love:

C

CoolIris

Гостин
Па тоа е иронијата на животот.

1. Не јадете месо од морални и етички причини, а кога ќе ви се каже дека ако не сме ние, животните меѓу себе ќе се изедат, вие превртувате очи.

2. Тие што сме имале домашни миленичиња, лицемерни сме биле кон животните. Ама вие дома имате цвеќиња цвеќарница да отворите гарант - лицемерни сте кон растенијата.

3. Чекате вакцина за Ковид 19 (која патем ја тестираат прво на животни).

4. Секој ден пиете по некое апченце. Бруфени, парацетамоли, антибиотици (кои исто така се тестирани на животни).

5. Кремчиња и други козметички препарати кои исто така се тестирани на животни.

6. Ако забележите глушец дома, одма мачорот на помош, ко демек глувците не се животни?!

:toe:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Лмао ок

И понатаму стојам дека на милениците то не би дала. Е са ако проектираш, то е веќе друга работа. Не сум заинтересирана да слушам. :love:
Дамблдор: (шепка) Многу си драматична. :D

Мојата стока ја држевме на леб и млеко. Јадеше 3 леба на ден и се направи 80-90 кила. Можело и без месо. А на мачката и давам храна за мачки, малку е разгалена. :cautious:

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Дамблдор: (шепка) Многу си драматична.
Јбг. :ROFLMAO:

Темата миленици е многу, многу опсежна и со провокаторски прашања не можи да се опфати и зато не планирам на ова тема да длабам натаму. Ако земиш миленик мораш да го чуваш. Стоката не знам шо ти беше :ROFLMAO: и можда можи така да преживеј. Пак ќе речам она од погоре, мачките се карнивори. Имаат сериозни последици по здравје ако се хранат грешна диета. Нешто како муабетот со лавот шо е на секоја втора страна. Зошто наивно е да се мисли дека преку ден ја решив судбината на милениците за кои душа давам. Ама провокатори ќе провоцираат. :ROFLMAO:

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Полека ме убедувате месце да пробам, посебно @Ron Burgundy многу јако ни ги лепка, сватив и од докторката колку сум лицемерен, и од лавот погоре дека право мушко сам лови, ми се појави јак крејвинг за месо и одлучифф да го приготвам подебелото ми куче, оно најмного ми троши за паштети и виршли....Рецептот и слики ќе приложам у темата за месождери.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Јбг. :ROFLMAO:

Темата миленици е многу, многу опсежна и со провокаторски прашања не можи да се опфати и зато не планирам на ова тема да длабам натаму. Ако земиш миленик мораш да го чуваш. Стоката не знам шо ти беше :ROFLMAO: и можда можи така да преживеј. Пак ќе речам она од погоре, мачките се карнивори. Имаат сериозни последици по здравје ако се хранат грешна диета. Нешто како муабетот со лавот шо е на секоја втора страна. Зошто наивно е да се мисли дека преку ден ја решив судбината на милениците за кои душа давам. Ама провокатори ќе провоцираат. :ROFLMAO:
За она *шепка* те закачам. :smirce:

Стоката беше една тешка џукела (куче) што неколку пати ми рипна. Уште имам трауми. :noze: Не провоцирам, немам намера тоа да го правам, само стоката генерално не јадеше месо. Дури и му пикавме и варени компири што ќе останеа. Секако добиваше и по некоја коска, ама 90% од исхраната му беше леб и млеко. :D

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Еј, што напори дадов, колку се пцуев сам себе затоа што немав храброст, се осеќав глупо едноставно кажано. И конечно собрав сила и се решив, тешко се справувам уште да постигнам. Не е лесно у свет у кој се е извитоперено да функционираш како треба....

Ја барем и додека јадев месо сам се пцуев за тоа какво ѓубре сум.....
Господ нека ви е напомош на паметот што го носите, озбилно.

Kajgana Shop

На врв Bottom