Веганизам/Вегетаријанизам

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
12.621
@Kitsune redno vrme e da ti kaze nekoj.

-Vodno ne e divina.
Зависи за кого како, позади објективноста во сенка владее субјективноста.
На пример охридското секогаш ми беше езеро се додека еднаш не се запливав доволно далеку за на враќање да ми се види како море и борба за гол живот ради избегавање кардио на сметка на цигари и алкохол и сл.
Арно што не ме нападнаа грчевите што пливаат во длабокото.

K

Kitsune

Гостин
@Kitsune redno vrme e da ti kaze nekoj.

-Vodno ne e divina.
Нигде не го спомнав Водно. Сосема друго зборам. Ај може ќе ти текне.

Зборот ми беше за оние од ФБ што ги спомна, што го дрват постојано, луѓето кои се против борби со кучиња, и традиоционалниот масакар на китови на Фарските Острови. Ама нека дојдат на твое место па да ги видиме тогаш.

Како знаеш дека си го допрел дното? треба во "дивина" беспотребно да убиваш и мачиш невини животни за да се осеќаш маженствено, за тебе и оној "chad - от" од карнивор темата, тешко дека има спас.
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Ајдееее, сум мачел животни, сум се осеќал маженствено со тоа. Толку глупости се изнатреска во постов. 1001 ноќ да те оправам малку ќе ми е.

Последно уредено:
K

Kitsune

Гостин
E kazi de, eve ne mi teknuva.
Kaj zivees?
У град живеам. Ама кога имам активности надвор од она што го нарекуваме цивилизација и јас и остатокот од тимот сме препуштени сами на себе. А бидејќи не сакаме да се молиме на Господ или некој друг бог за да ни спушти храна од небо се снаоѓаме сами.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.363
Поени од реакции
30.764
У град живеам. Ама кога имам активности надвор од она што го нарекуваме цивилизација и јас и остатокот од тимот сме препуштени сами на себе. А бидејќи не сакаме да се молиме на Господ или некој друг бог за да ни спушти храна од небо се снаоѓаме сами.
U volci li si?

K

Kitsune

Гостин
Тоа не можам да кажам што сум. А и ќе отидеме офф топик.

Поентата ми е, да не се летате толку многу да ги осудувате другите (не велам дека ти лично осудуваш). Едно време и јас така мислев како вас, изигравав вегетаријанец. Јадев г**на за другите. Тоа траеше до секундата кога сфатив дека на секое дрво не растат банани.

Немам ништо против веганите, не ве осудувам. Ама не досаѓајте и вие.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Зборот ми беше за оние од ФБ што ги спомна, што го дрват постојано, луѓето кои се против борби со кучиња, и традиоционалниот масакар на китови на Фарските Острови. Ама нека дојдат на твое место па да ги видиме тогаш.

Како знаеш дека си го допрел дното? треба во "дивина" беспотребно да убиваш и мачиш невини животни за да се осеќаш маженствено, за тебе и оној "chad - от" од карнивор темата, тешко дека има спас.
Од борбата со кучиња немаме есап, пак тањирот ни е празен, а од китовите уште побетер далеку сме да пробаме од мевцето.

Од тие што конзумираат месо прашање дали 5% имаат шанса да пробаат дивеч, остатокот е: салами, колбаси, пилешко и чат пат бишенце.
Гоедско и јагнешко пошо се скапи просечен граѓанин си ги приуштува од празник на празник :D

Рачунај колку крвави цвеклото дури ти го парчосуваш :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.778
Поени од реакции
115.715
Помина низ газа блендираната смеса?

Ова е скоро исто со инструкциите од @chef_cook шо ми даде, само за индиски орев. Да не мислиш заборајв, ќе напрам, само мрза сум. :ROFLMAO:
Имам едно прашање до тебе, дали чуваш домашно милениче?

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Ouch, that was fast. :D
Со што ги храниш ако не е тајна? Не е провокација само прашувам. :)
Вистина брзо, само шо влегов видов нотификација. :ROFLMAO: Се што му е потребно јадат, пошто чим сум се нафатила да ги чувам, ќе имат се шо ќе им треба и ми се приоритет.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.778
Поени од реакции
115.715
Вистина брзо, само шо влегов видов нотификација. :ROFLMAO: Се што му е потребно јадат, пошто чим сум се нафатила да ги чувам, ќе имат се шо ќе им треба и ми се приоритет.
Мошне концизен одговор морам да признаам. Ок нема везе, поштуем. :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.141
Поени од реакции
42.880
ги рани со храна за кучиња која содржи месо или пак со ефтини виршли, пилешки џигер и посебна салама. Чисто се сомневам дека кучињата и мачињата и се вегани на Емилија, тоа се двојните стандарфи на веганите.

Kajgana Shop

На врв Bottom