Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Ваквите примери како момциве не се показател за односот меѓу албанците и македонците, нема смисла да има ваква делба, делбата треба да е насилниците вс нормалните граѓани.
Автоматски споено мислење:

И јас мислам така, ама мислев дека мислењето кое го цитирав асоцира дека албанците би имале поголема одговорност.

Сериозно ова ме прашуваш?
На секое вакво мислење ми е мерак да ве "удрам" по нос. Експерт си за да ги извртеш работите и да ја избегнеш големата слика. Тука воопшто и нема насилство, тука како што видов јас никој не настрада како што било тоа во минатото. Тука е најстрашно тоа што го кажаа овие двајца. Дури и учтиви беа, со госпожо и се обрати. Тука се става граница помеѓу нас, тука излегува на површина сето она што јас и неколку го зборуваат на форумот.

Тука се гледа поделбата која сакате да ја направите, фашизмот и омразата која ви тлее, тие се верници а ние неверници. Проблемот е што овие се само двајца од многуте млади Албанци муслимани, проблемот е што за "мир во куќа" овие се дигнаа до степен што ова е нормално, барем за оној кој разбира до каде е нашето опшество и каква иднина има.

Овие се однесуваат вака затоа што не функсионираат институциите, неговиот брат или братучед во Швајцарија никогаш нема да смее ова да го направи.

Функционираат само што утредента одма има протести за нивна поддршка и во интерес на соживотот и по интервенција на Аљи се ослободуваат.

Не ги разбирам со ова ние сме верници а вие не. Ние ли ја продадовме верата за кило урда пред 100 год? Ако е некој каур тука тоа сигурно не се Македонците. Неандерталци.

На секое вакво мислење ми е мерак да ве "удрам" по нос. Експерт си за да ги извртеш работите и да ја избегнеш големата слика. Тука воопшто и нема насилство, тука како што видов јас никој не настрада како што било тоа во минатото. Тука е најстрашно тоа што го кажаа овие двајца. Дури и учтиви беа, со госпожо и се обрати. Тука се става граница помеѓу нас, тука излегува на површина сето она што јас и неколку го зборуваат на форумот.

Тука се гледа поделбата која сакате да ја направите, фашизмот и омразата која ви тлее, тие се верници а ние неверници. Проблемот е што овие се само двајца од многуте млади Албанци муслимани, проблемот е што за "мир во куќа" овие се дигнаа до степен што ова е нормално, барем за оној кој разбира до каде е нашето опшество и каква иднина има.
И што е големата слика? Нам албанците ни треба радикалниот ислам за да просперираме? Да станеме радикални иако цел свет е против тоа, конкретно Европа и Америка кои придонесоа све за албанците?

Функционираат само што утредента одма има протести за нивна поддршка и во интерес на соживотот и по интервенција на Аљи се ослободуваат.
Протести имаше кога се затвораа невини или кога народот мислеше дека се невини, за криминалци и убијци никогаш не е протестирано.

И што е големата слика? Нам албанците ни треба радикалниот ислам за да просперираме? Да станеме радикални иако цел свет е против тоа, конкретно Европа и Америка кои придонесоа све за албанците?
Ми е гајле мене што ви треба вас, јас гледам општо што се случува со муслиманите во Македонија. Овие како шо гледам не се ни цигани, ни турчаци, ни па босанчероси, туку од твојот сој.

На сосема погрешна страна и го поставуваш ова прашање.
На твојата екипа треба да и го поставиш.

Ми е гајле мене што ви треба вас, јас гледам општо што се случува со муслиманите во Македонија. Овие како шо гледам не се ни цигани, ни турчаци, ни па босанчероси, туку од твојот сој.
Сите процеси се објаснуваат најубаво кога гледаме кој што добива или губи.

И ја не би реагирал уопште. Без разлику дали сам Албанац, Македонац, Курдистанац или не знам ја што. За овој си има полиција и она треба да си гу брка работу. Нема ја да изигравам полицајац, за тој кој носи маску. А не полицајци гу ишчашија гузицу по кафичи и бензинске пумпе. Од другу страну од куде знаеш с'с какву будалу си имаш работу. Ќе изедеш ќутек за нешто што не е твоја работа.

На сосема погрешна страна и го поставуваш ова прашање.
На твојата екипа треба да и го поставиш.
Ако гледаме така твоја екипа не ги затвора тие главите вехабистички оџи кои проповедаат радикален ислам, но ги затвора младите сиромашни албанци со брада за дневно политички поени.

Сите процеси се објаснуваат најубаво кога гледаме кој што добива или губи.
Во која смисла?
На Косово кој доби а кој изгуби?

Зависи како гледаш.
Ураниумот го лапнаа сите, канцерот исто. А инаку Албанците добија држава, Србите живеат во енклави.

Не ги разбирам со ова ние сме верници а вие не. Ние ли ја продадовме верата за кило урда пред 100 год? Ако е некој каур тука тоа сигурно не се Македонците. Неандерталци.

Овие потурчени чеченци мислат ќе играат к*р со нација што издржала 500 години под турско, за тие години имаме создадено таков генетски материјал за преживување и инает у нас што ќе земам за право да кажам дека заедно со Србите, Грците и Бугарите сме убедливо најиздржливите у свет.

У меѓувреме Мехмед од Анатолија ги носел дивјациве од Кавказ и му ги ебел на puno бабите. Овие у бусот мислат дека со таква деформирана фаца, нос у аут и зелкаста коцка глава кога ќе подвикнат малку сите ќе паднат во транс. Племе.

Ако гледаме така твоја екипа не ги затвора тие главите вехабистички оџи кои проповедаат радикален ислам, но ги затвора младите сиромашни албанци со брада за дневно политички поени.

Заменик министер МВР - Назим Буши
Финансиска полиција - Арафат Муареми, заменик Деари

Имате кадар на важни позици, бујрум почнете со чистење на дилери/криминалци/вехабии за да не ве ставаме повеќето во ист кош

Заменик министер МВР - Назим Буши
Финансиска полиција - Арафат Муареми, заменик Деари

Имате кадар на важни позици, бујрум почнете со чистење на дилери/криминалци/вехабии за да не ве ставаме повеќето во ист кош
Да, знам дека овие сигурно земаат плата.

Да, знам дека овие сигурно земаат плата.

Значи вие сакате само да лапате пари и користите бенефиции а друг да ги завршува валканите работи ?
За да не испадне дека Албанци апсат Албанци, харам е тоа ќаурска работа..

Значи вие сакате само да лапате пари и користите бенефиции а друг да ги завршува валканите работи ?
За да не испадне дека Албанци апсат Албанци, харам е тоа ќаурска работа..

Па зашто они барав високе функције. Па за да си ги штитив криминалци, а не да ги затворив. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom