Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Среќен Божиќ на сите!
Гледам карма-каша па станало тука...
@korka друже ако можеш да плаќаш ич не се мисли,стај си котел на плин и уживај!
...И сите останати,убави празници се, уживајте :angel:
Убави празници.Фала за одговорот.Така и мислев ама гледам има тука доста што се одбираат па викам ќе каже некој некое мислење.Карма каша е ако има повеќе мешани работи.Тука освен клима не прочитав на едно 1500 страни.Се клима па клима.Абе нели климиве ги измислија за ладење а не само да се грееме.Има еден куп начини на греење.Никој не даде друго мислење освен клима.Клима ваква те наква.Се никакви.Абе да ме лади ми треба климава.Да грее да ама да и мерам колку ми троши а пак ќе плаќам е до таму не одам.Не викам треба да се гледа да се заштеди ама ќе јадеме по кафанине и ќе правиме Са Са Са и ќе џускаме а ќе ја гледам климана.Ќе ти се намочам у климата.Ваму софри се прават и после ќе се испосереме и отиде се а ваму ќе и мерам.Мерете сечете.

Убави празници.Фала за одговорот.Така и мислев ама гледам има тука доста што се одбираат па викам ќе каже некој некое мислење.Карма каша е ако има повеќе мешани работи.Тука освен клима не прочитав на едно 1500 страни.Се клима па клима.Абе нели климиве ги измислија за ладење а не само да се грееме.Има еден куп начини на греење.Никој не даде друго мислење освен клима.Клима ваква те наква.Се никакви.Абе да ме лади ми треба климава.Да грее да ама да и мерам колку ми троши а пак ќе плаќам е до таму не одам.Не викам треба да се гледа да се заштеди ама ќе јадеме по кафанине и ќе правиме Са Са Са и ќе џускаме а ќе ја гледам климана.Ќе ти се намочам у климата.Ваму софри се прават и после ќе се испосереме и отиде се а ваму ќе и мерам.Мерете сечете.

Толку многу мислења за клими има бидејќи е сепак моментално најевтино греење во државичкава. Според сите услови каде што немаме ниту централно парно греење, освен во некои делови на Скопје, ниту греење на гас, дрвата се скапи освен ако не се крадени, останати инвестиции како топлински пумпи ретко кој може да си ги дозволи, па затоа е вака.

Најголем процент колку што забележувам се бара уред за греење до 35м2 што може да го покрие послаба 5.5 клима во ценовен ранг 30000 - 40000 доколку е неизолиран простор или во сличен ценовен ранг појака 3.5 клима со подобра изолација.

Е сеа тука има многу препродавачи па нормално е да бараат влакно во јајцето и да ги вртат работите во нивна полза, пример доколку некој ти препорача 5.5 клима тие ќе ти кажат како таа клима ќе ти прави урагани дома и да си земеш од нивната 3.5 за само 2000 денари повеќе која има 7 брзини на далечинско.

Доколку успееш да разграничиш кој е топ шоп на темата а кој кажува реални искуства, ќе си поминеш многу подобро и без нервози.

Sto brend da zemam za 20 kvadrati do 32 000 den
Не можам нништо конкретно да ти препорачам. Знам човек што зеде Даикин, добро му работи. 40 000 со монтажа му излезе. Од климите на Грее има многу незадоволни, а професионалниот однос им е за никаде. Додека да ја продадат навистина се услужни (макар што лажат на големо), потоа ако се јават проблеми го игнорираат корисникот. Монтерите им са НУЛА, сервисот не доаѓа да констатира во што е проблемот.

ПС
За да видиш кои се ботовите на Грее, погледај кој става дислајкови на моите пораки. Не им се допаѓа вистината, а должност им е да навлекуваат нови корисници.

Темава е ко некое секташко дувло.
Таа тема ти е како состојбата во Конфедерацијата за време на Граѓанската војна во САД. Имаш се', поштен свет, црнци, дворски шутови, робовладетели, банди кои хараат неказниво на темата а се во блиски односи со владата. Неколку локални шерифи, слободни стрелци , па имаш таму линчувања, среќа што е виртуелно друштво инаку и силувања и грабежи би имало :sramezliv:

Ti rekov deka od "strucnjakov Palancanski" nema nikakov sovet ili preporaka.
Prasaj za sovet luge koi znaat da ti kazat.
Pisi im vo poraka, od ovakvi ne ocekuvaj nisto poveke od seir.
Автоматски споено мислење:

Не можам нништо конкретно да ти препорачам. Знам човек што зеде Даикин, добро му работи. 40 000 со монтажа му излезе. Од климите на Грее има многу незадоволни, а професионалниот однос им е за никаде. Додека да ја продадат навистина се услужни (макар што лажат на големо), потоа ако се јават проблеми го игнорираат корисникот. Монтерите им са НУЛА, сервисот не доаѓа да констатира во што е проблемот.

ПС
За да видиш кои се ботовите на Грее, погледај кој става дислајкови на моите пораки. Не им се допаѓа вистината, а должност им е да навлекуваат нови корисници.
A za dislajkovite, tvojot dislajk na cestitka, samo ja pokazuva tvojata nekultura.

Ti rekov deka od "strucnjakov Palancanski" nema nikakov sovet ili preporaka.
Prasaj za sovet luge koi znaat da ti kazat.
Pisi im vo poraka, od ovakvi ne ocekuvaj nisto poveke od seir.

A za dislajkovite, tvojot dislajk na cestitka, samo ja pokazuva tvojata nekultura.
Треба да праша луѓе кои знаат да кажат, ама не луѓе кои ЛАЖАТ. Модулација на 200 вати, а во пракса 800 вати. Тоа е совет од луѓе кои „знаат да кажат“. Подобро речено совет од МАНИПУЛАТОРИ! Совет од луѓе спремни да протурат било што, само да продадат клима повеќе.

А за дислајковите изгледа уште не си се расонил или те држи греаната од синоќа. Каде виде дислајк на честитка? Ајде прво измиј се, можеби ќе ти се поправи видот.

Ај Среќни Празници и од мене :)
Гледам машала... весело тргнала дискусијава годинава
По некои мои пресметки (за просторот кој јас го греам) разликата во цената (од поефтина кинеска до поскапа јапонска) би ја надохнадил за пар години (3-5) зависно од температурите во зимите. Наредните 10 години (колку шпто е предвиден работниот век на квалитетен клима уред) треба да придонесат за квалитетна заштеда на сметки за струја.
Комфорот и премиум искуството се гратис ;)

Staj de vo zagradata i deka si turil hansol vo 13m2 realni, na visina od 1.9-2.0m, use malce ponisko i moze i kako parapetna da go vrzes, koj grafici koj merenja gi prais, klimava aj ako ne staj ja vo golubarnik pa meri... Bidi malce objektiven, aj staj go mitsuto tamu pa meri.

Gream 45 kvadrati so hansol, denje nokje 24 stepeni, lani za dekemvri, januar, fevruar 1180 kw, i ajde kazi kolku ke potrosi tvojto japance tuka i deka za 3-5 godini ke vratelo razlikata?

Attachments

• IMG_20200229_225737.jpg
    IMG_20200229_225737.jpg
    1,2 MB · Прегледи: 22
Треба да праша луѓе кои знаат да кажат, ама не луѓе кои ЛАЖАТ. Модулација на 200 вати, а во пракса 800 вати. Тоа е совет од луѓе кои „знаат да кажат“. Подобро речено совет од МАНИПУЛАТОРИ! Совет од луѓе спремни да протурат било што, само да продадат клима повеќе.

А за дислајковите изгледа уште не си се расонил или те држи греаната од синоќа. Каде виде дислајк на честитка? Ајде прво измиј се, можеби ќе ти се поправи видот.
Odi na 2654 stranica i vidi deka si stavil dislajk na cestitka.
Kakov lazov.

Odi na 2654 stranica i vidi deka si stavil dislajk na cestitka.
Kakov lazov.
Точно. Тој дислајк е затоа што се јавува само за промоција, кога треба да се решаваат практичните проблеми го нема (ве нема) никаде, нема одговор ни на прашање во приватна порака. Тој дислајк е затоа што сте ЛАЖОВИ, МАНИПУЛАТОРИ, ПРЕВАРАНТИ.

Точно. Тој дислајк е затоа што се јавува само за промоција, кога треба да се решаваат практичните проблеми го нема (ве нема) никаде, нема одговор ни на прашање во приватна порака. Тој дислајк е затоа што сте ЛАЖОВИ, МАНИПУЛАТОРИ, ПРЕВАРАНТИ.
Toa e cestitka, ne promocija, LAZOVU.

Toa e cestitka, ne promocija, LAZOVU.
Точно така. Од тој профил молчите како риби. Додека да го навлечете потенцијалниот корисник да купи клима одговарате на пораки, потоа кога ќе се јават проблеми, игнорирате. Бидејќи друг пат од тој профил не се јавувате нема потреба ни да ми честитате. Едноставно не ми треба ниту ми се допаѓа таква честитка.

Abe normalno e na 10 stepeni nadvoresna mraz da faka i difrosti da prai? Se raboti za onie dupli nadvoresna so stub vnatresna, aux

So imas ti problem so gree Amber...????imas nesto si ja videl si ja slusnal si se greel 2/3dena pa da kazuvas...??si videl potrosna ..???
Nekolku dena covek nee tuka i odma sto ke vidi 10 strani xxx gluposti duri nepodnoslivo za citajne...
Ako ne ti cini gree so komentiras...pisuvaj tamu za toa sto imas spodeluvaj neka si citaat clenovite ...so ne zamaras so demagogii od vakov/onakov fakultet/inzijneri bla//bla.....
Ako tie za nekoe infoo za 11mesec potroseni 250kw za 12,mesec 350kw jas sum prezadovolen ... Podesena 24°denski /21° na vecer
Pa sega presmetaj kolku/sto/kako.....i ne ne trujaj site ostavine malce praznici se..!!!
За гл.пав како тебе се глупости Али овде беше се со факти и докази и логика која ти очигледно не ја поседуваш

Defakto nesto druze imas labav lem vo glavata pa pojma nemas sto pisuvas....750w pri odrzuvajne....???pa kako e toa mozno ....ajde podeli 250kw,na 30denovi pa na 24h i presmetaj kolku e.,potoa podeli 350kw na 31den pa na 24h i smetaj imas calkulator na telefonot.....i pisi mi pak deka odrzuvalo so 750w ok...???moze...??
Za 11mesec idi 350w prosek na/h za 12mesec 470w/h kako gi najde tie tvoi watazi :(
Се гледа сеа кој навредува ама ти имаш пречки во мен.алниот р.звој оти јас зборувам од видеото на уоотобе и се гледа а вие тресете зелени без никаква логика бедни и за жалење сте

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom