D
Deleted member 12196
Гостин
Подалеку од нив и нивните ботови на форумов.ne ste za gree ?
Подалеку од нив и нивните ботови на форумов.ne ste za gree ?
Sto brend da zemam za 20 kvadrati do 32 000 denПодалеку од нив и нивните ботови на форумов.
Bas ke ja proveram smetkata civa e.
Sega strucnjakov ke ti kaze.Sto brend da zemam za 20 kvadrati do 32 000 den
Лош тајминг за совет си одбрал бидејќи во моментов има спрдачење и тролање на кинески клими.Инаку секако кинез ќе биде до 500€ и ќе ти заврши работа во 20 квадрати.Sto brend da zemam za 20 kvadrati do 32 000 den
I za toj model od hisense sum najmnogu povejke detali ako mozi falaЛош тајминг за совет си одбрал бидејќи во моментов има спрдачење и тролање на кинески клими.Инаку секако кинез ќе биде до 500€ и ќе ти заврши работа во 20 квадрати.
Јас лично би гледал Gree lomo lclh ако го има,Haier Tundra па и Vivaks Aeri. Од сите овие клими има многу задоволни корисници тука на форумов и пошироко.Скоро земав за мои блиски Hisense TQ35xeoeg која мене ми остави супер впечаток и тука имам пишувано за неа бидејќи е нов модел.
Најефтино како инвестиција би ти било да ставиш по еден инвертер во дневните на секој спрат а радијаторите да ги палиш од 16ч и натака...уштеда во гориво за радијаторите би имал 30% до 50%.Само се препукувате кој повеќе знае.За многу години да се празниците.Дали има некој што да ми препорача или да ме посоветува што да одберам за греење.Имам парно наместено во цела куќа.Радијатори и цел систем.Уште котел ми фали.Имам еден на гас само треба да ги сменам тоа дизни ли како ги викаат бидејќи се на метан а кај нас нема метан туку само плин.Не знам што да ставам како котел,дали гас/плин да го ставам тој со една цистерна од неколку тона надвор во дворот и да ми ја дополнуваат со плин или да ставам пелети или дрво.Околу 70м2 ми е спрат плус поткровје плус скалата некој 30м2 да ја ставам или да заокружам на 200м2.Имам ставено само по една клима и тоа од ефтините за да се ладам летно време ама изгледа слаби ми се од 3,5кW и се мислам да ставам уште по една или па да ја сменам со 5ка или 7ца за да можам и да се пригревам кога нема да имам потреба од парното.Куќата е со сендвич зидови плус камена волна на среде и плус фасада стиропор изолирана.Што би ми рекле вака што би било најдобро да направам.
Топ е климата, зимај.Gree FAIRY LCLH GWH12ACC-K6DNA1D ovaj model go gledav
Vie zadovolni steТоп е климата, зимај.
Drugar jas isto sum vo stan bez fasada samo pvc i 35m2 gream, po potreba koga e ladno otvaram vrati za spalnite. Inace imam DAIKIN SENSIRA FTXF50A modulira odlicno i ekonomicno. Konstantno i tocno do stepen odrzavat temperatura i sum prezadovolen. Ti ja preporacuvam istata ili Toshiba shorai edge ras16 i tuka nemas utka. PozdravKoj klimi imaat dobra modulacija? Oti gledam Gree i Midea na ladenje si se ok a na greenje pravat pali gasi kako on/off klima pa zatoa sakam da zemam nesto drugo, se raboti za prostor od 35m2 vo stan nema fasada i izolacija, ima pvc prozorci. Fala odnapred
Ok За климиве.Да ја сменам климава што ја имам или да ставам уште една инвертер??Една дневна имам голема некој 70м2 со трапезарија и кујна а другиот спрат ми се спални.А за парново??Јас сум лаик затоа прашувам.Радијаториве морам да ги средам.Се ми е средено до котел ама котел немамНајефтино како инвестиција би ти било да ставиш по еден инвертер во дневните на секој спрат а радијаторите да ги палиш од 16ч и натака...уштеда во гориво за радијаторите би имал 30% до 50%.
Prvo kaza deka 70m2 ti e sprat a ne 70m2 dnevna...ako imas plan od objektot ili skica nacrtaj da vidime za sto se raboti.Околу 70м2 ми е спрат плус поткровје плус скалата некој 30м2 да ја ставам или да заокружам на 200м2.
дневна имам голема некој 70м2 со трапезарија и кујна а другиот спрат ми се спални.
Лично јас ја немам, али имам искуства од блиски што се ептен задоволни.Vie zadovolni ste
епа спрат де.Само едниот спрат ми се 3 спални со една клима во ходникот а другиот ми е само дневна кујна и трапезарија.Немам нацрт.Поткровје ми е.Изолирано и тоа солидно со 14ка изолација камена волна од најдобрата и плус имам и фолија ставено и после е гипс картон.Во м3 ако го ставам би требало да е 130м3 простор отворен.Имам висина од 2,7м средина и на крајот паѓа до 1,3м и една клима 3,5kW Ме дува како вентилатор.Згрешив кога ја ставав ама гледај ваму да не даваш толку повеќе пари и на крај ќе излезе да доставам уште една изгледа.Prvo kaza deka 70m2 ti e sprat a ne 70m2 dnevna...ako imas plan od objektot ili skica nacrtaj da vidime za sto se raboti.
1.Midea MT-12N8D6-I / MT-12N8D6-OЛично јас ја немам, али имам искуства од блиски што се ептен задоволни.
Нормално има и постојат подобри клими али ако буџетот ти е до 30 бона земај ја и не се мисли.