Најекономично греење и ладење

Член од
20 декември 2020
Мислења
124
Поени од реакции
147
Баш ми е гајле за вашите клими или за било кој бренд на клими само сакав да ја размрдам атмосферата на форумов и да не се потресувате толку за климиве како демек клима и мерач во раце и ништо друго искрено ве жалам или фазонот имам грее и мора да е добра како овој зборува вака,
Можам да ги разберам само овие што продаваат клими за нивните манипулации а другите ве жалам
Ај пријатно и имајте среќни празници и опростете ако ве навредив при некоја моја конверзација

Член од
29 август 2008
Мислења
5.806
Поени од реакции
4.248
Pa otvori prozor ic nema da ti gasi. Oflele kakov lik
Slusaj.....da nense sekiras koj/sto pravi(ako pocnuvas so direktni navredi vskov/takov i jas imam sto da kazam...ama nese spustam ispod 0) ..teraj si tvoeto magare ...ako imas nesto spodeli ako ne nense mesaj dzabe...
Автоматски споено мислење:

Баш ми е гајле за вашите клими или за било кој бренд на клими само сакав да ја размрдам атмосферата на форумов и да не се потресувате толку за климиве како демек клима и мерач во раце и ништо друго искрено ве жалам или фазонот имам грее и мора да е добра како овој зборува вака,
Можам да ги разберам само овие што продаваат клими за нивните манипулации а другите ве жалам
Ај пријатно и имајте среќни празници и опростете ако ве навредив при некоја моја конверзација
I mene bas mie gajle za tvojata klima (kako bese fujitsu.?ako imas nesto za nea spodeli da znaeme site)...tuka razvivate diskusija bezvezna,bez argumenti samo na rekla-kazala i ocekuvate nekoj sto toa go ima da vi veruva.?.

D

Deleted member 12196

Гостин
Па и U-Crown со мантажа 80000 и одржување за десет години ке биде 110000 и ке плакаш струја на сметка како за трактор
Извини ама тракторот на нафта работи... :)
Proveri si MANIPULANTU, U-Crown bese 39990.
Site zemaa togas, prezadovolni, za taa cena BINGO fatija.
Не, не се презадоволни сите. Мислам на корисниците, продавачите знам дека се презадоволни.
Кое е прашањето? Ако е за цената на Краун, 40 000 беше 3,5-ката, плус 80€ монтажа. Зборувам за стариот модел на Р410 фреон. За продолжување на гаранција 800 денари плус ДДВ.

Член од
30 ноември 2019
Мислења
258
Поени од реакции
465
Извини ама тракторот на нафта работи... :)
Не, не се презадоволни сите. Мислам на корисниците, продавачите знам дека се презадоволни.
Кое е прашањето? Ако е за цената на Краун, 40 000 беше 3,5-ката, плус 80€ монтажа. Зборувам за стариот модел на Р410 фреон. За продолжување на гаранција 800 денари плус ДДВ.
Toa dali e ubavina ili ne e.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.691
Поени од реакции
5.421
Kolku godini sakas garancija, tolku ke si platis.
Teshiba sto ne dadat takva opcija...trta.. zatoa

Mozes i "U-Crown"
Да расчистиме Грее дава една година гаранција. После тоа ти продава осигурување (кое и немораш да го плаќаш). Разликата е дали ти ќе се молиш да не се расипе и ќе штедиш 1000ка годишно, или Грее ќе лапа 1000ка секоја година од тебе и ќе се моли да не ти се заебе.
Не идам на скупи работи ќе се задржам на електроника и со приближна цена како и климиве (општо сите брендови). Си видел ти некој друг производител да има за телефон или компјутер ваква „гаранција“ како Грее ако платиш добро ако не јбг не одговараме ние?
Ova e isto ko da reces tie sho nemaat budzet neka kupuvaat defekni I rasipani proizvodi.
Па и немааш некој избор кога си лимитиран со буџетот до 40000 денари (не дека за 41 ќе земеш авион ама сепак), за тие пари од она што го гледам на пазарот во мкд нема што многу да се бира. Со тоа што јас би идел на она што ми дава најповолни услови како монтажа гаранција па и зашто да не еуровент ако има некоја
Defakto nesto druze imas labav lem vo glavata pa pojma nemas sto pisuvas....750w pri odrzuvajne....???pa kako e toa mozno ....ajde podeli 250kw,na 30denovi pa na 24h i presmetaj kolku e.,potoa podeli 350kw na 31den pa na 24h i smetaj imas calkulator na telefonot.....i pisi mi pak deka odrzuvalo so 750w ok...???moze...??
Za 11mesec idi 350w prosek na/h za 12mesec 470w/h kako gi najde tie tvoi watazi :(
Не е он професор па математики да прави :)
Epa pola saat duva pola odmara
Тие се специјални клими за во реонот на водно само, зашто таму кога работи жичарата нема струја за климите (спот д сарказам)

Член од
6 јануари 2021
Мислења
12
Поени од реакции
4
Predlog klima za 20 kvadrati so odlicna izolacija do 32 000 den fala mnogu

Ajde eve go posledniot den od mesec Dekemvri pa da si ja kazeme potrosuvackata za ovoj mesec spored meracot postaven i resetiran na 1 dekemvri a eve denes e 31 znaci tocno za 31 den klimata Invertor Nemesis Pro 7kw zagreva prostor od 80 kvadrata kade sto vo dnevnata od 50 kvadrata odrzuva 24-25 stepena a vo dvete detskite sobi okolu 21 stepen.
Meracot go slikav sabajleto pred da odam na rabota i si raboti klimava so 917w a potrosila 3052 denari za tocno 31 den.
Neka vi e srekna novata 2021 godina i narednata so poveke sreka i uspesi so vasive klimi.
kako model na klima imate?

Убавина е за продавачите. И за монтерите. Со еден потпис илјадарка в џебот. А тоа што климата не работи како треба, баш ги заболе.
ne ste za gree ?

Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.094
Gree FAIRY LCLH GWH12ACC-K6DNA1D ovaj model go gledav
Poveli na temata, cela nauka e toa so klimive