Treba B1 sertifikat za citanje, pisuvanje,zboruvanje,razbiranje angliski od ovlasten test centar od home office. Isklucok na ova e ako doagjas od zemja kade se zboruva angliski(primer amerika, avstralija..) , ili ako imas zavrseno fakultet u Anglija i imas diploma.
Duri i da zboruvas perfektno angliski, bez oficijalen dokument koj e priznat od Home office ne mozes da apliciras.
Ja sum 10 godini vo Anglija, imam zavrseno level 6 Diploma u Anglija koja ja ucev na angliski ali ne e od koledz ili univerzitet, i pak morav da si platam £150 za 5 minuti da zboram so nekoj za da mi dadat sertifikat bidejki mi trebase za da moze da podnesam dokumenti za drzavjanstvo.
Eve za povekje info za vizi, jazik, familija vidi na linkov.
Apply for a Skilled Worker visa (formerly a Tier 2 General work visa) if you’ve been offered a skilled job with a UK employer - eligibility, fees, documents, extend, switch or update, bring your partner and children, taking on additional work.
www.gov.uk
Zosto se predomisluvas? Mozebi i podobro si napravil sto si ja izbral Holandija. I ja bi Holandija, Avstrija ili Germanija, ali me mrzi da ucam jazik na stari godini haha.