Растителните стероли од зелениот зеленчук всушност помагаат во превенција на зголемен холестерол.Спанаќ во комбинација со целер и морков е една од препорачани комбинации против холестерол...
Desperate times call for desperate measures...сигурно си се прашал зошто сите овие срања се случуваат овде на планетава. Последно е со вирусов, и си викаш какви се тие џукели што си играат курташак со човештвото. Има некои што се толку изгубени у време и простор и не можат да поверуваат дека такво нешто некој може да ни прави. Тие се тие мевце што си мезат додека секоја теорија на заговор им е начин да се насмејат денеска. Се е тоа поврзано, ги гледам конекциите, многу е едноставно. Не е дека сум просветлен, туку најверојатно лесно ги приметувам патерните. И кога сум јадел месо сум се пцуел секој ден, барав оправдувања дека демек тешко ќе се прахранувам.За толку просветлен човек како не гледаш колку е ароганта изјавата...
Со многу од ова се согласувам. Поентата ми е дека етичкиот проблем е во индустријата, капиталистичкиот и профитерски начин на работење. Секоја индустрија функционира така не само месната. Дали јас како повремен консумент на хамбургер сум помалку просветлен од тебе и вајс верса. Тоа ми е муабетот.Desperate times call for desperate measures...сигурно си се прашал зошто сите овие срања се случуваат овде на планетава. Последно е со вирусов, и си викаш какви се тие џукели што си играат курташак со човештвото. Има некои што се толку изгубени у време и простор и не можат да поверуваат дека такво нешто некој може да ни прави. Тие се тие мевце што си мезат додека секоја теорија на заговор им е начин да се насмејат денеска. Се е тоа поврзано, ги гледам конекциите, многу е едноставно. Не е дека сум просветлен, туку најверојатно лесно ги приметувам патерните. И кога сум јадел месо сум се пцуел секој ден, барав оправдувања дека демек тешко ќе се прахранувам.
Не очекувај некој да биде фин со тебе ако ти не си фин со другите(тука не се само луѓето)!!!!!
Тој некој може да биде се и свашта, универзумов, животот и т.н.
Сакаат тоа да го поправат со чување на животни дома, демек ете се грижат за живиот свет. Уствари тоа е тој синдром на војска што го нарекувам. Некој те ебел тебе па сега ти гуштерите нови ќе ги ебеш, ќе наплатиш за се што ти се случило, иако тие џомби уживаат негде.
Ова со чување животни е рефлексија на односот спрема нас, освен што не колат по некад и не чуваат....не е се така црно.
Арогантно е да, не со цел да заебам некого.....сите други овде што пишуваат против јадење на место со љубов го прават тоа, ја со ароганција....не дека не ги сакам луѓето.
Ако 99.9% од луѓето се месождери тогаш проблемот е во целото човештво, месната индустрија ќе пропадне ако е обратно.Со многу од ова се согласувам. Поентата ми е дека етичкиот проблем е во индустријата, капиталистичкиот и профитерски начин на работење. Секоја индустрија функционира така не само месната. Дали јас како повремен консумент на хамбургер сум помалку просветлен од тебе и вајс верса. Тоа ми е муабетот.
Кај и јас најдов со глава у ѕид. За некој што тврди дека лесно препознава шеми патерни ти бега големата слика. Ти фалаат променливи во равенката.Ако 99.9% од луѓето се месождери тогаш проблемот е во целото човештво, месната индустрија ќе пропадне ако е обратно.
Иначе секогаш ќе има конфликт у тебе ако јадеш месо...секое твое поголемо разбирање на работите ќе резултира со поголемо страдање. Сам ќе се јадеш, нема да можеш да се трпиш....така да просветлувањето нема врска со јадење хамбургер, туку јадењето хамбургер има врска со просветлувањето
Што ти е поентата?Кај и јас најдов со глава у ѕид. За некој што тврди дека лесно препознава шеми патерни ти бега големата слика. Ти фалаат променливи во равенката.
Додека владее перцепцијата дека "народот владее", народот ќе биде манипулиран.Што ти е поентата?
Дека народот го манипулираат?
Ако платиш пари на терористичка организација да убие човек, кој е кривецот?Со многу од ова се согласувам. Поентата ми е дека етичкиот проблем е во индустријата, капиталистичкиот и профитерски начин на работење. Секоја индустрија функционира така не само месната. Дали јас како повремен консумент на хамбургер сум помалку просветлен од тебе и вајс верса. Тоа ми е муабетот.
Некои го викаат тероризам некои борба за ослободување. Секој стап два крајаАко платиш пари на терористичка организација да убие човек, кој е кривецот?
Јас ке продолжам повремено да ги тероризирам сендвичарите и со тоа да учествувам во радикалните герила тактики против кравите, говедата и свињитеПоентата ми е дека сите сме една иста стока. Апсурдно е да тврдиш дека ако не јадеш месо си поголема стока од мене и кој било друг. А за манипулација ја имало и ке ја има ирелевантно од начинот на исхрана
Автоматски споено мислење:
Некои го викаат тероризам некои борба за ослободување. Секој стап два краја
Пример беше, а поентата ќе си остане, имаш 2 избора.Некои го викаат тероризам некои борба за ослободување. Секој стап два краја
Јас ке продолжам повремено да ги тероризирам сендвичарите и со тоа да учествувам во радикалните герила тактики против кравите, говедата и свињите
Боди заборави дека си нихилист со изразита равнодушност, ја па очекував муабетот за вената да те заинтригира... немој и на тоа поле да си .... меееех?!Поентата ми е дека сите сме една иста стока. Апсурдно е да тврдиш дека ако не јадеш месо си поголема стока од мене и кој било друг. А за манипулација ја имало и ке ја има ирелевантно од начинот на исхрана
Некои го викаат тероризам некои борба за ослободување. Секој стап два краја
Јас ке продолжам повремено да ги тероризирам сендвичарите и со тоа да учествувам во радикалните герила тактики против кравите, говедата и свињите
По таа аналогија што се сточарите?Пример беше, а поентата ќе си остане, имаш 2 избора.
1. Да измислуваш наводно смешни досетки, и да менуваш тема.
2. Да признаеш дека НЕ САМО индустриите се криви него и конзументите.
3 опција нема, барем не за тие што се искрени.