Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
15 април 2018
Мислења
35
Поени од реакции
58
Здраво, дали некој може да ми каже колку време се чека државјанството преку амбасада (овој период)? Имам указ, планирам државјанството преку амбасада да го земам.
Благодарам

miskolo

Direktor
Член од
15 мај 2010
Мислења
790
Поени од реакции
2.321
Toj ne e od juli avgust polozitelno ne znae ni Sam kogaj bil na intervju nagagja
2799/2017 intervju bil noemvri 2018g :) i jas bev noemvri 2018 iskreno covekov e pred mene ja sum 25 juni polozitelno,ama sum 494/2018 do sega go imaat cel juni obraboteno taka da nee loso site od juni da se proverite ne daj boze da ne imate otkaz ili uste ste polozitelna :)

Член од
3 јануари 2020
Мислења
215
Поени од реакции
231
Utre si rabotat inace gledav lista na praznici i denesniot den ne im e praznik pa da se prosledi za utre...

Член од
11 февруари 2013
Мислења
178
Поени од реакции
141
ZDRAVO imam edno prasanje ne znam koga se smeni brojceto vo finalna
614_/2019 ne e za mene odamna zavrsiv jas.inaku e so licna karta od pradedo i potvrda od bratmu koj isto taka dobi so istiot dokument ama veke go ima pasosot.dali mozam da dobijam nekoe info od nekoj sto e so brojceto tuka nekade znam deka ne e pravilo . inaku znam deka ovde na forumov na nekoi zivotot ni se skrati cekajki
vo novava god vi posakuvam samo ubavi informacii srekno.

Член од
26 мај 2017
Мислења
280
Поени од реакции
225
2799/2017 intervju bil noemvri 2018g :) i jas bev noemvri 2018 iskreno covekov e pred mene ja sum 25 juni polozitelno,ama sum 494/2018 do sega go imaat cel juni obraboteno taka da nee loso site od juni da se proverite ne daj boze da ne imate otkaz ili uste ste polozitelna :)
Тој бил со документи од братучед
Како 2799 ?
Јас сум 22000 почетокот на декември 2018 интервју во Софија.

Последно уредено:
Член од
14 мај 2016
Мислења
36
Поени од реакции
43
Zdravo decki
ako ima nekoj i moze da mi prati vo poraka primer od uspesna rezervacija za podiganje ukaz od ministerstvo..
Fala mn

Член од
22 ноември 2019
Мислења
592
Поени од реакции
1.248
Ajde od utre pocnuvaat so rabota mrzite, i se nadevam deka ke im se prosireni komisiite. Lani citav deka od 2021 ke se ceka mnogu pomalku za drzavjanstvo.
Good luck everyone :)

Член од
3 јануари 2020
Мислења
215
Поени од реакции
231
Ajde od utre pocnuvaat so rabota mrzite, i se nadevam deka ke im se prosireni komisiite. Lani citav deka od 2021 ke se ceka mnogu pomalku za drzavjanstvo.
Good luck everyone :)
Ne se mrzi vo odnos na polozitelen status,i posto zborite za otkazi,jas cekav 4 meseci finalna,a covek sto cekase isti datum ko mene dobi otkaz skoro mesec ipol pred jas da vlezam polozitelno taka da i polozitelna i iste statusi najmalce 2 meseci se dobiva otkaz pred da ti se smeni statusot znaci vo napred 2 meseci gi rabotat!

Член од
13 мај 2020
Мислења
297
Поени од реакции
563
Ne se mrzi vo odnos na polozitelen status,i posto zborite za otkazi,jas cekav 4 meseci finalna,a covek sto cekase isti datum ko mene dobi otkaz skoro mesec ipol pred jas da vlezam polozitelno taka da i polozitelna i iste statusi najmalce 2 meseci se dobiva otkaz pred da ti se smeni statusot znaci vo napred 2 meseci gi rabotat!
Drze voda muabeto

Kajgana Shop

На врв Bottom