Zosto?Maкедонците се будали ако не го бојкотираат пописов, вака замислен.
Се зголемува вештачки бројот на Албанците.Може некој да објасни што е толку трагично со наводново фингирање на пописов?
Самиот факт.Може некој да објасни што е толку трагично со наводново фингирање на пописов?
Сериозен си со прашањево?Може некој да објасни што е толку трагично со наводново фингирање на пописов?
Не му е јасно.Самиот факт.
Бојкот или не. Тоа е дилемата.Последен пат кога се повикавме на правото на бојкот завршивме со променето име и дискутабилен идентитет, правно регулиран. Се прашувам дали воопшто уште еден „бојкот“ ќе биде решение на нашите проблеми или ќе заврши со ист исход како и претходниот пат.
Мислиш на бројот на албанци кои живеат тука?Се зголемува вештачки бројот на Албанците.
Ти пошто си Албанец, тоа ти иде у прилог, ама тие на кои преку цела година им ебавате матер, епа нив не им е сеедно.
Види тебе лично, баш ме здоболе како ти иде или не ти иде у прилог.Мислиш на бројот на албанци кои живеат тука?
Како мене тоа ќе ми оди во прилог?
Да да, исто ко муабетот за референдумот. Бојкотирај, се ќе е кул.Бојкот или не. Тоа е дилемата.
Но, сепак нема дилема. Со бојкот нема што да изгубам.
ВМРО нема да отворат уста. Ок може ќе поплачат малку на ТВ и то. Левица не се фактор, реално.Не е поенатата ние тука да повикаме на бојкот, туку ВМРО и Левица.
Касно разбрав што направив со прашањево .Сериозен си со прашањево?
Ама знаеш, едни правила за попишување ќе има за македонци, други за другиот државотворен народ.Да да, исто ко муабетот за референдумот. Бојкотирај, се ќе е кул.