Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Nema opcija za zal e odbiena e od sovetot tie dopolnitelnite dokumenti ne se odneseni :(
Ако за дополнителни мислиш на документите врз основ на кои е изваден Произход од ДАБЧ (што треба да се носат повторно во Правосудие), однесени се сите х2 пати еднаш во ДАБЧ и еднш после интервју во Правосудие.

Ако за дополнителни мислиш на документите врз основ на кои е изваден Произход од ДАБЧ (што треба да се носат повторно во Правосудие), однесени се сите х2 пати еднаш во ДАБЧ и еднш после интервју во Правосудие.
Potvrda si treba da odneses kako dopolnitelna garanciaj od Lazar!

odnesena e i potvrda drugari, pisuva vo postot potvrda od klub
1900-1918 , 2 - 3 god van ramkite ne e strasno u pravosudie , na zenati na statusot pisuva deka ne se prikazani dok za dokaz na bug poteklo, t.e ili kasno se odneseni i tvojot predmet bil resen ili voopsto ne se odneseni , dali se sekavas na koj status bese koga posrednikot gi nosel?

1900-1918 , 2 - 3 god van ramkite ne e strasno u pravosudie , na zenati na statusot pisuva deka ne se prikazani dok za dokaz na bug poteklo, t.e ili kasno se odneseni i tvojot predmet bil resen ili voopsto ne se odneseni , dali se sekavas na koj status bese koga posrednikot gi nosel?
Zborev so posrednikot rece deka gi odnel dokumentite za poteklo za zena mi vo pravosudie na 25.10.2020, a statusot mi bese finalna od avgust 2020, intervju vefruari 2019.
Автоматски споено мислење:

Jas mislem deka te zaebal posrednikot ne ti gi odnel dop dokumenti dali ti dade brojce :(
prasav za brojce uste koga gi nosese, mi rece ne izdavale brojce....

Zborev so posrednikot rece deka gi odnel dokumentite za poteklo za zena mi vo pravosudie na 25.10.2020, a statusot mi bese finalna od avgust 2020, intervju vefruari 2019.
Kasno e 25.10 drugar,a finalna 8 mesec :( jas noemvri 2018g zadolzitelna vlegov dop dokumenti odnesov maj mesec 2019,finalna bev mart 2020 :)

Автоматски споено мислење:

prasav za brojce uste koga gi nosese, mi rece ne izdavale brojce....
Kasno e 25.10 drugar,a finalna 8 mesec :(
Не е касно, јас бев вака, документите беа однесени 3 недели пред да бидам положително па еве веќе и го имам пасошот.

Не е касно, јас бев вака, документите беа однесени 3 недели пред да бидам положително па еве веќе и го имам пасошот.
Za nekoj e kasno za nekoj ne zavisi...otvorija grupata na fb najmalce 5 dusi se butnati za kasno odneseni dop dokumenti ti neznaes oni koga mu go fatile predmetot citas segde 1 mesec vo napred resavaat :(

Stajte me na spisok drugar moj 24.12.2020 promena vo finalna intervju 12.03.2019.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сега проверив, кај мене со документи: изводи од предок (19хх која година и да требаше) и потврда од клуб:
  • Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
А кај жена ми со документи: потврда од клуб и венчаница од баба издадена од Југославија каде што пишува Бугарка, извод од бабата (ама родена покасно од критериумот 19хх која и да беше) поврзано со татко и, ја одбија.....
  • С'вет'т по гражданство не е уважил молбата При изв'ршенија финален експертен преглед се установи, че не са приложени всички документи, удостоверјавашти наличието на поне един в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на чл. 6, ал. 1, т. 1 от Наредба № 1 от 19 февруари 1999 г. за прилагане на глава пета от Закона за б'лгарското гражданство.
Некој совет молам? Нема можност за дополна така? Треба се од ново, па ајде нека е и така ако мора, но со кои документи сега да се проба? Предок 19хх и која требаше? Проблемот е што на нејзините прабаба и прадедо стои дека се родени во Србија, па посредникот ни рече дека е тоа проблем, наводно доволна била венчаницата кај што пишува Бугарка. Сега да го убијам треба и да не одговарам ко за човек.
Или пак постои ли можност да се види поради кој документ е одбиена?

Претходната година моја другарка беше одбиена од советот со истиот документ југославска венчаница каде што баба и пише дека е блгарка, советот се повикува на потеклото од произходот и го бара како доказ во документите тука веќе не помага потврда од БККС.За жал ќе мора од ново да си почне со нов произход од БККС и предок роден помеѓу 1900-1918 на територија на сегашна Р.С Македонија Со таков документ има многу одбиени тој документ не поминува кај советот

Kaj brat mi seuste nema promena od 14.08.2020 e na finalna ...... Znaci ima promeni vo statusite toa me raduva taka da moze i ukaz iako odmor imaat rabotat

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom