Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Како не разбирате? Они од љубов не пцует. Такој и Заев збореше нели ќе води љубов с'с свите ако не победи на избори. Затој толко лубриканти набавија. Ти к'д некога сакаш му викаш: Да те ебу. Ебу днске е мерка за љубов. Колко повише га повтараш толко повеќе га сакаш он'ј од другу етничку заедницу. Е к'д е речеш: Што те ебу. Тој више е дискриминација. Свите ги ебеш само њега не. :pos:

А иначе вие сте ослободителите?
Не сум знаел.

племето фашистичко да ви го изнаебам

Нивната врска со шипците е побајаги чудна, така да кажеме. Софија во нив гледа некаков сојузник(природен) против србизираните македонци и затоа има давање простор и промовирање за вакви ставови, кои кај нив предизвикуваат мини-оргазми. И се е тоа убаво додека не дојде време за вакви ставови. Да напоменеме, Бигорски е во раце на про-бугарски владика и Бугарија го гледа овој манастир како свој, а сепак реакција на ова од ниеден круг во Софија се уште нема.

Кашата во мозокот на голем дел од македонските блгари настанува откако ја видоа нивната намена и вредност во очите на Софија, и сфатија дека таа е еднаква на таа на србизираните македонци.
Додека Софија може да шурува со Москва, Париз(кој год) за свои, државни интереси, а на сметка на нивните животи и иднини, они, иако се блгари се сепак оставени на милост и немилост на Ким Мехмети и Арачиновците да бидат еднакво вреѓани и газени по тротоари како нивните сограѓани-“србизирани македонци''.

Не е баш така, колку погорди Македонци сте, со Србија како културно-духовна матрица, Албанците толку повеќе ќе ве сакаат.

Софија може да реагира таму каде што има Бугари кои тоа отворено ќе го побараат, ако веќе не планираат да живеат во Бугарија. Останатите се небитни.

Pat kolon a? :icon_lol:

Веќе кога и така нема контрола, нек се легализира марихуана и проституција. Па кад је бал нек је маскенбал. Не ја сфаќам поентата на глумење држава веќе.

Да не се фалат вака по соц. мрежи, ние што не си имаме работа со нив не би знаеле што се прават. Почнува срам да ме фаќа од државава. Нема збор, нема мисла што би го опишало гадењето и гневот во мене. СТРЕЛАЊЕ!

Да не се фалат вака по соц. мрежи, ние што не си имаме работа со нив не би знаеле што се прават. Почнува срам да ме фаќа од државава. Нема збор, нема мисла што би го опишало гадењето и гневот во мене. СТРЕЛАЊЕ!
Ако не се случи во најскоро време да му пукне на некој фитиљ низ Македонијава да изрешета некој од малцинствава(циганите и шипците) тогаш не ни заслужуваме подобро. Не знам дали некогаш во историјата сме биле толку безпомошни и тивки. Абе нема ден надвор да нема некоја провокација од циганите и се повеќе се повлекуваме, јас од октомври некаде сум тука и 4 пати влегувам во конфликт со нив, кој за среќа не се завршил со последици и останало се на вербално. Цел народ се повлекува пред нив, едноставно ако порано размислував два пати сега треба едно 10 пати да размислиш пред да влезеш во конфликт, за да не го јадеш а народот страв у коски има народ од овие две групи, дури и луѓе шо стварно имаа муда веќе подклекнуват.

Ако не се случи во најскоро време да му пукне на некој фитиљ низ Македонијава да изрешета некој од малцинствава(циганите и шипците) тогаш не ни заслужуваме подобро. Не знам дали некогаш во историјата сме биле толку безпомошни и тивки. Абе нема ден надвор да нема некоја провокација од циганите и се повеќе се повлекуваме, јас од октомври некаде сум тука и 4 пати влегувам во конфликт со нив, кој за среќа не се завршил со последици и останало се на вербално. Цел народ се повлекува пред нив, едноставно ако порано размислував два пати сега треба едно 10 пати да размислиш пред да влезеш во конфликт, за да не го јадеш а народот страв у коски има народ од овие две групи, дури и луѓе шо стварно имаа муда веќе подклекнуват.
Џабе, нема на никој ништо да му пукне, едноставно тоа е социолошка појава. Агресивното, примитивното, вулгарното, го ждере нормалното, го распара, го дели и почнува да го владее. Нешто слично како во Европа, ја решетаат секој ден со бомби и ние збориме како на некој ќе му пукнел филмот. Нема да пукне, тоа е тоа, природен процес но сега е на оваа страна свртен, скоро секаде во светот. Она што е важно е што гледаме каков примитивен народ се Албанците во својот зенит, на ништо позитивно не се насочија како колектив, туку сето дилери, криминалци, лингури неиизживеани, секаде се исти кур, од Алјаска до Австралија ги знаат што гомна се.
Дволичниот пуно нам ни е репрезент за добар Албанец, сфаќаш ли со кој си имаш работа?

Последно уредено:

Ова со циганиве ми текнува пред некоја година случка кога мои другари искачајки од кладилница гледаат како двајца цигани се влечат камен пијани во 14:00 преко ден и паѓаат и неможат да стнаат. Овие веднаш отишле да ги дигнат , да им помогнат и да викнат такси. Е пред нив на 200 метри имало и трет циган и овој кога видел тоа мислел дека ги тепаат трчајки во нивното гето и собирање на баграта и 30-40 души за да се тепаат. Се разбрале со нивниот племски лидер во гетото па овој си ги врати назад во гетото.

Ова со пуцање филм тешко тоа. Ко прво нашиот правен систем е наменет само спрема Македонците и другите каури, во најдобра ситуација ќе поминеш со нарушување јавен ред и мир за која казните не се како пред 12-13+ години 3 000 денари и тоа никој и не ги плаќаше. Туку 300-350 евра ако ја платиш за 7 дена. Али најверојатно ќе си добиеш кривична. И најбитната работа што секој нормален ќе размисли е за своето здравје и дека тој другиот може да извади нож/пиштол и да загубиш повеќе од 350 евра.

Порано имаше тук таму некој инциденти и секој пат си го јадеа ромите. Да бидам реален во добар дел од случаите не се ни заслужувале. Сега последните 10 години од тоа што гледам кога одам во родниот град немам приметено некој инциденти туку баш напротив . Никогаш не сум ги гледал како некоја закана.
Еднаш подведени од разно разни брадоњи што се појавија од некаде сакаа да отвараат нешто ко џамија во центарот на градот на 100 метра од училиште ама им излегоа голем број и ја баталија таа идеја пошто тоа ќе беше секојдневно демолирано.

Од овие тик токерите среќа нема во родниот град освен по некоја невеста од Албанија на некој 40 годишен екс беќар. Барем еден викенд у месецот кога сум таму знам нема на тротоар да ме прегазат и да завршам залепен со фацата на шофершајбна на некој голф 4ка или бмв и сето тоа притоа да оди лајв на тик ток со некоја нивна рап песна.

Стварно имаш некаков проблем со циганите, и се повлекуваш?

Ќе разберам со Албанците дека они имаат луда глава, ќе тераат до крај па макар и платат со своја глава, но циганите бе, циганите?!

Јас во неколку наврати имав проблеми со нив, и секад ако им се протиставиш јако, има да бегаат како пички, и ќе почнат да ти се извинат.

Ќе разберам со Албанците дека они имаат луда глава, ќе тераат до крај па макар и платат со своја глава, но циганите бе, циганите?!

Јас во неколку наврати имав проблеми со нив, и секад ако им се протиставиш јако, има да бегаат како пички, и ќе почнат да ти се извинат.
Decko, moze da se prais ti luda glava, ama na tie sto ne ve znaat. Vie vo Sutka ne vlagate, a tuka ste mnozinstvo na 200 metra, zasto jadete kotek do poser, ciganski kotek e poseben poim- toa saka da kaze deckoto, a toa ti ako si svikal na 2 3 cigani sto prosat na ulica, toa e druga rabota.

Друже цел живот сум се спротиставувал на цигани, брат ми јадел ќотек поради тоа што сум бранел наши деца од нив, цело осмо второ полугодие одев на школо мислејќи дали денеска ќе го јадам ќотекот кој ми го спремаа со недели. Сега не живеам веќе во тој град, живеам во чиста етничка населба но проблемот е што осетија власт и слабост кај луѓето, што треба јас да не можам да испијам пиво на раат, да прошетам со некое девојче на раат и секој ден да мислам на тоа, они за тоа живеат. Во овие 4 ситуации кои ги спомнав чекав они да удрат први и тоа не се случи, а од сега натаму признавам не би удрил, искрено се плашам од целокупната ситуација во државата, не за животот, живот еднаш се губи и чао ама може да се деси секој ден да умираш. Као шо кажа братот погоре циганскиот ќотек е најлош, шипците се пичкин дим за нив за некои работи.

Друже цел живот сум се спротиставувал на цигани, брат ми јадел ќотек поради тоа што сум бранел наши деца од нив, цело осмо второ полугодие одев на школо мислејќи дали денеска ќе го јадам ќотекот кој ми го спремаа со недели. Сега не живеам веќе во тој град, живеам во чиста етничка населба но проблемот е што осетија власт и слабост кај луѓето, што треба јас да не можам да испијам пиво на раат, да прошетам со некое девојче на раат и секој ден да мислам на тоа, они за тоа живеат. Во овие 4 ситуации кои ги спомнав чекав они да удрат први и тоа не се случи, а од сега натаму признавам не би удрил, искрено се плашам од целокупната ситуација во државата, не за животот, живот еднаш се губи и чао ама може да се деси секој ден да умираш. Као шо кажа братот погоре циганскиот ќотек е најлош, шипците се пичкин дим за нив за некои работи.

За кој град станува збор?

Јас пред неколку месеци пишував на форумов дека имав во основно образование проблеми со деца православни христијани само затоа што јас и другите деца бевме од село и доаѓавме да учиме од 5 до 8 одделение во градско училиште.
Плус тие православните градски деца заедно со Ромските деца постојано висеа со малтретирања.

Decko, moze da se prais ti luda glava, ama na tie sto ne ve znaat. Vie vo Sutka ne vlagate, a tuka ste mnozinstvo na 200 metra, zasto jadete kotek do poser, ciganski kotek e poseben poim- toa saka da kaze deckoto, a toa ti ako si svikal na 2 3 cigani sto prosat na ulica, toa e druga rabota.

Што сум јас по националност според тебе, па после ќе дискутираме.
Автоматски споено мислење:

Едно ќе ти кажам, биди паметен не се доведувај во ситуација да јадеш ќотек колективно од некој бидејќи нема да ти значи дали е од цигани или од некој друг.

Но се слагам дека циганите незнаат за доста, ако те фатат сам а тие повеќемина, го имаат тој менталитет на оживување кон другите, кога гледаат дека има послаби од нив.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom