Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Арно велеше кенгурот јојо клуб сме ништо немаме само името и дресот се друго е за втора или трета лига и да ќе ја забораев сега трибината шо ја прат ќе вреди се друго е испод нивото на Пелистер!
Цела среќа шо не се "знаат" многу работи и се премолчува инаку резил ќе бидиме како секогаш дури не се напрај платформа за фудбалот како ракометот ќе биди мачење секоја сезона за жал
Никој не вели да не биди Капинот ко немаат пари за друг ама по чесно е да се кажи јавно вака и вака е планот ова ќе прајме она а не вака да висиме во воздух до последен момент секоја година и ова излезе тресела се гора родио се миш срамота е Пелистер да чека на други а не сами да си ја завршиме работата и како шо денот се познава по утрото така и ова од старт се гледа не сериозноста и ова е силум прилика решение оти последен момент му откажаа другите и сега курбан ќе оди ни крив ни должен капинот па и заслуже шо викаш не џабе на негова адреса е клубот дестина години да не збораме за помошни игралишта, веб странта, реклами итн...
Не знам оти сигурен сум ж нема да пуштат освен овие тројц и ако се пуштаат три најверојатно ќе донесат максимум четири и тоа ќе биди дури не го одврзат ќесето дрвото, наташа така ќе биди...
Но добро е од друга страна шо се враќаме во реалноста со ова денес и не да си прајме филмој во оваа отепана лига дека можиме нешто повеќе убо е од старт сме помирени дека ќе се чека шо ќе биди со беласица и вардар
Дај боже да ме демантираат уште утре да донесат салам играчи (а не некој треторазредни од беласица или непроверени странци) ама немам повеќе верба се ова е ради, реда од година во година од избори до избори ништо друго дури не се најди друго решение од овие само арно шо не ојде под стечај клубот и се надевам ќе се доплати борчот па ако некогаш се најди салам газда да има чиста сметка ако не нешто повеќе и да шо сме сега за сега прва лига ама на крај излезе скапа играчка прва лига
Се чинам никој не гледа дека фудбалот е бизнис и дека треба да фрлиш рипче да фатиш крапче а не на умрено ако помини помини ако не пак назад(2лига) шо значи нека молат нека колат нека си бараат чаре финасии(спонзорство, акции) уште повеќе оти вака за џабе се е редовно има плати ко нема резултати оти само тие ќе останат а не дали играчите земале редовно пари

P. S. Најмногу ми е криво шо како годинава никогаш не била полоша лигата и со нормален буџет и правилна селекција си во првите четири а не како сега да сме во последните четири

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Значи пак обратно ги прат работите ... Првен треба да се среди клубот организациски ,заедно со школата во пакет... па после да се земат плус спонзори.
Никој спонзор не ти дава пари во хаос...
А со овие пари шо ги имаат тешко дека ќе има опстанок ова година....и по некоја случајност ако се спасиме од директ испаѓање ... пак ќе биди тресење во бараж ... Ова година вака како шо стојат работите ќе завршиме од 9 - 11 место.
Значи не ги разбирам ама ич .... абе толку да не ангажираат стручни лица во клубот.. во дел маркетинг ... во организација ... Финансии...
Абе Декси со страната му е најдобар маркетинг , а тоа си ги прај од љубов не како некоја маркетинг стратегија на клубот.... нека земи нека ги бојкотира малце можи ќе му дојди паметот.
На Твитер Осогово и Саса од Македонска Каменица имат подобар маркетинг од сите клубови со традиција ... дури и Осогово некои и парачина од странство има и фанови плус од твитер маркетинг.
Овие нашите се уште заглавени во 1970... Оти во 80-тите бевме поорганизирани како клуб.

Значи стварно не ги разбирам ... Абе еднаш треба да стани јасно дека сами треба да го средиме клубот...на кој чекат бре ???
И тоа си општински пари да се финансираат спортски клубови треба да замини во историјата.... Се знај клубовите како се финансираат легално клубови :
1.Публика
2. Спонзори
3.Продажба играчи
4. Излез во Европа .
5. Фан Шоп

Срамота е ако од Битола не можат да најдат мин. 10 фирми по би спонзорирање по 10.000 - 15.000 евра годишно.... а кога ќе замислиш дека потенцијален спонзор ти е фирма од било каде ... Значи има можности ... Ама никоја будала динар не дава во хаос....

Како и да е ... дури не почнат така да размислуват ништо не прат... Не само ние него ни еден клуб во МК.

Сега за тоа нема време ... Него од сега треба да се почни со организација на клубот и да се молиме да се погоди некој играч ако земат оти мав ни е планот.

Riste Ilijoski se vraka vo Pelister, ocigledno. im svetna da gi vratat nasite deca

Uste dva trojca ni falat i carev dvor ke stanime [emoji854]

Koj bitolski deca? Tie so cinat se stranstvo(kire ristevski, mirko i valdica) ili 1 MFL(minceto i tome) ili tie sto ni izbegaa koga bese najtesko na klubot koga otpagavme vo vtora liga sega da gi barame nazad kako zasluga

Ne mozi be Pelister so igraci kako Neto, Pato i Kocovski pa ete i od nasite Borce veteranot pa i ova zasiluvanjeto od Tikves so dobivme aj kazete mi so e razlikata od borha primer do sega i riki ili so e razlikata od bilo koj drug nas so ke se vrati so tie sega sto se site se na isto nivo
Dosta so taa sentimetalnost nasi deca abe site igraat za pari ne igraat bez pari pa aj nasi deca, fudbalot e biznis i mora da se gleda interesot na klubot ne mozi ovaj nas onaj nas i neka ostani i posle abe tolku mu e silata epa za toa poarno zemi dva tri salam igraci i forsiraj deca od kolku vaka eden kor davas zemas drug slep
Duri ne se dat salam pari i napraj platforma kako vo rakometot se ke bidi kupi den pomini padni stani de prva de vtora liga stramota i greota da cekame na vardar da se raspadni i belasica a faking pandev ke ni gi zema igracite pred oci a renova ja sreduva vo ffm
Bez salam zasiluvanja i kondiconen trener nema so da barame prva liga samo zal mi e za tribinata i reflektorite ama toa e realnosta

Riste Ilijoski se vraka vo Pelister, ocigledno. im svetna da gi vratat nasite deca
Da pojasnam koi nasi deca sakate da se vratat? Macata so tri pati ne zaeba trenirase so nas(celi pripremi) i posleden moment begase koj fikata so si zamina vo bragalnica ili egri koj sekoj natprevar protiv nas mu e kako so dusmanot da igra ili treba da gi spomenuvam i tie od 2 liga ako cineja ke igraa barem prva liga rekov i prethodno minceto vredi ama ne mozi da smeni tri kluba vo edna sezona i sega e zaglaven vo vardar a tome nema sansi da se vrati za vladica i drugite da ne zboram pa za toa ke si igrame so tie pajakovic, pato, valentin, borce itn...

Da pojasnam koi nasi deca sakate da se vratat? Macata so tri pati ne zaeba trenirase so nas(celi pripremi) i posleden moment begase koj fikata so si zamina vo bragalnica ili egri koj sekoj natprevar protiv nas mu e kako so dusmanot da igra ili treba da gi spomenuvam i tie od 2 liga ako cineja ke igraa barem prva liga rekov i prethodno minceto vredi ama ne mozi da smeni tri kluba vo edna sezona i sega e zaglaven vo vardar a tome nema sansi da se vrati za vladica i drugite da ne zboram pa za toa ke si igrame so tie pajakovic, pato, valentin, borce itn...

Со тоа наши деца си скроз во право. Се знај како треба 3-4 асолни странци , другите домашни играчи ... Наши деца мислиш за без пари играт... Некој да му дај поќе пари одма бегат... Нема поќе наши ваши деца...

Абе за 100 евра ќе те продадат кој наши деца, кажете еден шо останал кај нас а имал и друга понуда? Нема таков последните дваесет и кусур години колку што знам кој стигнал од нашите деца не ебал за ситно и на крај сите тука завршија се вратија и сега шо тренери ќе ги прајме и земаме назад море сиктер таму!
Под наши деца јас разбирам тоти во рома, џерард во ливерпул шо знам раул во реал или меси во барса а не овие нашите за ситно да те продадат и плус да играат најдушмански против својот матичен клуб тоа не се наши деца никогаш ниту биле ниту ќе бидат тоа се обични фудбалери абе еден не знам едно рало копачки да дај во клубот а не нешто повеќе сите се хиени само да земат нешто и дури се во клубот се крстат во него после кога ќе ги тргнат се најголеми душмани и плукачи по клубот оти некоја управа му "згрешила"
Друга работа никој не вели дека не играле без пари и со месеци некој играчи претходните години ама сето тоа било силум прилика на првата шанса ако некој ги побара бегале тоа како кравата шо давала млеко на крај го турнала и за тоа викам ова е бизнис не е романтика
Трета работа кажете еден шо си заминал минус и зијан од клубот вака така сите напрајле некој ќар
Близнак за тоа 3-4 играчи мислев класа некој играчи не мора да се странци има и наши шо знаат фудбал ќе ги платиш како шо треба и ќе ги пуштиш децата да се учат од нив кој ќе биди упорен и сака ќе научи кој не курбан или второто решение е како слога земаш ѓупци за без пари и ако се погоди вадиш пари се друго е колку да се држи клубот и ради реда нема трето а за да вадиш деца е потешкиот пат и треба многу други предуслови да не речам салам тренери не можи да си тренер во школата и тренер на прв тим кај ќе обрниш внимание повеќе плус мора соработка со школите и милум или силум да се земаат битолските деца прво во Пелистер а не да ни бегаат од 16 години Скопје или Струмица но како шо реков освен тренери треба и инфраструктура не можи на ќумурно да тренираат 400-500 деца и наместо да издржи теренот 10-15 години за 5 не личи на ништо за првиот тим исто важи има еден помошен терен ало 21 век и тој нене добар плус кој сака како сака го користи а ретко кој го одржава абе пред 30 години имаше три помошни терени околу стадион плус касарната плус оризари плус земјоделско буковски пошево да не зборам за логоварди и кравари
Ние наместо да одиме напред сите години уназад одиме и не можиме да се вратиме во нормала за играч дека не изваден салам дестина години да не зборам ај да не претервам и јас ама доста е пишење се знај приказната да не се повторуваме само платформа како за ракометот така и за фудбалот, кошарката е спасот инаку само нерви ќе биди скоро секоја година

Затоа мицевски и стојковски ќе останат пелистерци, исто кашкавалот и бруно и потсетете ме уште за некој ако имаше кои достоинствено ја завршија кариерата во битола..... Тие имиња влечат и други играчи, односно прават средина за успеси, не се гледа само како на поединци..... Овие денешните како да не се битолчани.....

Под наши деца јас разбирам тоти во рома, џерард во ливерпул шо знам раул во реал или меси во барса а не овие нашите за ситно да те продадат
abe kakva demek fudbalska romantika, najmalku poslednite 30 godini nema nitu eden primer na vistinska lojalnost kon klub. gi nabrojuvas messi, totti i kompanija, tie demek za 500 evra igrale i ostanale verni... olabavete so takvi gluposti, totti demek ke ostanel veren da bil igrac na lecce i da pecalel 500.000€ godisno, a istovremeno da imal ponuda od 5 milioni € od roma. site spomnati ostanale bidejki i vo klubovite kade sto bile, tie bile na nivniot zenit megu najdobro platenite fudbaleri na svetot i ne mozele drasticno da se podobrat, baska igrale za kvalitetni klubovi. ne slucajno nema nitu edna takva demek legenda od klubovi kako lecce, genoa, crystal palace, watford, celta vigo itn. nego sve se od klubovi so golema reputacija i pari. koga igras za roma ili liverpool togas veke nema mnogu prostor nagore, i da se prefrlis vo real ili barca toa ti e podobruvanje od statusot od mozda 10-20%, a pari sekako imas dovolno.

zaradi toa nema potreba nesto da im prefrlate na igraci na pelister ili bilo koj drug makedonski klub. jas pre pocituvam fudbaler koj ke odbie 5.000 mesecno za da prodolzi da igra za 1.000 odkolku nekoj koj odbil 7 milioni godisno za da prodolzi za 4 milioni. na nego tie 3 milioni godisno pomalku mu nemaat takvo znacenje kako 50.000 godisno za random makedonski fudbaler. isto taka imam razbiranje za nekoj koj pecali 500€, a ke potpise za drug MK klub za 1.200, toa se pari vo makedonija koi mozat da ti napravat razlika vo zivotot, pa i da e za godina dve. toa se i najcesto fudbalerite koi sekako nemaat potencijal da se nadevaat na golem transfer, pa takov dogovor im e veke vrvot na moznostite vo fudbalerskata kariera. koga ke slusnes muabeti kao nekoj go izneveril klubot za "nekolku denari" ke si pomislis deka ljugeto na forumot site se so 5.000€ mesecna plata i ne znaat kakva mizerija e vo drzavata.

nacalno stve go potpisale darko razmoski od belasica. mlad e, ovaja sezona mozete da go koristite duri kako U21 igrac, ama realno ne e nisto poaren od pejakovic i fazliu, taka sto toj transfer ne vi doaga bas kako zasiluvanje.

IMHO za vas najbitno e da gi zacuvate davor taleski, darko ilieski, hristijan dragarski, bojan ilievski, blagoja spirkoski, gjorgi tanusev i valentin kocoski. primetiv po vasite komentari deka kocoski ne vi se sviga mnogu, ama moe mislenje e deka vo sporedba so toa sto go imate sepak e eden od podobrite. baska pocetok na sezonata falese povreden, pa normalno ne bese vo najdobra forma, no na poslednite natprevari igrase standardno i kaj vas spored mene bese eden od podobrite. bonus e sto moze da pokrie na 3-4 pozicii. so ogled na toa sto nemate nitu 11 kolku tolku solidni fudbaleri za 1. MFL standard glupost bi bilo da pustite nekoj kako kocoski. realno tie 7 koi gi spomnav se tie kaj vas sto se barem prosek za vo ligata, site drugi vi se boranija i treba da gledate so pokvalitetni fudbaleri da gi zamenite tie potprosecnite.

e sega, na eden tim ustvari mu se potrebni barem 15 fudbaleri koi se na nekoj odreden level, pa vo zavisnost od toa kolku i kakvi novi ke donesite sekako dobro bi bilo da se zacuvaat i nekoi od tie koi se potprosecni. i sekako nekoi mladi kako mihail talevski koi imaat potencijal i mozat da napreduvaat (iskreno malku minuti imase talevski za ozbilno da komentiram kolku go biva, slicno kako kaj nekoi od drugite mladi koi gi imate i skoro ne dobija sansa). bidejki verojatno tesko ke donesite 7-8 barem prosecni fudbaleri za vo 1. MFL toa bi znacelo deka ke treba da zacuvate i nekoi od drvata^^

edit:
kolku sto znam golem del od vtoroligaskite fudbaleri imaat samo amaterski dogovori odnosno se samo registrirani, pa so ogled na toa kolku slab vi e timot mozda bi bilo pametno da se obidete da "ukradete" nekoi poasalni vtoroligaski fudbaleri koi se "pod dogovor". na takvite ne bi ni trebale da im ponudite mnogu visoki plati bidejki tie pre ke igraat za 100-200 evra pomalku vo 1. MFL samo za da igraat vo 1. MFL.

Od vtora liga tie so cinat ako potpisat dogovor treba da se plati trening kompenzacija primer Dodev od Bregalnica so znaci mozi da se zemat pak taka amaterski i da ti izbegaat na leto
Inaku osven Darko Razmoski od vcera i e Riste Ilievski @nsan bas me interesira koj igrac go predlagas od vtora liga so bi mozel i da se smeta zasiluvanje vo prva liga moze i vo privatna poraka
Inaku se slozuvam za Razmoski cist prosek bas poubo ke bese da dojdese Sarkoski(rabotnicki) ili so znam Ristevski (Borec) za Razmoski e ok so mozi da se korisiti pod 21 kako so kaza drugoto ne treba da se komentira vo potpolno pravo si

Od vtora liga tie so cinat ako potpisat dogovor treba da se plati trening kompenzacija primer Dodev od Bregalnica so znaci mozi da se zemat pak taka amaterski i da ti izbegaat na leto
Inaku osven Darko Razmoski od vcera i e Riste Ilievski @nsan bas me interesira koj igrac go predlagas od vtora liga so bi mozel i da se smeta zasiluvanje vo prva liga moze i vo privatna poraka
Inaku se slozuvam za Razmoski cist prosek bas poubo ke bese da dojdese Sarkoski(rabotnicki) ili so znam Ristevski (Borec) za Razmoski e ok so mozi da se korisiti pod 21 kako so kaza drugoto ne treba da se komentira vo potpolno pravo si

pa podobro pola godina so amaterski dogovor i da ostanete vo prva liga odkolku da ispadnete vo vtora.

sarkoski i posebno ristovski sekako ne se logicni za vas bidejki sarkoski igra za raboticki i so toa za postabilen klub (ne deka e nekoj mnogu jak igrac, da ne sakase rabotnicki da go cuva i da nema ponuda od pandevci bi mozel da zaigra za vas) a marjan ristovski gazese polusezonata i tipot ako go napusti borec se nadeva negde da zaigra za asalna plata, eventualno vo albanija ili kosovo za 3.000+ mesecno. nema nikakva logika da go napusti borec za pelister ili drug klub na slicen level.

pa podobro pola godina so amaterski dogovor i da ostanete vo prva liga odkolku da ispadnete vo vtora.

sarkoski i posebno ristovski sekako ne se logicni za vas bidejki sarkoski igra za raboticki i so toa za postabilen klub (ne deka e nekoj mnogu jak igrac, da ne sakase rabotnicki da go cuva i da nema ponuda od pandevci bi mozel da zaigra za vas) a marjan ristovski gazese polusezonata i tipot ako go napusti borec se nadeva negde da zaigra za asalna plata, eventualno vo albanija ili kosovo za 3.000+ mesecno. nema nikakva logika da go napusti borec za pelister ili drug klub na slicen level.

Abe toa go rekovme tuku prasav koj igraci ti gi predlozuvas da se zemat sto cinat i sto se slobodni a znajme deka ne mu sme prva opcija na nikoj

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom