Коефициент на интелигенција IQ

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
ја еве ти давам аргумент, а ти ми викаш со 110 ај кју тие работи не можело да се скуваат. Ти да беше таков шахист како што збориш ќе беше велемајстор, али не си, имаш рејтинг некој од 1800 и си демек у тие од 0.01 посто
Никој не те навреди, добар ти е тестот, инаку во просек GMs имаат IQ 130, а 1800 е одличен рејтинг. Лично сум му ги видел дел од игрите и анализите, навистина е добар во шах. Само кај нас не се инвестира во тој спорт, за разлика од еден СССР каде поради доминацијата сакале да стане национален спорт. Гледај го Фишер кога одговара на прашањето за доминацијата на СССР.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
@Bodhidharma а да го решиш тестот и да направиш скрин шот да видиме колку ти е тебе икуто? :D
Me mrzi brat, a i znam deka nema vrska....ne mi znaci, mene poveke mi znaci sto sum bil 4 na priemni na fakultet od 120 i toa bez kniga da pipnam. Ili na primer sto sum naucil na CNC da rabotam za 3 meseci :)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.140
Поени од реакции
42.873
Никој не те навреди, добар ти е тестот, инаку во просек GMs имаат IQ 130, а 1800 е одличен рејтинг. Лично сум му ги видел дел од игрите и анализите, навистина е добар во шах. Само кај нас не се инвестира во тој спорт, за разлика од еден СССР каде поради доминацијата сакале да стане национален спорт. Гледај го Фишер кога одговара на прашањето за доминацијата на СССР.
Ја само сакам да го приземјам, пошто гледам дека е у облаци. 1800 рејтинг има секој втор индиец. И не е нешто вау. Уште помалку со тој рејтинг влага у најдобрите на светот. Друга работа е што тестот за интелигенција и шахот немаат апсолутно никаква врска. Точно дека за да бидеш шахист треба да имаш интелект, али да си мисли дека има 130 коефициент е сосема погрешно без да земе да реши тест.
Сум му ги видел муабетите и порано дека бил екстра шахист па ќе бил одличен програмер. Како ќе бидеш програмер да му речам кога не знаеш основни концепти на програмирање.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ја само сакам да го приземјам, пошто гледам дека е у облаци. 1800 рејтинг има секој втор индиец. И не е нешто вау. Уште помалку со тој рејтинг влага у најдобрите на светот. Друга работа е што тестот за интелигенција и шахот немаат апсолутно никаква врска. Точно дека за да бидеш шахист треба да имаш интелект, али да си мисли дека има 130 коефициент е сосема погрешно без да земе да реши тест.
Сум му ги видел муабетите и порано дека бил екстра шахист па ќе бил одличен програмер. Како ќе бидеш програмер да му речам кога не знаеш основни концепти на програмирање.
Не знам ништо за програмирање, ама колку што го читам зборува за патерн рекогнишн.

И јас чекам тест, можеби после и јас ќе го правам, ама обично сум 120ка, ништо посебно.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.351
На коју страну правите? Ставете туј линк да виду дали ќе стигне бар до собну температуру. :pos:

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
сте нашле начин да го заебете тестов изгледа, ги врти истите прашања. И ја го решавав пак сеа и ми извади поголемо.
Нема врска, тоа оти те тагнаффф :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom