Македонско фудбалско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Шкендија кога сака да тепа, поготово екипи од калибар на Пелистер само малку на почетокот дава пресинг и паѓа гол, исто као со Борец шо беше у гости. Ама добро може и оделе на бод зошто реално не и треба, секако ќе биде шампион.
ne si vo pravo. Ti treba poveke vreme da go sledish Shkendija za da gi gleash problemite
Нека продужат само да пушат албански курови, матер им ебам предавничка, фотељите у гз нека им влезат.
shto e sega, ne si imal internet za da cekash 10 dena da pisuesh :D
I toa bash deneska koka mnogu somnitelen penall ima protiv Shkendija!

Верувам дека имало сомнителни пенали против Шкендија, ама јас воопшто не зборам за тоа, туку за двојните аршини при применувањето на законите и правилата, кои излегоа на виделина, по кој знае кој пат, пред десетина дена на мечот опишан погоре, кога на Албанците државата им дозволува што сакаат да прават, без да ги санкционира.
Па велам, тие каури кои заради лична добит, фотељи и слично, ова го дозволуваат и премолчуваат, нека се ебат у гз, пичка им материна. Небитно дали се во ФСМ, дали се делегати, фудбалски судии, дали се во полиција или судство...

Па не се... Силекс пуштија многу играчи кои неиграле досега... Головите се сомнителни ептен... Пандев ако неуспееа да земат 3 бода денес ќе им беше тешко... Шкупи не би рекол дека ја пуштиле исто и Шкендија немаше кладење на мечевите освен на Ѓорче каде и без головите да ги видиш се знаеше дека е местена...
А бе не ме смеј те молам. Пелистер што има најутепана екипа во лигата со Беласица и едвај со судни маки ги доби во претходното коло на свој терен, сега ќе победи во Тетово против Шкендија!? Која е убедливо најдобра екипа во моментов и пола сааат да запне ќе го прегази кого сака. Се покажа тоа и против Вардар, а пред само 2-3 кола и против Ѓорче. И двете екипи завршија со 5 комада.
И Струга исто. Класична домашна екипа, за која победа на гости е мисловна именка. И сега баш денес ќе тепа, и тоа против Слога.
Па доволно добро ја познавам лигата и знам кој колку може.

ne si vo pravo. Ti treba poveke vreme da go sledish Shkendija za da gi gleash problemite

Абе не реков јас дека немаат проблеми, ама за утакмицава реално со само мал пресинг паѓаат такви екипи, очигледно е дека не нагазиле денеска, а као шо кажав, цело коло смрди, се давале бодови, се местело, така да во принцип за тоа завршила така како шо заврши.

Силекс прави кардинална грешка и си дава автогол со Пандев.
Па не се... Силекс пуштија многу играчи кои неиграле досега... Головите се сомнителни ептен... Пандев ако неуспееа да земат 3 бода денес ќе им беше тешко... Шкупи не би рекол дека ја пуштиле исто и Шкендија немаше кладење на мечевите освен на Ѓорче каде и без головите да ги видиш се знаеше дека е местена...
sepak sileks - pandevci ne bil namesten natprevar bidejki sileks vo 95. minuta za malku ke postignese gol od 5 metri i samo golmanot ja spasi situacijata. da bese namesten nemase ni da dojde do udar so glava od 5 metri vo ramki na golot, nemas nikakva kontrola vrz takva akcija. ufrluvanje i tanturovski bas nakaj golot go upati udarot. nema sansa da rizikuvaat takva akcija pri namesten natprevar, ke ne mozea da se izvadat bidejki toa bese poslednata akcija od natprevarot (veke bese pominato najavenoto prodolzenie).

Верувам дека имало сомнителни пенали против Шкендија, ама јас воопшто не зборам за тоа, туку за двојните аршини при применувањето на законите и правилата, кои излегоа на виделина, по кој знае кој пат, пред десетина дена на мечот опишан погоре, кога на Албанците државата им дозволува што сакаат да прават, без да ги санкционира.
Па велам, тие каури кои заради лична добит, фотељи и слично, ова го дозволуваат и премолчуваат, нека се ебат у гз, пичка им материна. Небитно дали се во ФСМ, дали се делегати, фудбалски судии, дали се во полиција или судство...
smeni tema ili diler :D

Абе не реков јас дека немаат проблеми, ама за утакмицава реално со само мал пресинг паѓаат такви екипи, очигледно е дека не нагазиле денеска, а као шо кажав, цело коло смрди, се давале бодови, се местело, така да во принцип за тоа завршила така како шо заврши.

Овој тим на Пелистер да игра пресинг против Шкендија претходно треба 2 години да се припрема и да работи само на тоа, Шкендија апла стерилно играше (како годините унапред што правеше против Победа, претпоставувам Пелистер е новата Победа (допрва останува да видиме)))

Не знам кој им помогна да го ископаат, ама овој Дарбо е ѕверотина за МКД лига и сигурно ќе забоде некој добар клуб набргу.

Не знам кој им помогна да го ископаат, ама овој Дарбо е ѕверотина за МКД лига и сигурно ќе забоде некој добар клуб набргу.

Баже Илијоски си отиде, како тргнало изгледа само Достаниќ ќе остане у стручан штаб. Само прашање е до к'д.

koj e finansier na sloga? partiski e kompletno ili imat nekoj privatnik vrzano?

koj e finansier na sloga? partiski e kompletno ili imat nekoj privatnik vrzano?
Општина Чаир и турски спонзор имаат е сеа колку е тој спонзор и коинсе тие Турчаци неам појма, истиот беше и у Босна, кај Челик Зеница ама си отиде.

А партиски е и повеќе од тоа, премиерот, од денес и советникот негов се нивни чќлуѓе, попартиски може ли од тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom