Уплата на девизна сметка

• Креатор на темата Креатор на темата Petkovsky
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Дали знае некој колку време е потребно да помине откако ке се изврши уплатата на девизна сметка во странство, до моментот кога парите ке легнат на таа сметка.

Пример доколку некој ми уплати во сабота, дали ке ги парите имам во недела? Дали се брои викендот во тој период, дали е битно во колку саат е извршена иплатата и слично.

Секакви информации се добредојдени.

Дали знае некој колку време е потребно да помине откако ке се изврши уплатата на девизна сметка во странство, до моментот кога парите ке легнат на таа сметка.

Пример доколку некој ми уплати во сабота, дали ке ги парите имам во недела? Дали се брои викендот во тој период, дали е битно во колку саат е извршена иплатата и слично.

Редовно 3-4 дена ,може и за еден ден ,се плаќа екстра провизија.

Во зависност од банката, обично треба околу 5 работни дена за да се префрлат парите на сметка.
Ако ти треба брз трансфер на пари, наједноставно е да ти префрлат преку Western Union, трансакцијата се регистрира за буквално 5 минути, само што таму провизиите им се прилично високи.
Ако веќе ти се префрлени на сметка во банка, за 3-4 дена оди да провериш и побарај да проверат во системот зашто неколку пати кога ми имаат праќано пари од странство, парите ги немало директно на сметката туку мораше да ги бараат преку систем во банката дали им е регистрирана уплатата.

Фала ви за одговорите. Да не знаете случајно зашто толку многу се чека, и дали можам swift-от да го користам како потврда дека на сметка имам толку и толку пари?

Фала ви за одговорите. Да не знаете случајно зашто толку многу се чека, и дали можам swift-от да го користам како потврда дека на сметка имам толку и толку пари?

Зашто трансакциите земаат време :toe:
Можеш да го користиш свифтот како потврда дека ти се префрлени пари (значи повеќе е од корист на тој што ги уплатил како доказ дека има направено уплата), но мислам дека не може да се користи како потврда дека имаш пари на сметка бидејќи ти може и да си ги потрошиш парите штом ти стигнат :)

Друже на тој што ти праќа пари ке му кажеш да побара експресно плаќање за какво јас на пример плаќам околу 45 евра.Во тој случај рачунај дека парите ке ти стигнат за еден ден.

Океј, така и ке направам. Фала уште еднаш.

Swift-от се користи како потврда дека си платил,а не дека „ќе имаш“ пари на сметка. Најголемите малверзации се прават со тоа парче хартија.
Зависи од каде ти праќаат,претежно се 3/5 дена.

Абе еве оваа тема ја најдов, да не знае некој за колку време стигаат пари ако некој ми има/или јас му имам уплаето пари на сметка? Значи не од странство, туку во Македонија :D

Истиот ден. Ако се под кец за 15 мин, ако се под 2ка стигнуваат после 15.30ч.

Не знаев кај да прашам па мислам дека тука е соодветно. Човек треба да ми уплати на сметка пари од Шведска. Е сега му дадов трансакциска сметка, име и банка, тој ми вели дека му барале и адреса моја. Вистина е ова или некоја далавера прави типов ?

Не знаев кај да прашам па мислам дека тука е соодветно. Човек треба да ми уплати на сметка пари од Шведска. Е сега му дадов трансакциска сметка, име и банка, тој ми вели дека му барале и адреса моја. Вистина е ова или некоја далавера прави типов ?

Обично треба.

А знае некој колку провизија земаат банкиве на пр. за трансфер од кај за во странство на 100 евра ?

Кoтизaцијaтa зa пoлумaрaтoн вo Сплит е 30еврa, a требa дa уплaтaм нa нивнa сметкa имa и ИБАН И СВИФТ.

Имaм девизнa кaртичкa или кaкo и дa се викaше oд кoмерцијaлнa.
Пред некoј месец дoбив пaри oд стрaнствo oд еден прoект и плaтив прoвизијa oд 20еврa.
И нa oвa тoлку oтприликa се плaќa прoвизијa?

Дечки знам дека не е за тука ама многу ми е итно. Дали знаете колку време е потребно да легнат пари на денарска сметка, сабајлево во 11 уплатив кога треба да легнат на сметка?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom