H
Hyperion VI
Гостин
Е,ова беше рекламаО.Т.О има монопол во се окултно во државата.
Е,ова беше рекламаО.Т.О има монопол во се окултно во државата.
Нека биде реклама што да ти кажам, Не сум против О.Т.О. Напротив, Убаво е да има бар една организација со оддел за магика, Која дури и преведува книги на мајчиниот јазик за македонскиот студент оти не секој заинтересиран зборува англиски и фактички е оневозможен или осакатен во однос на магика. Не е за потценување ова во никој случај оти нема друг што би го направил истото, ако грешам поправи ме.Е,ова беше реклама
Книгите класа А не се оригинал ако не се на англиски.(ме разбираш,ама нешто...се праиш ко да не)не секој заинтересиран зборува англиски и фактички е оневозможен или осакатен во однос на магика.
Ова е Bitsiani,во споредба со тие партали со пластични значки,па викам да не е исто?
Бојата има огромна важност во церемонијална магија на Златна Зора. Боите можеш да ги гледаш како сили сами по себе, или се еманации на силите и играат важна улога во медитација и служат како патека до други разбирања/светови надвор од овој свет, всушност е инструмент за промена на свест ритуално оти затоа се ти изгледа толку шарено. А од продакшн вељу на О.Т.О ако веќе сакаш да имаш бар една книга за магика неможеш да згрешиш со “Магика, Книга 4” тоа ти е магнум опус на церемонијална магика од телемитска гледна точка, цел систем и вреди да се има без разлика ти кој систем користиш. Нејзината алтернатива е “The Golden Dawn: The Original Account of the Teachings, Rites & Ceremonies of the Hermetic Order - Israel Regardie” Јас и двете ги сакам. А надвор од тука се постарите гримуари како најдобри извор на информации, и литературата пишувана од 1800-1950 во период каде целата информација почна да се префрла од старите томови на средновековна европа во новиот модерен свет. Овие се во јавен домен и лесно можеш да ги најдеш но ниту една од нив ги нема на македонски, затоа Книга 4 е the next (and the only) best thing преведена во нашиот јазик за некој кој сака да има било какво познавање а не зборува англиски.Прашање, а кој продакшн вељу го има ОТО кај нас? Пример овие голден доон баш се ШК продукција, тоа симболите ко од хамер у боја им се... облеката шиењето, кројката исто доста ефтино....
Контам нема многу клиентела за книгите кај нас па викам да не е исто? A @Hyperion VI ?
Ова е Bitsiani,во споредба со тие партали со пластични значки,
што ги испофрлав во контејнер,
Сеа ќе каже некој,"не е све до униформата",
"не е све до квалитет на инсигнии и регалии",
"не е све до квалитет на храмски инвентар"
Па и не е све до редови... преку такво!
Ај да земеме и да живееме во мисловни процеси.
(изводливо е)
Барем некоја жена што брцала во контејнер,ќе си ги износи,"робите",за по дома,со
среќа нека ѝ се.
Можеби е до мене, но смета, дека продакшн вељу во сет дресинг, пропови, добра расвета, аудитивни сензации па и мирисни...се квалитетно споено во едно делуваат итекако имерзивно и значат, лично без тоа серозно не би сватил...Бојата има огромна важност во церемонијална магија на Златна Зора. Боите можеш да ги гледаш како сили сами по себе...
Види ја не би можел да се сфатам сериозно ако би носел таква квази египетска циркузијада на мене во ритуал кога сум сам а не па во група, но ги има луѓе на кои им станува нормала и не им е битна облеката колку што е битен тој мајнд-сет што те одвојува за времетраењето на ритуалот од менталните пречки на овој свет и ти вели “Остај то надвор сега обрни внимание тука што правиш” Тоа египетсково ти е acquired taste и таква регалија не е нужна, а за мене е out-dated. Јас пример си имам меки и комфортни црни тренерки и мајца кои ги носам само колку да не ме стегаат фармерките и каишот, а мајнд-сетот одамна го регулирав и не ми се потребни ни овие ни оние црни мантили, Бидејќи сум прагматичен.Можеби е до мене, но смета, дека продакшн вељу во сет дресинг, пропови, добра расвета, аудитивни сензации па и мирисни...се квалитетно споено во едно делуваат итекако имерзивно и значат, лично без тоа серозно не би сватил...
Така да, не е само боја да има, туку и разработка, детаљи... една ортодокс роба има ситни везови, шиења, а за готичка катедрала да не прајме муабет... не за џабе се набр уан...треба да се учи презентација од нив сакам да кажам....
Последен пат, ако неможеш или несакаш да разбереш што ми е поента тогаш џабе понатамошна дискусија.Ти си тој што е надмен. У сите дискусии со „глупите" верници го праиш тоа. Немаш проблем да му поставиш неколку прашања на МИКИ1 за да му покажеш колку е глуп што е контрадикторен, ама кога ти си у неговата позиција, наеднаш си повреден. Не бива така. Ја не еготрипам со Магус, ниту со многу соговорници со кои не се сложувам затоа што пристапуваат пристојно. Ниту треба да ти докажуем на тебе дека сум попаметен. Јас стварно мислам дека си контрадикторен и тресеш глупости. А мислам и дека се самозалажуваш. Сум наишол на твои постови кадешто ги начнуваш истите прашања што ти ги начнуем на тебе, па на самиот хептаграм. И сум нашол постови кадешто многу добро ти е јасна таа форма на аргументација. Очигледно, Магнус разбира што кажуем и каде се проблемите што ги посочуем. Разбира Берик. Разбираат другите... Ти некако не разбираш.
Едниот пристап е да те игнорирам. Другиот пристап е да дебатирам сериозно со тебе. Третиот пристап е да се заебавам. Првиот го пробуем после задњиот муабет, ама глеам дека ме цитираш. Со другиот пристап ништо не праиме пошто си индоктриниран и идеолошки задоен, преочигледно. Можам да ти пуштам 3000 студии со објаснувања како интелигенцијата не корелира со погрешни верувања, да зборуем со тебе за онтологии и тристо чуда, ти пак ќе заглавиш и ќе се вратиш на мантрањето за глупите верници што веруваат у змии што зборуваат, а ќе бидеш слеп за верувањата кои според твоите критериуми се у истата категорија пошто си пристрасен. И треба да знаеш повеќе за да зборуеме, не пошто его трипам, туку пошто не знаеш и не разбираш. Како што МИКИ1 не те разбира и ти исфрустриран му кажуеш дека е глуп, така се осеќам кога зборуеме, јебига. Замисли за секунда, како си се осеќал овде овде овде...
Сакаш да ти најдам уште 30000000 вакви преписки у кои поставуеш прости прашања, начнуеш некој аргумент и МИКИ1 не те конта? И сеа некако, too much ти е таквиот дискурс, абе ајде, бркај работа. Епа вака се осеќам со тебе, као ти со МИКИ1. Ако мики еден ти кажеше дека му се праиш паметен, ќе ти идеше да го удриш со тегла по глава? Епа истото. Ме разбираш? Затоа нејќам да зборуем со тебе, да не се расправаме за џабе. Може?
Океј.Последен пат, ако неможеш или несакаш да разбереш што ми е поента тогаш џабе понатамошна дискусија.
Јас на Мики кец никогаш не сум му наложувал како да ми одговори, а на твоите прашања ти одговор доби. Прашањето ти беше дали е глупо да веруваш во змии што зборуваат, кажа дека задоволен си од одговорот бидејќи го исполнувал твојот услов, беше одговорен со да или не. Проблемот според тебе беше на останатите прашања, не сум ги одговорил со да или не.
Еве уште еднаш зошто: Змија како вид, како битие постои, може физички да се набљудува, Ајваз од друга страна е концепт, нема Ајваз што може физички да го најдеме и набљудуваме. Исто е и со астрални битија. Поради тоа, споредбата е несоодветна, не може да се одговори со да или не, бидејќи се работи за концепт што е субјективен. Јас не верувам во Ајваз на начин на кој Мики верува во демони и ангели, за мене Ајваз е нешто слично на јунговите архетипи, и тој концепт не се заснова на верба туку на мојата перцепција за реалноста, ако добијам нови сознанија, и таа перцепција може да се смени. Ако сметаш дека тоа е исто со начинот на кој класичен верник од типот на Мики размислува и делува и дека тоа е индоктринација, тогаш нема што понатаму да дискутираме.
И не само тоа!!!Книгите класа А не се оригинал ако не се на англиски.(ме разбираш,ама нешто...се праиш ко да не)
Ај можда си у право,ама денес сакав да каснам,да пивнам и да одморам од обврските на форумов.И не само тоа!!!
И ако не ги читаш ракописите на Ѕверот „во оригинална форма“ - ништо.
Абе што муабети читам - хаос.
За одеждата на магичарот, има ли подобро напишано од Магика, Книга 4:
„The Robe is that which conceals, and which protects the Magician from the elements; it is the silence and secrecy with which he works, the hiding of himself in the occult life of Magick and Meditation. This is the “going away into the wilderness” which we find in the lives of all men of the highest types of greatness. And it is also the withdrawing of one’s self from life as such.
In another sense it is the “Aura” of the Magician, that invisible egg or sheath which surrounds him. This “Aura” must be shining, elastic, impenetrable, even by the light, that is, by any partial light that comes from one side.“
Ако нештата не ги разбирате, не гледам зошто би требало да се расправа за истите сенешто во обид за исмевање и тролање. Научете се да молчите кога имате најмногу што да кажете - та луѓе ли сте, што ли сте...
Ве читам и со @Ipsissimus и со другите - и на моменти се заборавате што треба а што не да си кажете меѓусебе- control малку не е на одмет.
Повратна врска во системот малку ви е лабава не пренесува добро информации назад
Си завршил ти твоето како што гледам по тоа што глаголаш по форумов, според твоето разбирање и искуство си решил тоа што си решил (никој не ти застанал на патот нели?) - и сега ти останува да си гледаш животот пред себе, назад вртење само за потсетување каде си бил и да се насочуваш правилно (пак според твоето знаење, разбирање и искуство) на каде иташ
Абе те silence and secrecy и аурата си постои без разлика ти дали носиш 19ти век инспирирана одежда или не при ритуал.И не само тоа!!!
И ако не ги читаш ракописите на Ѕверот „во оригинална форма“ - ништо.
Абе што муабети читам - хаос.
За одеждата на магичарот, има ли подобро напишано од Магика, Книга 4:
„The Robe is that which conceals, and which protects the Magician from the elements; it is the silence and secrecy with which he works, the hiding of himself in the occult life of Magick and Meditation. This is the “going away into the wilderness” which we find in the lives of all men of the highest types of greatness. And it is also the withdrawing of one’s self from life as such.
In another sense it is the “Aura” of the Magician, that invisible egg or sheath which surrounds him. This “Aura” must be shining, elastic, impenetrable, even by the light, that is, by any partial light that comes from one side.“
Ако нештата не ги разбирате, не гледам зошто би требало да се расправа за истите сенешто во обид за исмевање и тролање. Научете се да молчите кога имате најмногу што да кажете - та луѓе ли сте, што ли сте...
Ве читам и со @Ipsissimus и со другите - и на моменти се заборавате што треба а што не да си кажете меѓусебе- control малку не е на одмет.
Повратна врска во системот малку ви е лабава не пренесува добро информации назад
Си завршил ти твоето како што гледам по тоа што глаголаш по форумов, според твоето разбирање и искуство си решил тоа што си решил (никој не ти застанал на патот нели?) - и сега ти останува да си гледаш животот пред себе, назад вртење само за потсетување каде си бил и да се насочуваш правилно (пак според твоето знаење, разбирање и искуство) на каде иташ
Who IS You ????????Овој Хиперионов ко пичкица...изгледа на последната оргија на гробишта на него му се паднало колачето, па сега дува и на кисело млеко.
Некој со Dementia кој чат пат се враќа кога се сети дека има профил на кајгана.Who IS You ????????