Фан Клуб: Челзи

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ауууф повреда и за Џејмс :( Штета со повредиве бе, најдобрите играчи ни се повредуваат :(

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Донев да ми пише порака да му платам тикет за Англија да летне да ги тестира играчите на Ливерпул и Лестер за некои тешки стероиди.

Како е возможно бе екипи да имаат добар пристап против дефанзивниот Тотенхем и да дадат 2???? :eek: :eek: :eek: :eek:

Нешто не е во ред тука, јас ги глеав Тотенхем кога играа против петнаесетиот на табела, они им се отворија и примија пар голови, сигурно и Челзи, екипа со амбиции како и 15 на табела треба да се споредува со овие екипи, а не со шампионите од последните пар години.

И тоа пази...НА ГОСТИ НА ТОТЕНХЕМ ИМ СЕ ОТВАРААТ!!!!!

Можам да замислам дома кога ќе играат што ќе прават...сигурно некоја тактикa "aj 0-0 ke probame" пошто тоа е 250 IQ потег што треба да се направи

Глуп Брендан, пробува да извади победа против Тотенхем и да биде при врвот, наместо да брка реми и 9 место на табела..

И пази, сигурно овој пристап во овие утакмици ќе му се одрази и врз остатокот од сезоната и ќе пробаат да стигнат до победа и против велесилата Вулфс или ВБА пошто нели, навикнати се да бркаат победи наместо ремиња. Аматер.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Chelsea have been handed a boost after a scan on Reece James's knee showed he will only need surgery as a last resort, Simon Johnson can reveal.

The Athletic understands that James will miss the game against West Ham on Monday night, having started 11 of Chelsea's 13 Premier League games this season.

Chelsea are now planning to rest him for a few games as a result, rather than James going under the knife.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.080
Поени од реакции
2.026
Само да не е нешто сериозно.
Би требало со Аспи да сме покриени, ама пак Џејмс ни е еден од подобрите и тоа стандардно добар.

За утре како Пулишиќ би требало да стартува така/
До кај се Зијах и Одои со оправљање?

Донев инфо имаш?

B

Beginner

Гостин
Само да не е нешто сериозно.
Би требало со Аспи да сме покриени, ама пак Џејмс ни е еден од подобрите и тоа стандардно добар.

За утре како Пулишиќ би требало да стартува така/
До кај се Зијах и Одои со оправљање?

Донев инфо имаш?
Зијах и Одои тренираат ама денес може да добијат само 10-20 минути барем така го разбрав Ламп. Пули е фит, а инаку повредата на Џејмс не била многу сериозна.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ајде ок, заебанциите на страна, вечер имаме ептен битен меч.

Очекувам победа, иако ќе биде тешко.

Ич немаме среќа со повредиве, ама сепак, тоа е, сепак имаме солиден тим што треба да победува вакви мечеви.

Јас ако се прашувам мора 6 бода денеска и со Арсенал и се друго ќе биде ептееееен разочарувачки.

Знам правевме некој муабет за тоа кое место е задоволително за Божиќ, а со кое место треба да се пушти алармот, така да ете, ајде да видиме.

Знам дека нема тоа да се случи, ама мислам со се освен победа вечер Лампард треба да биде отпуштен. Дури ни со пораз не знам дали би бил, ама вака, mene ak me najdovte, тоа имам да речам.

Нема што многу да се збори за натпреваров, објективно, надвор од моите мислења, мора победа и тоа е најбитното па макар и тоа дошло со пенал во 95 минута пошто помошниот судија кажал нешто расистичко како "this german" за Вернер.

Не е битна (од аспект на поени или моменталниот пласман) играта и како би стигнале до трите бода. Мора да се стигне до трите бодови.

Ова можеби е најбитната недела во кариерата за Лампард, пошто многумина велат дека е многу потешко да си тренер него ли фудбалер.
Тотално очекувам да проќелави до крај на сезона ко што тргнало :D

А ако се стигне победа тука....продолжуваме со истиот do or die притисок и против Арсенал.
Како што реков претерано битна недела, мислам повеќето и некако не се свесни каков импакт може да има оваа недела врз остатокот од сезонава па и понатаму од таму за Челзи. Без разлика дали оваа недела ќе ја завршиме со 1,2,3,4 или 6 поени. Што и да се случи ќе има огромен ефект врз екипата, да се надеваме позитивен и на крај на сезона ќе збориме како "onaa pobedata vrz Arsenal, tuka se oseti switch-ot, tuka ekipava stana ozbilna i Lampard i duhot i igracite i sve, tuka stanavme ona pravoto sto se barashe"

За тимот..не знам што да очекувам, штета за Џејмс, Азпи е тука, ваљда горе доле сличен тим ко и секад ќе имаме.

Со среќа нека ни е :oeoeoe:

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.080
Поени од реакции
2.026
Зоки се слажам освен со делот каде што пиша отказ за Лампард.

Значи пак принудно Вернер ќе игра на крило :(

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Зоки се слажам освен со делот каде што пиша отказ за Лампард.

Значи пак принудно Вернер ќе игра на крило :(
А бе и јас го сакам Лампард, сакам да биде успешен, сакам да биде добар тренер ама ако резултатите го велат спротивното, за жал ќе мора.

Иначе нели, ова е тоа јас што викам, не мислам дека ќе биде отпуштен без разлика на резултатов, евентуално можеби со 2 порази би бил? Што знам, ептен зезната ситуација.

Ајде, барем за разлика од било кој друг тренер во негова ситуација (освен Артета...for some reason?) - Лампард има целосна поддршка, така да се надевам дека ќе победиме вечер (и со Арсенал, за да почнеме добра серија)

И да, за Вернер очекувам да игра крило, сепак со повредени крилни играчи..нема кој реално, дури не е ни кривица на Лампард ова, тие се играчите for better or worse

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Поентата е, воедно и критика кон Лампард. Доколку немаш играчи за стандардната формација, зошто не ја смениш истата? Затоа си тренер. Измисли нешто, играј ,,дијамант", играј со Анџорин како десно крило и Пулишиќ како лево, пронајди решение. Тоа ти е работа.

Флексибилност нула. Конте во првата сезона после шест кола ја смени формацијата од корен и станавме шампиони.

Патем, оној Назир од goal.com, вели дека Зијеш би можел да добие минути од клупа вечерва.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Се согласувам, лани некако ептен пофлексибилен беше Лампард со формации и со игра, а сезонава како да има замисла од старт (нормално дека има, затоа и се направија сите промени летото) и сака да оди до крај со тоа затоа што е убеден дека кога тогаш ќе успее. Сепак, да не заборавиме и дека кога на почеток на сезоната испробуваше некои различни работи со формација и игра, беше критикуван за тоа. Сега е критикуван затоа што не го прави тоа.

Никогаш нема да го разберам "модерново" навивање каде што се оди од крајност во крајност на секои 2-3 натпревари. Два месеци ќе биде тимот во добар период и ќе си правиш филмови дека можат и треба да се надигруваат со секој тим и да влагаат безглаво во дуелите за после два порази по ред да викаш дека не ја бива работата и веќе да збориш за откази.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Знам дека последново не се однесува на мене, но морам да кажам. Јас тврдам и глава ставам дека Челзи е поквалитетен тим од Тотенхем во секое време. Челзи не е поквалитетен само од Сити и Ливерпул. Со Јунајтед се тука. Лампард да тргнеше регуларно против Мурињо, пердуви ќе летаа.

Околу отказиве, јебига. Виртуелни игрици, инстант успех, разгалени од минатото. Немам никаква намера да барам и посакувам отказ на Лампард, напротив. Мислам, мене Лампард ми е најомилениот фудбалер воопшто. И тука можеме да завршиме на оваа тема. И со тоа дека јас генерално низ историјава во 90 отсто од случаите сум бил на страната на тренерите. Од Жозе до Сари. Бев еден од единствените кои не го плукаше Бенитез и покрај тоа што прифати да дојде во говнено време, донесувајќи европска титула.

Само, потрошени пари, голем клуб, со тоа и голема одговорност и притисок, не велам дека е исправно, но донекаде и разбирливо е таквото јавно мислење и она на фан-базата.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Поентата е, воедно и критика кон Лампард. Доколку немаш играчи за стандардната формација, зошто не ја смениш истата? Затоа си тренер. Измисли нешто, играј ,,дијамант", играј со Анџорин како десно крило и Пулишиќ како лево, пронајди решение. Тоа ти е работа.

Флексибилност нула. Конте во првата сезона после шест кола ја смени формацијата од корен и станавме шампиони.

Патем, оној Назир од goal.com, вели дека Зијеш би можел да добие минути од клупа вечерва.
Имаш некој предлог?
Не е ова саркастично или негативно, стварно не знам што би можел да игра со овие играчи.
4-4-2 можда? Шо знам
Се согласувам, лани некако ептен пофлексибилен беше Лампард со формации и со игра, а сезонава како да има замисла од старт (нормално дека има, затоа и се направија сите промени летото) и сака да оди до крај со тоа затоа што е убеден дека кога тогаш ќе успее. Сепак, да не заборавиме и дека кога на почеток на сезоната испробуваше некои различни работи со формација и игра, беше критикуван за тоа. Сега е критикуван затоа што не го прави тоа.

Никогаш нема да го разберам "модерново" навивање каде што се оди од крајност во крајност на секои 2-3 натпревари. Два месеци ќе биде тимот во добар период и ќе си правиш филмови дека можат и треба да се надигруваат со секој тим и да влагаат безглаво во дуелите за после два порази по ред да викаш дека не ја бива работата и веќе да збориш за откази.
Погрешно си сфатил, а баш убаво објаснуваш уствари..ама не знам како не си сфатил хаха

Баш затоа, ако 2 месеци очекуваш тимот да игра добро и машки....а притоа не игра машки и делува психички и пристап-wise слабо

Па тоа е проследено со период на порази...

Логично е да се збори за ПОТЕНЦИЈАЛЕН отказ.

Значи муабетите не се базирани на тие 2-3 меча, туку се базирани на тој период каде што очекуваш добра партија...и не добиваш+период од 2-3 порази.

Еве на пример, Пеп, лани игра офанзивно, пред тоа игра офанзивно, имаат добри резултати....

И после тоа влегоа во серија од 2-3 лоши мечеви и игри...
Ама никој не збори за негов отказ од Сити пошто претходно кога имал добри резултати имал добар пристап.

Ама...ако Пеп лани завршеше 4 место...и ако Пеп лани имаше 5 победи по ред и играше генерално лошо...
Сигурно дека после 2-3 меча без победа луѓе ќе рекоа "Еј, овој не делува ко да може да ја оправи ситуацијата, веќе некое време не делува креативно..'

Никој не збори такви муабети од нигде никаде.

Еве, пример за тоа ти е Интер на пример, имаат добри резултати....ама не им се свиѓа пристапот.
Второ место се "и прават филмови за добри утакмици и надигрување со други екипи"

Ама и покрај тоа што се второ место и може да сврзат уште 5+ победи против Б класа екипи од 1-0 или прелаз победи...

Следен пат кога Интер ќе сврзе два порази против Аталанта и Фиорентина ќе почнат муабети за смена на тренер.
...не поради тоа што "А бе 2 месеци бевме добри у лига, сеа за два порази сте.."
Туку поради тоа што пристапот и се од претходно објаснува дека лошите резултати не се аномалија, туку feature на пристапот и играта и дека во следните неколку месеци големи се шансите да се повтори истото на основа на минатото

Јас не зборам за отказ на Лампард (пошто го сакам за се што има направено, ама не ми има фатено око како добар тренер)

Ама зборам за отказ...доколку продолжи серијата на лоши резултати.
Што и не е нешто ептен контроверзно за екипа со сериозно амбиции, нели?
Автоматски споено мислење:

Знам дека последново не се однесува на мене, но морам да кажам. Јас тврдам и глава ставам дека Челзи е поквалитетен тим од Тотенхем во секое време.
Јас не тврдам ова, ама тврдам дека на домашен терен пред пар недели кога игравме бевме и те како поквалитетен тим и требаше да оди на победа.

Да игравме пред 1 месец на гости...sure, ок е, дефанзива, во форма се бла бла.
Ама Тотенхем очигледно беше дека не беа во предобра форма (што еве, се гледа сега) и дека почнаа да паѓаат и дека бркаа 0-0 со нас

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
@dragonsky

Па технички го содржи во постот. Тино десно, лево Пулишиќ, во шпицот Вернер. Истата 4-3-3.

Или, Вернер и Абрахам/Жиру во шпицот, позади нив Хаверц, Маунт, Ковачиќ и Канте во тројката во средина. Одбраната стандардна, 4-3-1-2.

Kajgana Shop

На врв Bottom