Каде може да најдам? (Општи прашања)

Член од
11 април 2012
Мислења
4.629
Поени од реакции
5.342
Толку во БТ нема асални очила? Спремен сум до 10.000 да се истресам ама за тоа што ќе платам тоа да го добијам...
Незнам каде има Битола, ако ти е Скопје далеку грција (ако ти е поблизу, плус и таксфри можеш да земеш)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Во Скопје да не знаете каде се продава епоксидна смола?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Во Скопје да не знаете каде се продава епоксидна смола?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.629
Поени од реакции
5.342
заштита од сонце, одмарање на очите. За фраерлук има и од 500 денари
Само за инфо да ти служи.
Од познативе брендови 90+% од стаклата (без разлика стакло или пластика) се произведени од компанија со име Луксотика. Така што ако го бараш најдоброто за твоите очи би ти рекол да бираш помеѓу Ray-Ban и Oakley.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.013
RayBan.....верувај нема да ти биде криво за парите.
Една битна работа во МК не се прва класа. Не само RayBan....било кој бренд.
Потврдено ми е од оптичари......не зборам на памет.
Јас очила за сонце....имам повеќе модели на RayBan, купувам стрикно од ЕУ.....јас конкретно од Германија (поради тоа што таму службено патувам многу често).
Истото важи и за рачни часовници.....МК = X класа....прва не.
Мој совет почекај да може да се оди до Грција и од Солун ќе си купиш, ем поефтино од тука, ем гарантирано оригинал......има во Солун две или три официјални продавници на RayBan.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.776
Поени од реакции
2.754
Од познативе брендови 90+% од стаклата (без разлика стакло или пластика) се произведени од компанија со име Луксотика. Така што ако го бараш најдоброто за твоите очи би ти рекол да бираш помеѓу Ray-Ban и Oakley.
RayBan.....верувај нема да ти биде криво за парите.
Една битна работа во МК не се прва класа. Не само RayBan....било кој бренд.
Потврдено ми е од оптичари......не зборам на памет.
Јас очила за сонце....имам повеќе модели на RayBan, купувам стрикно од ЕУ.....јас конкретно од Германија (поради тоа што таму службено патувам многу често).
Истото важи и за рачни часовници.....МК = X класа....прва не.
Мој совет почекај да може да се оди до Грција и од Солун ќе си купиш, ем поефтино од тука, ем гарантирано оригинал......има во Солун две или три официјални продавници на RayBan.
Благодарност.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.664
Добра "гејминг" столица? Може и да нема таков назив, ама претпоставувам најудобни се за подолго седење пред компјутер.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Баш од таа причина те прашав. Ако не ти се чека за до 3-4К можеш да земеш Polaroid од BeoSport или Carve од Drop In.
Имам пар од двата и сум презадоволен. Carve-от имаат и неползаризирани (барај поларизирани) па погледај поубаво ако се одлучуваш.
После ова прва и единствена опција пред Oakley или Ray-Ban би ти предложил Maui Jim. Ако ти треба повеќе инфо може во пп да искомуницираме да не спамаме тука.
И да и не. Луксотика е групацијата која ги има споено сите брендови кои сега се под нејзина капа за цел полесна дистрибуција, поголема застапеност и доминантност на пазарот.
Ray-Ban освен дизајнот и некој модели каде што се нудат стакла би ги отпишал и би идел со Oakley посебно комбинациите на нивната prizm технологија и поларизација.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.563
Поени од реакции
66.218
Добра "гејминг" столица? Може и да нема таков назив, ама претпоставувам најудобни се за подолго седење пред компјутер.
Ke фатам малце скоро оф топик зашто ке биде препорака за столче, а не за локација, ама ако си го цениш грбот, само Steelcase, или ако си при пари, Herman Miller, која е Rolls Royce меѓу столчињата. Поминувам во просек 10-12 часа на истава. Ја имаш во Office Delight кај нас. Ке мора кај нив да си отидеш за точна цена, зашто се конфигурира, и да седнеш на самото столче, да видиш што ти одговара. Се решив да дадам нешто повеќе пари зашто имав проблеми со вратот, мислејки дека е од креветот, па менував и перница, и душек. Испадна дека е претходно столче што го имав заради долгото седење во истoто, коe не беше ергономско.

Последно уредено:
Член од
3 декември 2014
Мислења
32
Поени од реакции
15
Каде може да се најде лимонтус во поголемо паковање ( > 100грама ) ?

Член од
4 август 2011
Мислења
178
Поени од реакции
517
Каде можат во Скопје да се најдат новогодишни честитки за деца, со дедо мраз, какви што имаше порано.. поминав денес низ неколку продавнички и на пазарчето во Тафталиџе, немаше нигде :(

Kajgana Shop

На врв Bottom